Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!

Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!

Deze superleuke voedingskussen mocht ik ontvangen van koopjesaap.nl. Kenji is nu bijna vier maandjes oud, en in het begin was het wel even zoeken naar een balans tussen het voeden en de rest van de dag doorkomen. Omdat de kleine zo vaak gevoed moet worden en overdag zo goed als niet slaap vond ik het heel moeilijk om mezelf bijvoorbeeld aan te kleden of het huishouden te doen. In de eerste maanden probeerde ik de de fles even te balanceren op een dikke deken zodat ik mezelf even kon aankleden of een ontbijtje maken. Uiteraard wel met de babyfoon op hem gericht.

Ik weet niet waarom maar hierdoor voelde ik me een slechte moeder. Later kwam ik erachter dat héél veel moeders dit doen haha. Of het nou door middel van een kleedje of een kussen was. Ik vroeg me al af hoe andere moeders aan het huishouden kwamen als ze zelf elke keer gingen voeden. Dit verklaarde dus heel veel. Maar ook al kwam ik even aan de afwas toe, ik zag vaak op de babyfoon dat de fles toch weer bijna aan het omvallen was. Dus dan liep ik heel de tijd heen en weer. Ook niet erg handig! Toen kwam ik deze voedingskussen tegen, en ik vind hem echt ideaal!

Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!

Kussens voor baby’s zijn er in veel verschillende vormen en maten maar weinig zijn er zo handig als deze. Laat jouw baby lekker zacht liggen terwijl je hem of haar bijvoorbeeld wat te eten geeft. Dit kussen bestaat uit twee losse delen die gemakkelijk met klittenband los en vast te maken zijn. – Koopjesaap.nl

Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!

Dit voedingskussen is lekker zacht voor je kleintje en komt in twee kleuren namelijk blauw & roze. Al moet ik zeggen dat ik de kleur meer op mint vind lijken. En dat vind ik prima, want dat is mijn lievelingskleur!

Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen! Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!

Kenji heeft er zin in! Hij kijkt altijd erg gefascineerd naar de camera (heeft hij van mama hihi). En hij had ook een beetje honger, dus hij was erg blij om zijn fles te zien. Stap 1 Leg de baby op het kussen gedeelte.

Stap 2 Zet de fles in het vasthoudgedeelte en klik dit aan de ene kant van het kussen gedeelte vast.

Stap 3 Stop de fles in de mond van je baby en klik hem dan vast aan de ander kant van het kussen. En dat was het! Echt een super simpel systeem, maar oh zo handig! Hij grijpt tegenwoordig ook de hengels van het kussen beet.

Ik gebruik de kussen vooral als ik echt even iets in huis moet doen. Ik heb wel altijd de babyfoon op hem gericht waar ik echt vaak op kijk. Of ik ben altijd in dezelfde ruimte om even naar hem te kijken. Ook handig voor als we naar buiten gaan en we bijvoorbeeld in de stad zijn. Als meneer honger heeft leg in hem in dit voedingskussen. Dan kan hij lekker drinken en kunnen wij lekker door lopen.

Ik raad wel aan om er bij te blijven, of vaak naar je baby te gaan kijken. Kenji is al iets sterker dus als hij wil kan hij het kussen wegduwen. Maar voor jongere baby’s is dat misschien moeilijk, en als ze vol zitten dan kunnen ze de fles niet afwijzen. Let dus altijd op de tekenen van je kind! Ik ben zelf erg tevreden over de kussen. En het zorgt ervoor dat ik veel meer dingen gedaan krijgt. De kussen kan je op koopjesaap.nl kopen voor €19,99.

Zou jij zo’n voedingskussen gebruiken?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 14 december 2018 / 09:01

  Ik zag dit laatst voorbij komen bij een tweelingmoeder en toen dacht ik wel ‘wat een fijne uitvinding voor haar’. Ik zou het zelf niet snel gebruiken, al kan ik mezelf voorstellen dat dit handig kan zijn. Ik heb altijd wel ruimte en tijd om mezelf te douchen, aan te kleden en op te maken. Gelukkig valt dat niet tegen want van tevoren had ik verwacht dat ik amper make-up zou dragen en volgens mijn omgeving zou douchen niet meer lukken haha.
  Femke onlangs geplaatst…Leuke cadeau ideeën (ook voor de feestdagen!) om jezelf of een ander mee te verwennenMy Profile

 2. 14 december 2018 / 12:43

  Ik heb nooit iets gebruikt, eerst borstvoeding gegeven en vervolgens duurde het fles geven nou ook niet zo lang dat ik tussendoor had kunnen stofzuigen of zo. Ik vond het altijd een heerlijk moment zo even samen op de bank. Hier sliepen ze trouwens ook weinig overdag. Wat ik me afvraag als ik de foto’s zie is, als je kindje zich verslikt, kan hij dan snel de speen van de fles uit zijn mondje krijgen? Het zal wel, anders wordt dit natuurlijk niet verkocht.

  • Marushi
   Auteur
   14 december 2018 / 12:56

   Bij ons was dat wel het geval. Ik geef borstvoeding en flesvoeding. Omdat Kenji in het begin naar het ziekenhuis moest omdat hij geelzucht had dronk hij heel langzaam Soms duurde de borstvoeding een uur en daarna moest ik nog kolven. Nu geef ik ook fles erbij omdat ik niet genoeg melk produceer. Drinken uit de fles gaat iets sneller. Maar nog steeds niet binnen een half uur klaar. En ik blijf er ook altijd bij als ik dit kussen gebruik. Wat ik ook in het artikel schrijf Kenji is wel iets sterker dus hij kan het wegduwen. Maar voor jongere kindjes denk ik niet. Daarom altijd erbij blijven! 😉
   Marushi onlangs geplaatst…Even je handen vrij met deze super handige voedingskussen!My Profile

 3. 14 december 2018 / 13:21

  Hmmmm, ik weet niet of ik dit zou hebben gebruikt. Ik had – maar ik praat over 2012 – zo’n oldskool voedingskussen van de Hema (een stuk prijziger trouwens, want 29,95) maar die vond ik ideaal. Ik gaf de eerste 11 maanden borstvoeding en daarom gebruikte ik het megavaak. En ervoor tijdens de zwangerschap om op te slapen. Of had ik toen een ander kussen?
  Ook als we een flesje gaven met borstvoeding of kunstvoeding dan gebruikte ik dat kussen.

 4. 14 december 2018 / 17:31

  Klinkt superhandig, en hoe schattig ziet het er ook uit! Hihi =)

 5. 14 december 2018 / 17:37

  Dat ziet er handig uit! Wou dat ik die had een aantal jaar geleden 😛 Zou het trouwens helemaal geweldig vinden bij iemand met een tweeling!

 6. 14 december 2018 / 19:19

  Ik ga mijn dochtertje borstvoeding, toen dit een probleem werd en we niet zagen hoeveel zij echt binnen kreeg zijn we overgegaan op flesvoeding. Maar die gaf ik haar wel altijd zelf, ik genoot er van. Maar ik kan me wel heel goed voorstellen hoe ontzettend handig dit is. Zeker als je zelf anders nergens meer aan toe komt.

 7. 14 december 2018 / 23:24

  Ik wist niet eens dat een voedingskussen bestond. Heel handig. Je kind is super cute.

 8. 15 december 2018 / 07:52

  Wat super handig! Die zou ik zeker gebruiken. Natuurlijk niet de hele dagen, maar ik had soms wel eens momenten dat het een uitkomst zou zijn. Nu lostte ik het meestal op met een knuffel 😉

 9. 16 december 2018 / 12:11

  He dat is een heel ander voedingskussen dan dat ik gekocht heb, lekker compact is deze

 10. 19 december 2018 / 14:49

  Heel handig zeg! Had er nog nooit van gehoord en heb hem nu ook niet meer nodig, maar anders zou hij hier ook wel van pas gekomen hebben

 11. 23 december 2018 / 13:07

  Oh wat handig! Nog nooit eerder gezien. Ik ga m onthouden voor als ik ooit nog een kindje mag krijgen!

 12. 24 januari 2019 / 12:02

  Dat is handig zeg! Hadden wij dit maar gehad toen onze mini nog een baby was. Ik ga mn vriendinnen hier even op attenderen!

 13. 24 januari 2019 / 12:31

  Nee, ik denk het niet. Ik vind het een superhandige uitvinding, maar ergens raakt het me een beetje dat het impliceert dat ouders geen tijd hebben om een kind even de fles te geven. Dit bedoel ik beslist niet als kritiek, want ik vind het een handig idee. Maar ik weet niet, ik vind het ergens misschien ook te gek dat het nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: