6 Tips om eten uit verveling tegen te gaan

6 Tips om eten uit verveling tegen te gaan

Betrap jij jezelf ook regelmatig op eten uit verveling? Je bent niet de enige. Veel mensen snacken in het rond puur omdat ze zich vervelen. Het lijkt in eerste instantie niet zo’n probleem, maar in de meeste gevallen zijn de weegschaal en je gezondheid er niet blij mee. Hoe ga je snacken uit verveling tegen en blijf je op gewicht?

#1 Maak snacks moeilijker bereikbaar

Eén van de reden waarom we snacken is omdat snacks overal voor het oprapen liggen. Ze liggen op ooghoogte in de kast en vinden op deze manier snel hun weg van je mond naar jou maag. Als je je hebt voorgenomen om niet te snacken, leg de voedingsmiddelen die je vaak als snack neemt dan op het bovenste plankje van de kast. Of zet er iets voor, zodat je ze minder snel ziet. Het maakt het gemakkelijker als je gewoon geen chips, chocola of koekjes meer in huis haalt. Dan is het eten van een snack geen optie meer en ga je wanneer je je verveelt op zoek naar iets anders om te doen.

#2 Zorg voor gezondere keuzes

Wat ook helpt om minder te snacken, is zorgen voor gezonde opties om te snacken. Koop snoeptomaatjes, snackkomkommers of andere gezonde lekkernijen en leg deze in het zicht. Zorg ervoor dat er een goed gevulde fruit- en groentemand op het aanrecht staat en leg gezonde snacks vooraan in de kastjes en lades. Zo vergroot je de kans dat je naar deze gezonde snacks grijpt als je je verveelt. Bovendien bevatten gezondere snacks meestal meer voedingsstoffen en vezels en houden ze je bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en minder drang hebt om ongezond te snacken. Gezonde snacks zijn onbewerkte noten, gekookte eieren, groenten, fruit, zaden, vis en een schaaltje Griekse yoghurt. Wanneer je op een gezonde en leuke manier af wilt slanken ondersteunen deze gezonde tussendoortjes het proces enorm. Zorg ook dat je altijd zo’n tussendoortje in je tas hebt, zodat je deze overal waar je bent kunt nuttigen.

#3 Houd jezelf bezig

Je kunt niet eten uit verveling als je je niet verveelt. Zorg dus dat je bezig blijft. Doe een puzzel, lees een boek of doe een huishoudelijke taak. Doe dit wanneer je jezelf erop betrapt dat je wilt eten omdat je je verveelt. Het gaat erom dat je je brein bezighoudt, dus op de bank voor de tv hangen heeft geen zin. Dit kan moeilijk zijn in de avond of het weekend, maar je taille zal je er later dankbaar voor zijn als je dit weet te voorkomen. Als je jezelf regelmatig verveeld stel jezelf dan de vraag wat je kunt doen om je leven leuker en uitdagender te maken. Soms kunnen dat hele kleine dingen zijn die je dagen en je leven enorm verrijken en je gezondheid bevorderen.

#4 Ga naar buiten

Dit kan nog moeilijker zijn dan de vorige optie, maar het is haalbaar. Ook hier geldt dat je niet in de verleiding komt om te snacken als je niet in de buurt bent van snacks. Ga dus een blokje om of bezoek je vrienden. Je kunt ook gaan fietsen, gaan dansen of naar de sportschool. Als je maar niet in de buurt bent van verleidelijke snacks.

#5 Daag jezelf uit

Voor sommigen kan het een sport zijn om te kijken hoelang ze zonder snacks kunnen tussen de maaltijden door. Houd je wel van een uitdaging, probeer het dan zeker. Het kan ontzettend veel rust geven om gewoon met jezelf de afspraak te maken dat snacken tussen de maaltijden door geen optie is. Het is vaak even wennen, maar als je voldoende eet tijdens de hoofdmaaltijden is snacken helemaal niet noodzakelijk.

#6 Probeer nieuwe recepten

Het lijkt misschien raar om met eten bezig te zijn als je minder wilt snacken. Maar een maaltijd klaar maken die je nooit eerder hebt gemaakt kost tijd en energie. Als je echt je best doet om er een heerlijke maaltijd van te maken smaakt het vaak nog lekkerder. Als je voedzaam en lekker eet is het vaak niet eens meer interessant om ongezond te snacken en gaat je aandacht er niet naar toe. Zorg voor lekkere en gevarieerde voeding en daag je vrienden uit om regelmatig gezond voor elkaar te koken. Kies er bijvoorbeeld voor om lekkere koolhydraat arme dieet recepten voor elkaar klaar te maken. Zo wordt gezond eten een stuk aantrekkelijker en zal snacken uit verveling langzaam uit je leven verdwijnen zonder dat het al te veel moeite kost.

Eet jij weleens uit verveling?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

30 Reacties

 1. 13 november 2017 / 09:18

  Heel herkenbaar. Ik heb soms ook echt niets in huis en dan ben ik een momentje mijn hele huis aan het doorzoeken, zonder resultaat XD Gelukkig geef ik het dan op en ga ik iets anders doen.

 2. Marloes
  13 november 2017 / 12:25

  Goeie tips heb je gegeven! Ik merk dat ik ook echt te vaak snack omdat het gewoon in de kast ligt.

 3. 13 november 2017 / 12:28

  Heel fijne tips! Ik probeer ook bewust niks lekkers in huis te halen, maar is moeilijk joh hahah

 4. 13 november 2017 / 12:54

  Hier heb ik gelukkig geen last van, want ik kan 99% van ongezondere dingen niet eens eten voor mijn maag. Maar ik merk wel dat als er lekker fruit in huis is of bijvoorbeeld komkommer dat ik daar écht niet vanaf kan blijven. :’) Maarja, dat is dan ook niet zo erg… Maar alls ik in een snaai stemming ben dan haal ik óf niks in huis óf ik ga naar buiten. :p
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #125 | Verhuisd, ziek & dé ultieme huisvrouwMy Profile

 5. 13 november 2017 / 16:09

  Herkenbaar! Sinds m’n vriend en ik samenwonen, proberen we gewoon nooit ongezonde snacks zoals chocolade, chips, koekjes o.i.d. in huis te halen. Wat je niet hebt, kan je niet eten, toch? 😀 Alleen heb ik eens in de zoveel tijd een craving en móét ik iets meenemen van de winkel. De kans is reëel dat ik de hele verpakking dan op één avond leeg eet. Daarna voel ik me zo slecht dat het weer een hele poos duurt vooraleer ik weer eens iets slechts in huis haal, haha.
  We delen nu tegenwoordig vaak een pompelmoes of iets dergelijks voor de tv ‘s avonds. Gezond knabbeltje! 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #77 • Lady Gaga, kaas en champagneMy Profile

 6. 13 november 2017 / 17:57

  Echt heel herkenbaar! Ik eet vaak als ik alleen ben en me inderdaad verveel, maar ook als ik een slechte, minder fijne dag heb! Leuk dat je hier zo over schrijft!

 7. 13 november 2017 / 18:07

  Ik ben een echte snaaierd vooral rondom mijn menstruatie
  Annette onlangs geplaatst…UnboxingMy Profile

 8. Wendy (B)
  13 november 2017 / 19:11

  Ik eet regelmatig uit verveling en ook om me te troosten.

 9. 13 november 2017 / 20:44

  Heel goeie tips, ik ben echt zo’n snacker haha! Wat bij mij ook helpt is water drinken of een theetje tusendoor!

 10. Angelina
  14 november 2017 / 11:46

  Ik ben echt een snaaier, eet alles wat los en vast zit haha. Handige tips heb je gegeven!

 11. 14 november 2017 / 16:32

  Ik ben een echte snacker en kan daar enorm van genieten. Ik probeer altijd een gezond alternatief te voorzien!

 12. 14 november 2017 / 17:18

  I need it right now haha! ben bezig om kilo’s te verliezen. Hier heb ik echt wat aan!

 13. 14 november 2017 / 19:16

  goede tips, ik eet eigenlijk soms te veel. Soms gebeurt het uit verveling. Alleen dat weg zetten of verstoppen helpt niet bij mij. Misschien moet ik het gewoon niet meer in huis halen.
  Sanne onlangs geplaatst…Waar let ik op als ik een huisje zoek?My Profile

 14. 14 november 2017 / 22:05

  Handige tips! Ik geef vaak niet op tot ik iets gevonden heb voor te eten, dus dat maakt het wat lastiger. :s
  Liefs,
  Yara

 15. 15 november 2017 / 16:24

  lijk me sterk dat jij je iegen verveel. je loop je iegen eerder voorbij,zo druk heb jij het altijd,.

 16. 15 november 2017 / 18:46

  Hele fijne tips! Iets waar inderdaad zo veel mensen last van hebben. Ik denk dat als je je er heel bewust van wordt, je het makkelijk met dit soort tip/trucjes kunt uitbannen:-)
  Leuke post! Liefs, Florentine
  Florentine onlangs geplaatst…SEVILLA VLOGS ❁ La vida EspañolaMy Profile

 17. 19 november 2017 / 15:02

  Ik eet supervaak uit verveling! Ik probeer ook de gezonde snacks vooraan in de kast te leggen, maar merk toch dat ik al snel met mijn hoofd diep in de kast zit, op zoek naar chocolade.

 18. 22 november 2017 / 11:06

  Ohhh ik ben hier zo schuldig aan he, zo vervelend! Ik weet dat het beter is om geen ongezonde dingen in huis te halen maar ik doe het echt altijd. Wij hebben best vaak visite en heb geen zin om ze een mandarijn of appel aan te moeten bieden hahah
  Rebecca Denise onlangs geplaatst…Christmas sweater ★ Lush bathbomb reviewMy Profile

 19. 27 november 2017 / 22:13

  Ik neem mij ook steeds voor om bv. snoeptomaatjes te gaan eten, maar ik wil na het eten altijd iets zoets, een koekje of chocolade.Soms loop ik door de supermarkt en dan neem ik een cake mee, die dan helemaal niet lekker blijkt te zijn.. En dan laat ik hem maar voor wat het is. Maar als Jeroen zelf een cake maakt…oeps, te lekker!
  Babs onlangs geplaatst…Swiss Clinic Skin Renewal Kit – ReviewMy Profile

 20. 28 november 2017 / 20:45

  Zooo lastig dit want ik snack eigenlijk het meest uit verveling of stress. Het probleem is: ongezonde snacks zijn heerlijk, echt een lekkere guitly pleasure (langdurige pleasure dan haha). Gezonde snacks vind ik niks aan, vaak te veel gedoe zoals fruit. Je moet het pellen of schillen of snijden. Ik moet het gewoon zo hup uit een zakje kunnen eten :p
  Dinja onlangs geplaatst…Budget tips!My Profile

 21. 5 december 2017 / 22:37

  Handige tips, moet zeggen dat ik vrij makkelijk van alle snacks/tussendoortjes af kan blijven, ook heb ik niet echt last van het eten uit verveling (gelukkig maar).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: