Onze babyboy is geboren!! Kenji Alvarez

Onze babyboy is geboren!! Kenji Alvarez

Als je me volgt op Instagram of Facebook dan heb je het blije nieuws al kunnen lezen. Op 21 augustus zijn wij namelijk de trotse ouders geworden van Kenji Alvarez! Een wolk van een zoon! Tien vingertjes en tien teentjes, helemaal op en top! Een hoofd vol met haar en hele grote ogen die ons van af het begin al aankeken. Op slag verliefd was ik! Na zijn geboorte was ik nog steeds helemaal ondersteboven. Ik was nu een mama, dit wezentje was mijn zoon en voor de rest van mijn leven aan mij gebonden. Het was allemaal nog steeds onwerkelijk. 

Waarom ik er pas twee weken later iets over post op mijn blog heeft meerdere redenen. De eerste paar nachten waren sowieso zwaar! Ik had in die drie nachten misschien vijf uur geslapen en leek wel een wandelend lijk, ik was zo wit en zwak. Ik moest mijn bed gewoon uit kruipen omdat ik zoveel last had (down below). Zodra ik maar even op stond of liep voelde ik de energie uit mij vloeien. Het liefst lag ik alleen maar op bed te slapen, maar dat is wel lastig met een pasgeboren baby. Overdag ging nog wel, maar de nachten waren rot. Hij huilde vaak voor de voeding, en het aanleggen ging niet goed. Ik had ontzettend last van tepelkloven echt heel pijnlijk! Soms als hij dronk kwam er bloed mee, en braakte hij even later alles weer uit.

Ik was oververmoeid en stond echt stijf van de stress door de borstvoeding. Ik wou het hem heel graag geven, maar elke hap die hij nam deed pijn. Een keer was het zo erg dat ik keihard begon te huilen van de pijn, en naar mijn vriend schreeuwde dat hij mij moest helpen om hem los te maken. Ik was ontzettend in dubio of ik door moest gaan of stoppen. Je heb altijd twee kampen, de ene pro borstvoeding en de andere voor kunstvoeding. En dat hielp ook niet echt mee.

“Je wilt gewoon lekker thuis zijn met zijn alle en genieten van je roze/blauwe wolk. Maar die was er niet.”

En toen kwam het ergste er nog bij, onze baby bleek erg geel en moest daardoor naar het ziekenhuis. De eerste keer was ik helemaal kapot. Ik kon alleen maar huilen. Ik moest hem daar helemaal alleen achter laten in het ziekenhuis. Daar lag hij onder drie blauwe lampen met een masker over zijn ogen. Ik vond dat zo ontzettend zielig. Uiteindelijk heb ik met heel veel mensen gepraat en begreep ik dat het heel vaak voor kwam.

De meeste baby’s knappen snel alweer op als ze onder de blauwe lamp hebben gezeten. Dat gold ook voor Kenji. Hij mocht weer naar huis, helaas was dit maar voor korte duur want twee dagen later stonden we weer in het ziekenhuis. Weer was ik intens verdrietig. Je weet ondertussen dat het wel “meevalt”. Maar om je baby’tje daar te zien liggen de eerste weken gaat zo aan je hart.

Je wilt gewoon lekker met ze allen thuis zijn en genieten van je roze/blauwe wolk. Maar die was er niet. Het enige voordeel is dat ik soort van even een paar daagjes heb kunnen uitslapen. Mijn tepels waren hierdoor ook helemaal genezen. In het ziekenhuis kreeg ik ook tips voor het aanleggen en dat ging opeens stukken beter! Geen pijn meer, geen tepelkloven, ik zag de borstvoeding weer helemaal zitten! Onze baby mocht gelukkig na drie dagen weer met ons mee naar huis. Maar staat nog steeds onder controle. Er waren nog verdere bloedonderzoeken gedaan waar we op de uitslag moeten wachten. En er is altijd nog een kans dat zijn waardes weer omhoog gaan, en hij weer even onder de blauwe lamp moet. Maar nu is hij gelukkig weer thuis bij papa en mama, en we gaan heerlijk genieten van elkaar! 

Heb jij of jouw baby onder de blauwe lamp gelegen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

24 Reacties

 1. 6 september 2018 / 08:04

  Gefeliciteerd! ??? wel een boel wat je al hebt meegemaakt. Heftig ook! Blij dat je weer borstvoeding kan geven. Veel geluk!

 2. 6 september 2018 / 12:23

  Wat een prachtig mannetje! Gefeliciteerd!
  Mijn kinderen hebben niet eerder onder een blauwe lamp gelegen,maar de eerste had eigenlijk wel gemoeten. Is ook goed gekomen.
  Ik herken echt enorm je gevoel. De vermoeidheid, pijn en de hormonen zijn heftig de eerste weken.
  Probeer je verwachting over hoe het hoort te laten varen, er is hier geen goed of fout, zeker niet met zulke fantastische ouders.
  Geef jezelf de tijd om in je rol te groeien (kan best even duren), laat de dag komen zoals die komt en vergeet de rest ;).
  Liefs

  • Marushi
   Auteur
   7 september 2018 / 20:15

   Dankjewel! <3 Ja de eerste weken zijn echt zwaarder dan ik had verwacht. Vooral de vermoeidheid breekt mij echt op! Ik hoop dat ik hier snel een beetje routine in kan vinden.
   Marushi onlangs geplaatst…Onze babyboy is geboren!! Kenji AlvarezMy Profile

 3. 6 september 2018 / 13:54

  Ahhh wat een mooi mannetje! Van harte gefeliciteerd met jullie zoon! Wat naar om te horen dat hij al een paar keer naar het ziekenhuis moest om onder de lamp te liggen. Naar mijn weten is het inderdaad zo dat dit regelmatig voorkomt, maar ik kan helemaal begrijpen dat het vreselijk is om je kind daar te zien liggen. Dat wil je natuurlijk niet! 🙁 Gelukkig is het voor een goed doel. Ik duim voor jullie dat alles goed mag gaan en gelukkig is hij nu ook lekker thuis bij jullie. Probeer er van te genieten met zijn drietjes! En natuurlijk veel beterschap voor jou. Ik hoop dat alles snel geneest en je je snel weer de oude voelt!
  Sandra onlangs geplaatst…Herfst inspiratie | De nieuwste H&M Home accessoires #2My Profile

  • Marushi
   Auteur
   7 september 2018 / 20:16

   Dankjewel! <3 Ja het is echt niet leuk om je kleintje daar te zien liggen, je voelt je echt machteloos. Ook al weet je dat het niet perse ernstig is. Alles is gelukkig nu weer aan het helen, dus ik begin langzaam aan echt te genieten hihi.
   Marushi onlangs geplaatst…Onze babyboy is geboren!! Kenji AlvarezMy Profile

 4. Wendy (B)
  6 september 2018 / 14:33

  Proficiat!
  Jullie gaan het zeker goed doen als ouders!

 5. 6 september 2018 / 15:49

  Gefeliciteerd!
  Wat naar om steeds naar het ziekenhuis te moeten. Hopelijk vanaf nu gewoon lekker thuis.
  Fijn dat de borstvoeding nu wel goed gaat! Hier de 1e week ook erge kloven /blaren gehad. Was even vergeten hoe pijn het kan doen, gelukkig loopt het hier nu ook goed
  Linda onlangs geplaatst…Bevallingsverhaal ManuMy Profile

 6. shiva
  6 september 2018 / 18:12

  Super schattig gefeliciteerd nog!!! 😀

 7. 7 september 2018 / 08:46

  Lieve knapperd is het toch! Lieverd ik vind dat je zo sterk bent! Het lijkt me echt een hel, inderdaad het idee om hem alleen achter te laten… Fijn dat de borstvoeding ook weer beter gaat, zo krijg je ook weer wat vertrouwen voor jezelf he!
  Charel onlangs geplaatst…Nieuwe items van TwistshakeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: