Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

Voordat ik met zwangerschapsverlof ging had ik me eigenlijk al voorgenomen om verschillende fotoboeken te gaan maken. Ik heb eigenlijk alles alleen maar op mijn computer. Ik wou boeken maken van onze laatste vakanties, de babyshower, de gender reveal party etc. Heel toevallig werd ik toen benaderd door HetFotoalbum.nl met de vraag of ik een fotoboek wou reviewen. Deze samenwerking kwam echt op een super moment! 

Ik koos ervoor om eerst een fotoboek te maken van onze reis naar Japan. Daar had ik namelijk héél veel foto’s van. Dus dat zou nog een aardige klus gaan worden. Maar ik wou deze gewoon zo graag in een fotoboek hebben. Op de website kan je uit verschillende vormen en formaten kiezen. Ik heb heel lang getwijfeld maar ging uiteindelijk voor een liggende fotoboek met een harde omslag, 28×21 (fotoboek liggend L). Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een type omslag, en de prijs dat je ervoor uit wilt geven.

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

De software

De software is heel makkelijk te downloaden via de website van hetfotoalbum.nl. Ik heb de uitleg overgeslagen, omdat ik wel vaker fotoboeken heb gemaakt. Dus ik dacht dat dit wel appeltje eitje zou zijn. Het programma ziet er op het eerste gezicht heel simpel en overzichtelijk uit. Maar toch moet ik zeggen dat ik naar sommige opties wel even heb moeten zoeken. Misschien had ik niet zo eigenwijs moeten zijn en toch even de handleiding moeten lezen haha. Maar uiteindelijk ben ik overal uitgekomen.

De software is heel fijn om mee te werken. Je kan kiezen uit verschillende paginastijlen, kaders, maskers, achtergronden en scrapbook plaatjes. Je kan er ook voor kiezen om alle foto’s automatisch te laten vullen, maar ik vond het leuker om dat zelf te doen. Je kan per pagina kiezen hoeveel foto’s je wilt laten zien. Ook hier heb je weer verschillend opties voor, wat ik heel fijn vind! De achtergronden, foto’s en tekst kan je allemaal nog stuk voor stuk aanpassen.

Extra pagina’s toevoegen of pagina’s verwijderen gaat super makkelijk en het is heel fijn dat je pagina’s per twee toevoegt. Je kan ook gelijk de prijs zien per aantal pagina’s dat je telkens toevoegt. Kortom ik vind het programma na wat zoekwerk best lekker werken.

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

De bestelling

Ook de bestelling gaat super gemakkelijk. Eerst wordt gekeken of al je foto’s aanwezig zijn en of er lege tekstvlakken zijn. Bij het bestellen moet je je mail adres invoeren waarnaar je uitkomt op een internet pagina. Je kan op dit moment ook nog kiezen of je het papier met zijdeglans wilt of met hoogglans. Voor hoogglans betaal je 15 cent per pagina extra. Als laatste stap vul je je gegevens in en na betaling is je bestelling compleet en wordt het product zo snel mogelijk verzonden. De verzendkosten bedragen €4,95

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

Levering

De levertijd verschilt per product en hangt af van het type binding. Ik koos voor een fotoboek met een harde kaft. Door de harde kaft heeft het fotoboek een luxe uitstraling. Daarnaast heeft het fotoboek met harde kaft veel weg van een echt boek. Fotoboeken met harde kaft hebben een levertijd van 6 werkdagen. Het fotoboek met harde kaft wordt ingebonden met lijm en heeft daarom in ieder geval 24 uur nodig om te drogen. Het boek was binnen de juiste tijd binnen gekomen, dus daar was ik erg blij mee.

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

Het resultaat

Het boek werd geleverd in een stevige kartonnen verpakking, en was geheel onbeschadigd. De omslag ziet er goed uit en de foto’s zijn scherp afgedrukt. Ik verbaas me over het feit dat het echt een super dik boek geworden is. Hij ligt stevig in de hand, en bladert ook lekker door. Ik ben echt heel tevreden over het resultaat. Voor een large fotoboek  liggend L (28×21 cm) met 122 pagina’s betaal je namelijk €47,90,-. Wat ik echt een hele mooie prijs vind voor zo’n dik boek met meer dan 437 foto’s!

Een fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nlEen fotoboek gemaakt van Japan via HetFotoalbum.nl

De fotoboeken van hetfotoalbum.nl kan ik dus zeker aanraden! Het boek komt zonder deuken aan, en de kwaliteit is gewoon goed. Ik ben benieuwd hoeveel fotoboeken ik nog meer af kan krijgen tijdens mijn verlof.

Maak jij wel eens zulk soort fotoboeken?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

20 Reacties

 1. marja
  11 augustus 2018 / 09:42

  idd een super mooi boek .mooi aandenken

 2. Shiva
  11 augustus 2018 / 10:57

  Heel mooi! Super leuk zo een dik fotoboek van een geweldige vakantie!

 3. 11 augustus 2018 / 13:23

  Leuk om te zien! Ik heb er vorige week ook een gemaakt en ben ook super enthousiast over de kwaliteit.
  Mooi boek!

 4. Lipstickencupcakes
  11 augustus 2018 / 13:46

  Wat een prachtig boek heb je gemaakt zeg! En wat lijkt Japan me een mooi land. Ik heb al twee keer een digitaal fotoboek gemaakt. Ideaal!

 5. 11 augustus 2018 / 14:07

  Leuk! Zo te zien had je behoorlijk wat mooie foto’s van je reis. Fotoboeken blijven leuk als herinnering, want foto’s op je computer kijk je toch bijna niet.

 6. 11 augustus 2018 / 14:40

  Wat gaaf!! Toen mijn zoon net geboren was maakte ik welke maand een dun fotoboek. Toen ik weer aan het werk ging verslofte dat, met als gevolg geen fotoboeken meer, maar wel super veel foto’s digitaal. Moet ik zeker wat aan gaan doen 😉

 7. Elise
  11 augustus 2018 / 21:50

  Super leuk fotoboek geworden! Ik wil ook zo graag ooit nog een keer naar Japan!

 8. 12 augustus 2018 / 09:50

  wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Super leuk om er een boek van te maken. Ik maak zo af en toe ook wel eens een boek met mijn mooiste foto’s door de jaren heen, dan heb je het in ieder geval voor het pakken en anders kijk je het toch niet zo snel terug denk ik

 9. 13 augustus 2018 / 11:14

  Super leuk om dit te doen! Ik ben echt dol op fotoboeken en probeer van iedere vakantie ook echt dit te doen. Nu straks natuurlijk ook van de geboorte, kan niet wachten.

 10. 14 augustus 2018 / 10:31

  Eigenlijk niet, maar ik vind dat ik het wel zou moeten doen! Zo leg je herinneringen prachtig vast.

 11. 15 augustus 2018 / 18:45

  Ik maak vaak fotoboeken en vind het elke keer weer een feest om die te maken. Foto’s selecteren, foto’s bij elkaar zetten, steden vernoemen en ga zo maar door. Wanneer ik de doos met fotoboek dan in handen krijg lijk ik wel een euforisch kind die voor de eerste keer een cadeau’tje krijgt 😉 Je fotoboek is heel mooi geworden! Heel leuk!

 12. 17 augustus 2018 / 16:02

  Daar moet je ook gewoon een boek van maken hè. Zo zonde om die foto’s op de computer te laten staan!

 13. 18 augustus 2018 / 11:17

  Ik heb nog nooit zo’n fotoboek gemaakt voor mijzelf. Weleens geholpen bij iemand voor het installeren. Leuke foto’s in het boek. Kun je daar nog lang naar kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: