Zwangerschap’s update 1# Hoe voel ik me tot nu toe & kwaaltjes

Zwangerschap’s update 1# Hoe voel ik me tot nu toe & kwaaltjes

Zo hier is hij dan, mijn eerste zwangerschap’s update. Eigenlijk best wel laat want op dit moment ben ik al 22 weken zwanger! Waarom heb ik dit eigenlijk niet eerder gedaan? Nou op 1 de moeheid…echt verschrikkelijk. Ik heb van mezelf al flink wat gezondheidsklachten qua moeheid, maar sinds ik zwanger ben is dit allemaal nog eens tien keer erger geworden. Ik kreeg niks uit mijn handen en het laatste waar mijn hoofd naar stond was bloggen. Ik was moe en wilden gewoon relaxen.

En op 2, ik denk dat ik niet eens besefte dat ik echt zwanger was. Natuurlijk wist ik wel dat ik zwanger was, maar het drong niet echt tot me door. Het komt denk ik omdat ik bijna geen/weinig klachten heb. Dus ja je buik word dikker en je denkt nog eet ik nou zoveel? Maar het is echt omdat je zwanger bent. En voor de rest voel je je eigenlijk gewoon het zelfde. Alleen wat meer moe dan normaal, maar de moeheid was ik al gewend. Elke keer als we een echo hadden en ik zag het hartje kloppen dan kwam ik weer op die roze wolk terecht. Ja hoor! Er zit echt een baby in. Dat gevoel duurde maar een paar dagen en dan dacht ik weer van, ben ik nou echt zwanger?

Zwangerschap's update 1# Hoe voel ik me tot nu toe & kwaaltjesEven een kleine update van mijn buikgroei. Zoals je kan zien gaat het allemaal best snel, en groeit de kleine erg goed! Het grappige is dat ik in 6 maanden nog geen twee kilo ben aangekomen! En ik heb meerdere weegschalen geprobeerd haha. Mijn buik groeit aardig, dus waar blijven die kilo’s dan? Niet dat je mij hoort klagen hoor haha.

De Zwangerschaps kwaaltjes.

Als je zwanger ben kan je een hele lijst aan kwaaltjes verwachten. De een heeft het erger dan de ander. Een paar voorbeelden van kwaaltjes zijn: moeheid, misselijkheid, vaak plassen, brandend maagzuur, stemmingswisselingen, bandenpijn, pijnlijke borsten, slecht slapen, hoofdpijn, lage rugpijn, aambeien, obstipatie, bekkenpijn, bloedarmoede, bloedend tandvlees, bloedverlies, duizeligheid, flauwvallen, harde buiken, striae, ijzer tekort, vocht vasthouden, jeuk en ga zo maar door.  Maar laten we nu eens terug kijken op mijn kwaaltjes.

1. Misselijkheid & overgeven & geurtjes.

Ik ben toen ik in de tweede maand zat een week ziek geweest. Deze week staat in mijn top vijf van de ergste keren dat ik me ziek voelde. Ik had koorts,  hoofdpijn en was ontzettend misselijk. Ik ben die week meer dan 4 kilo afgevallen omdat ik totaal geen eetlust had. Maar ik heb geen een keer overgegeven. Ik zat constant op die grens van misselijkheid en geen honger. Na deze week was de misselijkheid weg en kon ik gewoon weer normaal eten. Ik heb die week erna wel last gehad van sommige geurtjes. Ik heb twee keer op het moment gestaan om bijna over te geven van een bepaalde geur. Dat was in de AH en ik heb geen idee waar die geur vandaan kwam. Voor de rest van de 5 maanden ben ik totaal niet misselijk meer geweest.

2. Pijnlijke borsten.

Ja je borsten groeien, dat heb ik ook zeker gemerkt aan mijn beha’s. Tijdens de tweede en derde maand waren mijn borsten wat gevoeliger en met name mijn tepels. Maar het was afwisselend. De ene week was het wat gevoeliger dan de ander. Maar op zich viel het mee, als je er aan zat dan voelde je dat het gevoeliger was. Voor de rest heb ik daar eigenlijk geen last van gehad.

3. Hoofdpijn & spierpijn.

Voor mijn zwangerschap had ik af en toe last van een hoofdpijn. Maar met een ibuprofen ging dat altijd makkelijk weg. Tijdens mijn derde/vierde maand kreeg ik iets vaker last van hoofdpijn. Ik mocht wel paracetamol slikken maar daar ging de hoofdpijn niet van weg. Het was vervelend omdat het vaker gebeurde maar ik kon het wel verdragen. In mijn vierde maand heb ik twee keer in een week ontzettend last gehad van pijn in mijn buik/rug/benen. Volgens de verloskundige was het te vroeg voor bandenpijn en dacht ze dat het kwam door mijn groeiende baarmoeder. De pijn was heftig! Ik moest een half uur zitten/liggen voordat ik weer op kon staan. Daarna ben ik echt goed op gaan letten met bukken en tillen. Daarna heb ik er eigenlijk geen last meer van gehad.

4. Striae

Geloof het of niet maar tijdens de eerste paar weken had ik al striae. En vooral laag onder mijn buik boven mijn schaamstreek. Ik had namelijk al snel een bolletje en dat groeide blijkbaar best snel. Ik kreeg rood/paarse verticale strepen, het was net alsof ik een paar keer met een mes in mijn buik was gestoken. Gelukkig bleef het daarbij (voor nu) de strepen zijn nog steeds donkerrood van kleur maar breiden gelukkig niet uit. En geloof me ik ben al vanaf week 1 aan het smeren maar dat is gewoon onzin. Natuurlijk helpt de creme om je huid zacht en soepel te houden. Maar stria is ook verbonden aan je huidtype, en een creme kan dat echt niet tegengaan als je daar aanleg voor hebt.

5. Slecht slapen & vaak plassen & schoppende baby

Over het algemeen heb ik daar niet echt last van, ik merkte juist dat ik wat sneller in slaap kwam. Alleen nu dat ik in mijn zesde maand zit word het wat lastiger om te slapen vanwege die dikke buik. Ik lig het liefst op mijn rug, maar geloof me dat is echt niet te doen op dit moment. Op je zij is het makkelijkst, maar voor mij wel wat lastiger om in slaap te komen. En het plassen ja wat kan ik zeggen ik ben van mezelf al een ongelofelijke zeikerd haha. Maar nu ga ik wel extra vaak naar de wc. Vooral in de nacht ga ik er nu een keer uit om te plassen en dat is wel vervelend voor je slaap. En de baby begon ik vanaf week 20 al een beetje te voelen. Het begon als een soort bubbelend gevoel. Ik wist nou niet of ik naar de wc moest, of dat mijn darmen aan het opspelen waren. In week 21 werd het meer een soort piekend gevoel. Af en toe schrok ik ervan zo hard voelde ik het. En nu in week 22 voel ik de baby echt bewegen, vooral als ik rust of als ik ga slapen. Het is een raar gevoel. Aan de ene kant fijn omdat je weet dat je baby lekker aan het groeien/bewegen is. Maar aan de andere kant voelt het ook raar. Als een alien die in je buik opgesloten zit. Ik kan er nog niet echt aan wennen dat er een minimensje in mij zit wat lekker aan het bewegen is

6. Stemmingswisselingen 

Ja wat kan ik hier van zeggen. Ik ben van mezelf al heel gevoelig, je hoeft maar een foto van een mishandeld diertje te laten zien en ik loop al te janken. Zelf bij een tekenfilm kunnen er al watervallen komen. En dat is eigenlijk nog erger geworden. Om het minste geringste kan ik al huilen. Een foto, filmpje of gevoelige tekst en daar komen de tranen al. Ik had een keer een discussie met met mijn vriend, het ging echt nergens over. En ik begon tijdens mijn dialoog opeens te huilen. Mijn vriend vroeg nog: “Waarom ben je nou aan het huilen?” en ik :”Ik weet het niet ja! Ik ben gewoon zwanger en ik moet gewoon om alles janken!”. Achteraf kan ik er wel om lachen. Ik heb het nu wel een beetje in kunnen dimmen, maar ik zal altijd wel gevoelig blijven.

Dus dit waren mijn kwaaltjes over de afgelopen 6 maanden. Voor mijn gevoel was dit niet echt heftig in vergelijking met andere mensen. Ik hoor verhalen van mensen die de eerste weken alleen maar lopen over te geven en afvallen. Of bijvoorbeeld mensen die niet meer kunnen werken/lopen vanwege de bandenpijn en alleen maar bedrust moeten nemen. Ik ben benieuwd wat de laatste 3 maanden voor mij in petto heeft. Maar als het zo blijft is het een piece of cake hihi.

Onze kleine boy! 

Hadden jullie veel kwaaltjes tijdens de zwangerschap?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

33 Reacties

 1. 4 mei 2018 / 06:46

  Fijn dat je tot nu toe nog nergens last van had! Ik begon vanaf week 30 de ergste klachten te krijgen. Succes met de laatste helft

 2. 4 mei 2018 / 07:45

  Wat fijn dat je tot nu toe zo’n fijne zwangerschap hebt, op een paar kwaaltjes na. Goed om te lezen dat het ook anders kan, ik ben nu in mijn 15e week en helaas verloopt het bij mij ietsjes minder soepeltjes haha. Maar ach, dat komt vast snel goed.
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat #24: tips gevraagd, koffer en James & ChristinaMy Profile

 3. Angelina
  4 mei 2018 / 12:23

  Gelukkig heb je niet zo extreem veel last ervan! Het kan ook heel anders lopen haha.

 4. 4 mei 2018 / 12:37

  Ik volg je natuurlijk ook op insta en meid ik blijf het zeggen maar wat ben je prachtig zwanger 😀

  Gelukkig heb je niet veel last van de kwaaltjes.
  Geen eetlust hebben herken ik wel van de laatste zwangerschap 🙁 Kreeg dan ook echt pas later op de avond pas weer trek!

 5. 4 mei 2018 / 13:22

  Wat fijn voor je dat je bijna geen kwaaltjes hebt! En ik hoop voor je dat je deze ook niet gaat krijgen. Ik heb deze zwangerschap (nu 28 weken) pech met alles, van zwaar misselijk tot bekkeninstabiliteit. Behalve dan de kilo’s! Die blijven ook weg 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #1; al 27 weken zwangerMy Profile

 6. 4 mei 2018 / 14:24

  Leuk om te zien hoe het met je gaat tijdems deze prachtige periode. Je ziet er echt stralend uit.
  De kwaaltjes horen er helaas bij maar je komt er nog goed mee weg geloof ik.
  Zelf had ik ook last van vermoeidheid, borsten die al pijn deden als je er naar keek en ik kon geen kip meer verdragen. Vond het vies om te eten, om te snijden en al helemaal om vast te pakken hahahaha. Een zwangerschap doet rare dingen met je lichaam ?
  Melanie onlangs geplaatst…Week #16My Profile

 7. Anja
  4 mei 2018 / 14:39

  Tja, kwaaltjes horen er bijna bij 😉 Fijn dat je nu niet meer zo ontzettend moe bent en weer bent gaan bloggen.

 8. 4 mei 2018 / 15:45

  De eerste drie maanden zijn inderdaad heel zwaar en gelukkig gaat het goed. Leuk om mee te lezen wat je doormaakt en je bent over de helft! Nice

 9. Shiva
  4 mei 2018 / 17:44

  Erg leuk om te lezen dit! Fijn dat het allemaal meevalt voor je. Ik wens je het allerbeste nog voor de resterende paar maanden! 😀

 10. 4 mei 2018 / 20:19

  Wat fijn dat je geen last van zwangerschapsklachten. Geniet ervan!

 11. 4 mei 2018 / 20:53

  Maar 2 kilo aangekomen in 2 maanden?? ik ben jaloersssss,haha. Ik ben in totaal meer dan 20 kilo aangekomen. Máár….mijn zoon woog bij de geboorte 9,5 pond!!!

 12. 4 mei 2018 / 22:43

  Fijn dat je je zo goed voelt!!! Ik heb ook helemaal nergens last van gehad en ‘vergat’ soms bijna dat ik zwanger was. Of ben haha.. Ik moet nog 3 weken!

 13. 5 mei 2018 / 11:19

  Ik vind dit echt heel leuk om te lezen, gewoon omdat ik denk dat het zo magisch is om een baby’tje in je buik te dragen <3

 14. 6 mei 2018 / 08:56

  Wat goed om te lezen dat het op zich meevalt en het is natuurlijk goed dat je kindje goed groeit. Je ziet inderdaad al best wat verschil! Nu hopen dat het zo blijft en je er niet teveel last van hebt, op een voorspoedige zwangerschap
  alexa onlangs geplaatst…Bikinitops van LASCANAMy Profile

 15. 2 juni 2018 / 09:37

  Wat grappig om te lezen hoe super gevoelig je bent. Op de een of andere manier zou ik het niet hebben gedacht. Het leuke is, dat ik het zo herken. Ik ben een en al tranen! ??‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: