Zwangerschap’s update 2# Het is warm! Ben er klaar mee!

Zwangerschap’s update 2# Het is warm! Ben er klaar mee!

Vandaag heb ik weer een zwangerschaps update geschreven. Dit is het tweede deel van mijn hele zwangerschap haha, dat is niet zo veel. Maar op zich had ik er ook niet echt behoefte aan omdat ik gewoon zo ontzettend moe en lusteloos was. De zwangerschap gaat op zich prima, ik mag echt in mijn handjes klappen. Natuurlijk heb ik ook wel zwangerschaps klachten, maar die verbleken als ik sommige verhalen van mijn mede zwangeren hoor. 

Ik ben op het moment 33 weken zwanger, en eerlijk is eerlijk het is zwaar! Vooral met deze enorme hittegolf. Ik ben echt een zonaanbidster en als ik vroeger weleens zwangere hoorde over “Oh het is zo zwaar in de zomer”. Dacht ik dat het wel mee zou vallen. Ik ben daar echt keihard op terug gekomen, het is zwaar! Natuurlijk hebben we nu wel extreem weer maar dan nog! Ik had me echt voorgenomen om in mijn verlof heel veel te gaan doen. Lekker het huis aan kant maken, spullen sorteren/weggooien/verkopen, lezen, bloggen etc.

Er is bijna niks van terecht gekomen. Ik ben echt zo extreem moe, en het is zo heet. Ik slaap slecht (net als iedereen). Maar overdag kan ik gewoon bijna niks, ik krijg niks uit mijn handen. Ik wil gewoon buiten in de schaduw zitten met een watertje en een filmpje kijken op mijn tablet. Terwijl ik weet dat wanneer ik thuis kom er een mega stapel met afwas voor me staat, dat er stof gezogen moet worden, en de was gestreken moet worden. Ughh…

“Ook leuk als je in bed stapt, of om wilt draaien en je klinkt als een of ander dier in de dierentuin.”

Slapen

Slapen is gewoon regelrecht een ramp! Ten eerste omdat ons slaapkamer net de hel is. Ons huis staat heel de dag in de zon, we hebben geen airco dus het is warm! We hebben wel een ventilator maar die moet uit als we gaan slapen, anders doe ik door het geluid geen oog dicht. Daarnaast moet ik er nog eens vier keer per nacht uit omdat ik moet plassen. Ook word ik vaak wakker omdat die kleine lekker aan het kickboxen is. Soms voel ik gewoon aan alle kanten van mijn buik gebeuk, ik vraag me dan echt af hoe hij dat voor elkaar krijgt. Wat ook heel leuk is zijn de nachtelijke kuit krampen. Ughh.. je word wakker en voelt het aankomen, je manoeuvreert je in duizend posities zodat het niet doorzet, en soms lukt het!

Maar meestal komt het dan na een uur terug en krijg je het alsnog. Ook leuk als je in bed stapt, of om wilt draaien en je klinkt als een of ander dier in de dierentuin. Ik kan alleen maar kreunen en steunen, want het is gewoon zo lastig. Mijn buik is gigantisch en niks voelt fijn. Soms als ik wil omdraaien dan lijkt het alsof er een steen in zit. Dan moet ik echt mijn buik pakken en wrijven zodat de baby een beetje mee werkt. Met een beetje geluk en zweet lukt het me om na 20 seconden eindelijk om te draaien.

Zwangerschap’s update 2# Het is warm! Ben er klaar mee!

Zwemmen

Sinds kort ben ik gaan zwemmen samen met mijn moeder en mijn oma. Maar aangezien het zomervakantie is, is het overal echt mega druk. Ik werd ook een beetje bang dat iemand per ongeluk tegen mijn buik zou schoppen. Het was echt heerlijk, maar ik moest toch wel echt voorzichtig zijn. Echt zwemmen doe ik ook niet, het is meer een beetje in het water lopen haha. Ik merkte wel dat toen ik uit het water stapte het wel leek alsof mijn buik opeens tien kilo zwaarder was geworden. Alsof ik uit het water stapte met een bowlingbal, dat was echt grappig. Het voelt toch wel lichter in het water haha.

Ben ik er klaar voor?

Natuurlijk blijf je zenuwachtig, je hele leven gaat veranderen met zo’n kleintje erbij. Maar ja, ik kan wel echt zeggen dat ik er echt klaar voor ben! Ook omdat ik de vermoeidheid, het weer, en het zwanger zijn helemaal zat ben. Ik wil mijn kleintje gewoon zo graag vast houden. Ik wil weten hoe die eruit ziet. Lijkt hij op mij of op zijn vader? Is het net zo’n kleine herrieschopper als hij is in de buik? Ik wil hem zien! 

Hoe houden jullie het uit met deze hitte?

 

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 24 juli 2018 / 09:37

  Wel lekker om te zwemmen dan! Normaal ben ik echt een warmteliefhebber, maar dit begint me ook te veel te worden.

 2. 24 juli 2018 / 10:59

  Zo herkenbaar! Ik ben bijna 33 weken zwanger. Sommige gaan fluitend door de zwangerschap heen en voorheen dacht ik er vrij licht over, nou daar ben ik wel op terug gekomen. Die hitte maakt het er inderdaad niet veel beter op. Gelukkig begint volgende week mijn verlof ook. Dan ga ik niets doen tot een kunst maken 😉 Succes met de laatste loodjes!

 3. 24 juli 2018 / 12:03

  Aftellen! Hoe zeggen ze dat ‘eyes on the price babe, eyes on the price’ 😉

 4. 24 juli 2018 / 13:22

  Wat het weer betreft ben ik nu heel blij met de airco die wij hebben. Ding staat bijna heel de dag wel aan. Niet dat het dan koel is binnen, maar een graad of 27 is in ieder geval beter als de hitte buiten. Al kan ik op zich nog wel goed tegen de warmte, maar sommige dagen is het gewoon teveel.
  Slapen kan ik gelukkig wel redelijk goed, word maar een keer of 2 per nacht wakker, vaak omdat er 1 tegen mijn blaas of maag beukt. Ventilator op de slaapkamer staat nu wel iedere nacht aan, straks moet alles dicht en uit met de kleine .
  Nog max 4 weekjes hier en dan beginnen de slapeloze, warme nachten pas echt….
  Linda onlangs geplaatst…Babykamer klaar!My Profile

 5. 24 juli 2018 / 15:51

  Ik gelukkig niet zwanger met deze hitte, maar ik slaap wel echt mega slecht. De afgelopen twee nachten heb ik gelukkig wel goed geslapen.

 6. Shiva
  24 juli 2018 / 18:35

  wat een hitte inderdaad. wat ben ik blij als het weer wat afkoelt! suc6 nog meid nog even volhouden 😀

 7. 25 juli 2018 / 07:58

  Ik vind het ook geen genoegen. Ik voel met je mee dat je zwanger bent tijdens een hittegolf. 15 jaar geleden was ik dat ook van mijn jongste en het was echt niet fijn. Wat hielp was naar het zwembad gaan en daar lekker dobberen. Even wat koelte en niet dat gewicht meezeulen.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…34 tips om koel te blijven tijdens een hittegolf!My Profile

 8. 25 juli 2018 / 17:04

  Hahaha ja kan me voorstellen dat je helemaal gek wordt. Mijn twee jongste meiden heb ik in de zomer gekregen en mijn favoriete eten waren ijsblokjes! In plaats om bij de Mac een cola of een milkshake te halen, bestelde ik een beker ijsklontjes! Heel veel succes nog met de laatste weken. Ik wil mijn eerste kind ook zo graag zien en mijn wens kwam in vervulling toen zij 4 weken eerder kwam! Was toch ff schrikken maar was er enorm blij mee.

 9. 25 juli 2018 / 20:47

  Jeetje. Veel sterkte. Ik ben gelukkig niet hoogzwanger geweest in de zomer. Het is al warm als je niet zwanger bent laat staan als je het wel bent.

 10. 26 juli 2018 / 08:08

  Pff ik kan het me voorstellen babe. Ik hoor iedereen om me heen dat ze niet kunnen slapen van de hitte. Nou zijn deze temperaturen en de duur ervan wel erg bijzonder in Nederland. Onze huizen zijn hier niet op gebouwd en ook niemand hier heeft een standaard airco installatie. Zwemmen lijkt me inderdaad een goede optie, maar als het zo druk is is het inderdaad oppassen geblazen. Weetje nu is het allemaal even moeilijk, maar voor je het weet heb je die ukkepuk in je handen en dan, dan was dit het allemaal zo meer dan waard! Hou vol, you’re almost there!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…MAC GEEFT GRATIS LIPSTICKS WEG OP 28 JULIMy Profile

 11. 26 juli 2018 / 16:18

  Het lijkt mij heel erg pittig om zwanger te zijn in combinatie met de warmte. Ik geef je dan ook groot gelijk dat je rustig aan doet, je lichaam vraagt er niet voor niets om!

 12. 26 juli 2018 / 22:29

  Oh lijkt me erg zwaar inderdaad met dit warme weer om zwanger te zijn, succes!

 13. 27 juli 2018 / 06:56

  Phoe deze hitte vind ik ook even ‘te’, en ik ben niet eens zwanger 😉 Doe rustig aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: