En hoe bevalt het moederschap mij na twee maanden?

En hoe bevalt het moederschap mij na twee maanden?

En hoe bevalt het moederschap…Deze vraag wou ik mijzelf eigenlijk al een maand geleden stellen. Maar zoals de meeste wel weten zijn de eerste weken zeker niet makkelijk voor ons geweest. Kenji dronk niet goed waardoor hij niet aankwam. Ook moest hij nog twee keer terug naar het ziekenhuis omdat hij geelzucht had. En laten we dan nog maar niet praten over mijn herstel *zucht*.

Gelukkig gaat het met onze kleine baby boy een stuk beter! Het enige probleem is dat hij erg langzaam drinkt, en daarbij ook nog vaak spuugt. Soms zijn we een uur bezig met voeden en hoog houden. Je kan begrijpen dat dat je s’nachts echt opbreekt. Hij leeft ook continue met slabbetjes, de wasjes die we draaien zijn nu echt verdriedubbelt. We zijn onlangs overgestapt op een ander soort voeding. Het spugen is hierdoor echt minder geworden. Waren we hier maar eerder achter gekomen haha.

En hoe bevalt het moederschap mij

Verliefd

Maar we zijn echt helemaal verliefd op ons mannetje. Alle cliches zijn ook waar, daar kom je wel achter als je bent bevallen haha. Het is zo apart en mooi om hem zo te zien groeien. Elke dag kan hij wel wat meer. Hij lacht nu ook vaker, en dat doet mijn hart echt smelten die kleine knapperd! En ja mijn camera zit vol met duizenden foto’s alleen van hem haha. Stel je toch eens voor dat ik een momentje mis hihi. De eerste weken waren echt zwaar, en dan bedoel ik zwaar. Emotioneel en lichamelijk zat ik er helemaal doorheen. Pas na de vijfde week zat ik wat beter in mijn vel, en ging het ook beter met Kenji.

Genezing

Wat betreft lichamelijke klachten ben ik aardig goed genezen. Alleen heb ik nog erg veel last van mijn benen en bekken. Als ik opsta merk ik dat dit mij meer moeite kost en dat ik het dan ook echt door heel mijn onderlichaam voel. Ook qua lopen is dit veranderd. Vroeger was ik echt een snelle loper, maar zelfs daar heb ik nu moeite mee. We zijn pas 2 maanden verder dus misschien heeft dit meer tijd nodig. Maar toch baart dit mij wel een beetje zorgen, aangezien ik in november alweer moet werken. Hopen dat het voor die tijd al een stuk minder is geworden!

Vrije tijd

Dit is nog wel een lastig puntje. Natuurlijk weet je dat wanneer je een baby krijgt je veel met hem/haar bezig bent, en je minder vrije tijd hebt. Dat moet ik nog wel even accepteren. Ik dacht dat ik meer zou kunnen bloggen als de baby er was, en ik minder zou gaan werken. FOUT! Alle vrije tijd gaat zowat naar de baby. Tussen het voeden, verschonen, slapen en het spelen door heb je soms een klein momentje voor je zelf. En dan ben ik nog vaak bezig met het huis schoonmaken. Dat is echt even wennen. Zeker omdat ik nog steeds extreem vermoeid ben. Maar als ik naar zijn lachende gezichtje kijk maakt het me ook niks meer uit. Het bloggen komt wel. En zo niet dan maakt het ook even niet uit. Mijn knullie staat nu op nummer 1 in mijn leven. 

Hoe combineer jij je vrije tijd met het moederschap?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

17 Reacties

 1. 22 oktober 2018 / 09:03

  Die vermoeidheid blijft kan ik je vertellen 😉 . Ik dacht ook meer te kunnen gaan bloggen, maar ben nu blij als ik de drie artikelen per week haal. Het lopen en de last van mijn bekken is nu pas wat minder, en dat is 8 maanden na de bevalling. Een tip voor jou. Doe rustig aan en geef het de tijd, luister goed naar je lichaam. Wat bij mij erg geholpen heeft en nog steeds helpt is Mamafit. Een keer in de week ga ik daar heen en dat is onder begeleiding van fysio sporten. Hierdoor merk ik dat ik steeds iets sterker wordt in mijn bekkengebied en ook beter aanvoel wanneer ik moet stoppen.

 2. Marloes
  22 oktober 2018 / 20:33

  Ik ben zelf nog geen moeder, maar het lijkt me ook inderdaad zwaar. Ik wil graag in de toekomst kinderen, maar voorlopig nog even niet hoor haha. Eerst nog even genieten! 😉

 3. 24 oktober 2018 / 11:56

  Zeker in het begin kun je het beste maar meegaan met de flow vond ik destijds. En niet teveel willen. Het komt vanzelf goed als de baby wat ouder is.

 4. 24 oktober 2018 / 12:04

  Aah wat een schatje! Dat combineren vond ik in het begin zo lastig, maar komt vanzelf gewoon rustig aan doen en niet teveel willen!
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Oogtest met PelzenbobMy Profile

 5. 24 oktober 2018 / 12:09

  wat een droppie om te zien zeg!! Kan mij voorstellen dat het allemaal vermoeiend is. Ik kan er helaas zelf niet over meepraten, want ik heb (bewust) geen kinderen

 6. 24 oktober 2018 / 13:59

  Wat leuk om te lezen en wat een mooierd ! Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en weer terug in shape te komen, voor de één gaat dat heel snel en voor de ander duurt dat wat langer. Bouw het rustig op, wil niet te snel en neem ook tijdig je rust!

 7. 25 oktober 2018 / 09:51

  Het zijn inderdaad clichés, maar wel allemaal waar. Voor mij waren de eerste maanden ook het moeilijkste, je moet alles nog leren en toch lijft het allemaal vanzelf te gaan.

 8. 11 november 2018 / 19:54

  O, wat is het leven met een baby een wonder mooie jaartjes..
  Jammer dat het bij jullie nog niet zo echt vlot loopt met het voeding, maar na een tijdje ga dat wel rap vooruit.
  Ik zelf mocht niet klagen, we hebben echt zo een wonder mooie baby’tje gehad.
  De eerste maandje zijn we maar uit ons bed gemoeten en de tweede maand sliep hij al door.
  Maja, voor je het weet zijn ze al groot. Raad je zeker aan , genieten genieten. Want voor je weet zijn ze al bijna 9-jaar 🙂

  • Marushi
   Auteur
   11 november 2018 / 20:43

   Ja het gaat gelukkig nu en stuk beter. Hij heeft zelfs al drie dagen achter elkaar door geslapen! Hihi Ja het gaat inderdaad veel te hard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: