Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Een tijdje terug werd ik benaderd door Kaya sieraden. Eigenaar & ontwerpster Tanja Rakhou heeft haar eigen sieradenbedrijf opgestart. In haar webshop kun je verschillende sieraden terug vinden. Je vind er verschillende soorten kinder sieraden, sieraden voor mama’s. Maar ook sieraden voor bepaalde gelegenheden zoals verjaardagen, bruidsmeisjes, doop en ga zo maar door. Aangezien ik bijna mama word van onze kleine wonder, leek mij het erg leuk om een van haar sieraden te mogen reviewen. 

Ik vond het een erg moeilijke keuze, er was gewoon zoveel leuks! Maar uiteindelijk ben ik gegaan voor een Jasseron armband ‘Graveerbedel & Geboortesteen‘. De sluiting van deze bedelarmband kan in elke schakel haken, zo kan de lengte eenvoudig aangepast worden. De tekst op het bedeltje word op ambachtelijke wijze gegraveerd (met-de-hand). Dit gebeurd met een graveerpen waarmee ze door hoge luchtdruk kunnen schrijven. De gravering is dus niet ‘machinaal kaarsrecht’, maar letterlijk ‘handgeschreven’ door Tanja.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Over KAYA Sieraden

“Het begon allemaal met mijn eigen dochter Kaya, toen 3 jaar oud. Dagelijks werd mijn sieradenkistje geplunderd omdat ze er net zo uit wou zien als mama. Voor een feestje wilde mijn dochter Kaya dus hetzelfde sieraad als mama. Haar quote ‘dan kan iedereen zien dat we bij elkaar horen’. Aan deze oproep wilde ik natuurlijk gehoor geven. Écht alle winkels afgezocht naar zo’n sieraden set, maar nergens te vinden!”

“Ik geloof in het idee dat een luxe sieraad een one of a kind is dat de tand des tijds moet kunnen doorstaan. Om die reden maak ik met liefde speciale sieraden, bijvoorbeeld twee in elkaar gevlochten ringen, een hand gegraveerde locket die je open kan maken om er iets in te stoppen of een sieraden set afgestemd op moeder en dochter. “Een goed sieraad wil je van generatie op generatie doorgeven”, zegt ze. “Het is als een tastbaar aandenken voor een bijzonder gebeurtenis in het leven. Juwelen vertellen jouw verhaal.”

Het armbandje zat al vrij snel bij mij in de post. Het armbandje was ingepakt in dit schattige roze doosje, dat strikje maakte het echt af. Ook zat er nog een lief kaartje bij. Ik was zo benieuwd hoe hij eruit zou  zien.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Bij het doosje zat ook nog een roze zilverpoets doekje. Ook zat er een kaartje met een kortingsbon bij.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

En dit is hem geworden! Ik zeg je eerlijk, mijn eerste indruk was: “Wat klein! Dat ga ik nooit passen!”. De damesmaten voor de armbandjes komen in drie maten. Small (17,5 cm) Medium (18,5 cm) en Large (20 cm). Ik had mijn pols thuis opgenomen, omdat hij best smal is. En de meeste armbandjes zijn dan te groot, en zitten soms meer om mijn hand dan om mijn pols. Maar deze zat echt perfect! Er is nog steeds wat beweging, maar hij glijd niet helemaal naar mijn hand.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Op het hartje kon je twee regels (van 9 karakters) laten graveren. Ik koos hierbij de voor & achternaam van ons kindje. We weten nog niet op welke datum hij geboren gaat worden dus dit heb ik achterwege gelaten. We willen natuurlijk wel de naam nog even geheim houden, dus vandaar het mooie balkje boven de achternaam!

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Voor het materiaal van de armband kan je kiezen voor drie opties: 925 Sterling Zilver, 18 karaat goud verguld en 18 karaat Rose goud verguld. Je kan de voor en achterkant laten graveren. Ook kan je kiezen voor een Swarovski® Geboortesteen. Ik wou er graag een steentje bij, maar vond het wel lastig aangezien hij in Augustus & September kan komen. Dus ik had besloten om mijn eigen geboortesteen te nemen. Maart, aquamarijn/zeeblauw. Heel toevallig een van mijn lievelingskleuren.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Bij opening van het doosje zag ik helaas dat ze het steentje vergeten waren. Dat vond ik erg jammer, want de armband met steentje vond ik net wat leuker staan. Maar na een mailtje gestuurd te hebben, werd zonder moeite het steentje nog nageleverd. Daar was ik heel blij mee.

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Giving back aan kinderen in Gambia

Naast de prachtige sieraden steunt KAYA sieraden ook nog eens een goed doel in Gambia. Het steunt Eduki, een erkende stichting die ervoor zorgt dat kansarme kinderen in Gambia naar school kunnen. Per sieraad doneert KAYA een bedrag zodat een kind in Gambia één week naar school kan (MVO erkend). Tot nu toe gaan er 16 kinderen door de donaties van KAYA sieraden naar school. Dat vind ik echt een geweldig doel!

Armband met de naam van onze babyboy | KAYA sieraden

Wat vind jij van deze armband?

In samenwerking met kayasieraden.nl

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

13 Reacties

 1. 2 augustus 2018 / 11:01

  Wat een prachtige armband heb je uitgekozen, ben nu wel erg benieuwd naar de naam voor jullie kindje!

 2. Marloes
  2 augustus 2018 / 14:54

  Ik vind hem echt heel mooi! Ben ook echt benieuwd wat voor naam jullie verzonnen hebben hihi.

 3. 2 augustus 2018 / 16:54

  Een leuke armband voor je met een mooie betekenis. Het is echter niets voor mij maar dat is natuurlijk persoonlijk 🙂

 4. 2 augustus 2018 / 20:28

  Wat een prachtig concept is dit zeg! Je ziet ook dat alles met heel erg veel liefde gemaakt is. Oh en nu ben ik nog meer benieuwd geworden naar de naam!

 5. 3 augustus 2018 / 08:40

  Super schattig armbandje. En heel leuk ook de naam van jullie zoon erop.

 6. 6 augustus 2018 / 22:31

  Erg mooie armband. Ik vind KAYA ook altijd een mooi merk met een mooie gedachte er achter

 7. Juliette - Strongbody.nl
  5 oktober 2018 / 00:33

  Wat een mooie armband! Intussen weten we de naam en kan je met trots de armband dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: