Trend voor aan de wand: de wereldkaart + Winactie

Trend voor aan de wand: de wereldkaart + Winactie

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Ik mocht er laatst zelf al eentje ontvangen, en ik ben toen gegaan voor een wereldkaart met diertjes. Super leuk voor op de kamer van mijn zoontje. De wereldkaarten zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Je kunt zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, tuinposter, aluminium of glas. Maar je kunt natuurlijk ook een foto op canvas bestellen. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippen patroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Ik ben helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Bekijk de foto’s hieronder voor nóg meer inspiratie.

•Winactie•

Ik vind deze wereldkaarten echt super leuk voor in huis. Lijkt het jouw nou ook zo leuk om in het bezit te komen van zo’n toffe wereldkaart? Dat komt dan goed uit, want ik mag een wereldkaart van 120 x 80 centimeter (t.w.v. €119,95) aan één van jullie weggeven! Volg de volgende stappen om mee te doen:

 • Volg mij op Instagram.
 • Geef in een reactie aan dat je meedoet en tag 3 vrienden die deze winactie niet mogen missen!
 • Voor een extra kans kan je de post ook nog eens delen in je stories. (vergeet mij niet te taggen!)

Deze winactie loopt tot en met zondag 3 maart 2019. Daarna zal ik de winnaar bekend maken via instagram stories! Heel veel succes iedereen!

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. Eveliene
  26 februari 2019 / 09:14

  Ik vind ze echt leuk zeg! Ik ga dalijk even meedoen!

 2. shiva
  26 februari 2019 / 21:24

  Leuk hoor ik ga meedoen!

 3. Kelsey
  27 februari 2019 / 12:05

  Dat vind ik echt heel leuk voor bij mij in huis. Ik ga meedoen!

 4. Marian B
  28 februari 2019 / 09:56

  Jammer dat het alleen via IG is. Want een wereldkaart is inderdaad erg mooi, en wist er zelfs al een plekje voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: