De 4 Seizoenen Dekbed Primaviera Deluxe Dons

De 4 Seizoenen Dekbed Primaviera Deluxe Dons

Het is geen geheim dat ik super slecht slaap. Of dat nou komt door stress, een slecht matras of kussen, ik doe er in ieder geval van alles aan om mijzelf een betere nachtrust te geven. Je heb al blogs voorbij zien komen dat ik verschillende kussens aan het testen was. Helaas heb ik nog steeds niet de perfecte kussen gevonden die mijn oude kussen kan vervangen. Maar dit keer probeer ik iets nieuws. Ik kreeg van bedsupply   de kans om een nieuw dekbed uit te proberen.

Hier was ik super blij mee, want op mijn lijstje aan vervanging staat nog een nieuwe matras en een nieuw dekbed. Het dekbed dat ik nu gebruik gaat echt al jaren mee. Het was dus zeker tijd voor een nieuwe! Ik moet zeggen dat ik het best moeilijk vond om er een uit te kiezen. Je heb dekbedden in verschillende soorten en maten. Maar bedsupply kon mij via de site goed helpen om een keuze te maken. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de 4 Seizoenen Dekbed Primaviera Deluxe Dons. Vandaag laat ik je weten hoe ik bij dit dekbed terecht ben gekomen en wat ik er van vind.

Het Primaviera Deluxe Full Velvet Down 4 Seizoenen dekbed is een goede keuze voor tijdens de koudere nachten. De Primaviera voor 100% gevuld met Eendendons. De tijk is geheel gemaakt van Micropercal en heeft een velvet touch voor het zachte gevoel. Het geheel is Carré gestikt en heeft een luxe piping. Het dekbed heeft een anti-allergische werking waardoor het ook geschikt is voor mensen met een allergie. – bedsupply

Maat: 140 x 200 cm 140 x 220 cm 200 x 200 cm 200 x 220 cm 240 x 200 cm 240 x 220 cm
Vulgewicht: 280/420 gram 300/470 gram 400/600 gram 440/660 gram 480/720 gram 530/790 gram

De 4 Seizoenen Dekbed Primaviera Deluxe Dons

Specificaties

 • Type Dekbed: 4 Seizoenen
 • Warmte Klasse: 1 (Warmste klasse)
 • Tijk: 100% Micropercal met Velvet touch
 • Vulling: 100% Eendendons
 • Anti-allergisch
 • Carré gestikt
 • Bevestiging met drukknopen

Dit dekbed bestaat uit twee delen, een zomer deel en een herfst deel. De twee dekbedden zijn aan elkaar geknoopt met plastic drukknoppen. Dit dekbed heeft een warmteklasse van 1. Warmteklasse houd in hoe warm een dekbed is. Je hebt ze van 1 (de warmste klasse) tot 4 (de minst warme klasse). Omdat ik een echte koukleun ben leek het mij wel handig om een warmteklasse 1 te nemen. Maar nu was nog de vraag welk materiaal ik zou nemen.

Ik had hiervoor een synthetisch dekbed, echt super dik, maar niet echt zacht vond ik zelf. Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar eentje met dons. Maar ik hoorde dat dat weer niet handig is voor mensen met allergieën. Wat mijn vriend en ik samen hebben. Dus ik baalde echt als een stekker. Maar toen ik op dit dekbed klikte las ik dat hij een anti-allergische werking heeft, waardoor het juist geschikt is voor mensen met een allergie!

De website heeft mij goed geholpen met het uitzoeken van een dekbed met de juiste materiaal. Op bedsupply kan je makkelijk terug vinden wat de voor en nadelen zijn van verschillende soorten vullingen. Dons leek voor mij het fijnste vulling. Maar misschien geef jij liever de voorkeur aan een andere vulling. Voor advies voor het beste dekbed kan je het best even een kijkje op hun site nemen.

Donzen Dekbed

Dons is een natuurlijk product dat bekend staat om haar isolerend en ventilerend vermogen. Dons, vrijwel altijd afkomstig van eenden of ganzen, heeft bovendien een hoog volume en is tegelijkertijd zeer licht. Een donzen dekbed voelt dan ook fijn aan op het lichaam en valt soepel om het lichaam. Dons wordt doorgaans ingedeeld naar verschillende kwaliteitsklassen, wat afhangt van het vulgewicht.

De kwaliteit van de vulling wordt uitgedrukt in het opvulgewicht. Ganzendons is fijner van structuur en heeft een hogere vulkracht dan eendendons, waardoor ganzendons als de betere van de twee wordt beschouwd. Eendendons met een zeer hoog vulgewicht krijgt echter weer de voorkeur boven ganzendons met een minder hoog vulgewicht. – bedsupply

De 4 Seizoenen Dekbed Primaviera Deluxe Dons

Conclussie

Toen ik het dekbed uit het tasje haalde waren er drie dingen die mij gelijk opvielen. Hij was echt super wit vergeleken met mijn oude deken haha. Misschien had ik hem toch iets vaker moeten wassen. Het tweede was dat hij echt ongelooflijk zacht was, ik had hem alleen maar in mijn handen en het voelde al net als een wolkje. Het derde was dat hij wel wat dunner aanvoelde dan mijn vorige dekbed. Daar maakte ik me toch wel een beetje zorgen over. In de winter en zomer staat bij ons de kachel eigenlijk helemaal uit. Omdat mijn vriend en ik vaak hoofdpijn kregen als we opstonden besloten we om de kachel uit te doen, met overdag het raam open.

De eerste nacht dat ik dit dekbed gebruikte was het in het begin toch wel een beetje koud. In de ochtend als je wakker word is het lekker warm, en wil je niet opstaan omdat je in je eigen wolk ligt. Dus ik besloot om de kachel een klein stukje open te draaien en nu heb ik eigenlijk nergens meer last van. Hij ligt heerlijk, hij is zacht en warm. In tegenstelling tot mijn vorige dekbed blijft hij ook mooi in het dekbedovertrek liggen. Mijn vorige dekbed moest ik er elke dag weer goed in stoppen. Ik ben dus erg tevreden met dit dekbed, en ik weet zeker dat dit mij gaat helpen in mijn zoektocht naar de perfecte nachtrust!

Wat voor soort dekbed heb jij?

In samenwerking met bedsupply

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

20 Reacties

 1. 23 oktober 2017 / 08:39

  Heerlijk, zo een nieuw dekbed dat aanvoelt als een wolkje! Ik heb ook altijd gedoe met mijn dekbed, een is eigenlijk te dun (en te koud) en de ander is weer bloedheet. Ik kies vaak voor de dunne en als ik het koud heb sleur ik mijn badjes mee en leg die eroverheen. En dan lig ik weer te zweten.
  Hoop dat je nu beter slaapt!
  Babs onlangs geplaatst…EPIC-Echte Post is Cool Editie 5.0! Mijn pakketje!My Profile

 2. Angelina
  23 oktober 2017 / 13:28

  Ik ben zelf jaren geleden overgestapt op dons en ik ga nooit meer terug. Het slaapt echt heerlijk!

 3. 23 oktober 2017 / 14:10

  Wel heel handig dat je dit uit elkaar kunt halen! Ik heb eigenlijk altijd hetzelfde voor elk seizoen, al dan niet met een warmer dekbed over!

 4. 23 oktober 2017 / 15:19

  Hier ook een donsliefhebber! Leuk artikel, heb je veel aandacht aan besteed denk ik. Slaap lekker

 5. 23 oktober 2017 / 16:33

  Een goed dekbed is inderdaad super handig, ik verkies ook liever een donzen dekbed.
  Momenteel zijn wij ook op zoek naar een nieuw dekbed, maar dan één met anti-allergie (mijn vriend heeft last van huisstofmijt allergieën).

 6. Kimberly
  23 oktober 2017 / 17:34

  Dons klinkt fijn, ik heb momenteel een versleten IKEA dekbedovertrek..

 7. 23 oktober 2017 / 18:58

  Oooooh, ik heb gisteren nog de dekbedden uitgewassen, ik hou van een lekker fris bed. Ik slaap ook onder een 4-seizoenen met beide delen, anders lig ik te klappertanden! Ja ik heb nog geen gebit! ?
  Sonja onlangs geplaatst…#swatchedit | Mark | Preto Carbono | Avon MarkMy Profile

 8. 23 oktober 2017 / 19:35

  Ik ben ook echt een koukleum haha en heb dus ook een dik dekbed. Zo’n vier seizoenen dekbed lijkt me erg handig! Vooral in de zomer, dat je dan toch onder een deken kan blijven liggen ondanks de warmte 🙂

 9. 24 oktober 2017 / 20:06

  Ohh.. wat zou dit heerlijk slapen zeg! Schoon beddengoed, ik houd ervan!

 10. 24 oktober 2017 / 22:15

  Ik lig altijd graag onder een deken/ dekbed waar ik onder kan kruipen ook in de zomer. Wij hebben een 4-seizoen dekbed
  Xenia onlangs geplaatst…FOODPARTY #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: