Een ooglidcorrectie overwegen voor een frissere blik.

Een ooglidcorrectie overwegen voor een frissere blik.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, plastische chirurgie vind ik eng! Naalden en bloed passen echt niet in mijn straatje. Maar sinds mijn tienertijd roep ik al dat ik ooit wel eens plastische chirurgie ga laten doen, namelijk de ooglidcorrectie. Helaas zijn de vrouwen in onze familie “gezegend” met hangende oogleden.

Heel irritant als jonge meid die lekker wil experimenteren met oogschaduw. Maar zodra ik oogschaduw op heb gedaan, en met mijn ogen knipper zie ik er helaas niks meer van. Zo zonde! Maar naast het feit dat het gewoon niet handig is voor makeup, zitten er nog andere nadelen aan. Zo geven hangende oogleden je vaak een vermoeide blik. Wanneer de huid van de boven oogleden extreem slap zijn geworden is het zelfs mogelijk dat het je zicht belemmerd met vermoeide ogen of hoofdpijn tot gevolg.

Ik ben nu 32 en mijn oogleden hangen al behoorlijk, maar bij mijn moeder is dat een stuk erger. Aangezien ik qua bouw erg op mijn moeder lijk kan ik wel gaan verwachten dat dat bij mij in de toekomst ook zo eruit gaat zien. Het liefst zou ik nu al een operatie willen doen, maar aan de andere kant wil ik eigenlijk ook nog even wachten. Ten eerste omdat ik het gewoon doodeng vind, maar ook omdat het in de toekomst weer zou kunnen hangen. Dat zou betekenen dat je nog een keer de operatie zou moeten doen. Eén keer zo’n operatie ondergaan vind ik wel genoeg.

Nou ben ik van mening dat iedereen zelf moet weten of hij voor of tegen plastische chirurgie is. Uiteraard zullen er altijd mensen zijn die hier hun eigen mening over hebben en daar hebben ze ook recht op. Maar jij moet doen waar jij jezelf goed bij voelt. Of het nou medische dingen zijn, of een behandeling om je uiterlijk te verbeteren. Zolang jij je er maar gelukkig bij voelt.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er een strookje huid weggenomen middels een kleine incisie en vervolgens wordt de snede gehecht. Dit word onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Soms is er ook sprake van een vetophoping die het probleem verergert. In dat geval zal de plastisch chirurg het overtollige vet verwijderen alvorens de hechting te plaatsen. De hechting wordt nauwkeurig in de arcadeboog geplaatst en loopt eventueel door in een kraaienpootje of lachrimpeltje voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Het litteken zal na het herstel van de huid nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Hoe lang duurt het herstel na een boven ooglidcorrectie?

De eerste dagen na de behandeling is het mogelijk dat je last hebt van zwellingen en blauwe plekken. Het is daarom aan te raden om het behandelde gebied gedurende deze periode goed te koelen. Of je daarna weer aan het werk kunt, hangt sterk af van het soort baan dat je heb. Heb je een baan waarbij je moet bukken, tillen of sjouwen, dan moet je rekening houden met een herstelperiode van twee weken. Ook intensief sporten wordt ten zeerste afgeraden in de eerste twee weken. Als je lenzen draagt, is het noodzakelijk om deze vier weken lang niet te gebruiken. Verder moet je het behandelde gebied gedurende 6 maanden beschermen met zonnebrand SPF50 of een zonnebril.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van je bovenoogleden kan nadat eventuele zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen zichtbaar zijn. Het eindresultaat is pas na 6 maanden goed te beoordelen. Je ogen kunnen minder zwaar aanvoelen waardoor je minder snel last hebt van vermoeide ogen.

Ik weet ondertussen wel het een en ander over wat er bij een ooglidcorrectie komt kijken, omdat ik hier al jaren aan denk. Want die hangende oogleden blijven voor mij een irritant puntje. Soms kijk ik wel eens in de spiegel en dan hou ik mijn bovenooglid wat strakker om het verschil te zien. Wanner ik dat doe merk ik gelijk al dat ik een frissere blik krijg. Nu is het eigenlijk alleen maar de knoop doorhakken en het lef hebben om een afspraak te maken voor een bovenooglidcorrectie. Misschien wel heel snel in de nabije toekomst.

Heb jij overhangende oogleden, en zou jij een ooglidcorrectie overwegen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

22 Reacties

 1. 30 juli 2019 / 13:03

  Ik heb er gelukkig nog geen last van, maar wie weet als ik er last van zou krijgen… Het lijkt mij wel erg vervelend!

 2. 30 juli 2019 / 13:41

  Ik heb er zelf geen last van maar als dat wel zo was, zou ik het zeker laten doen! Heb in mijn omgeving veel mensen die er super veel profijt bij hebben. Het resultaat merkte hun direct (buiten de blauwe plekken om natuurlijk)… misschien eens een intake doen ergens?
  Jessica onlangs geplaatst…Hoe is het met ons?My Profile

 3. 30 juli 2019 / 16:12

  Ik heb hier ook enorm last van en dit wil ik ook ooit een keer doen. Alleen vind ik het wel heel eng

 4. Eveline
  30 juli 2019 / 19:40

  Meid ik begrijp zo goed wat je bedoelt! Ik heb er namelijk ook last van, heel vervelend! Maar zo’n operatie vind ik toch ook wel een beetje eng. Wie weet ooit in de toekomst.

 5. ingrid
  30 juli 2019 / 19:54

  geen last van gelukkig. ik zou ook niet weten of ik het zou durven. vind het best eng

 6. 30 juli 2019 / 20:16

  Nog geen last van maar mijn moeder heeft dit wel gedaan. Werd bij haar ook volledig vergoed omdat ze er veel klachten van had.

 7. 31 juli 2019 / 07:09

  Ik heb geen hangende oogleden dus een ooglidcorrectie is bij mij niet aan de orde. Daarnaast ben ik helemaal geen fan van correcties en zeker niet van plastische chirurgie om een paar jaar jonger te lijken.

  • Marushi
   Auteur
   31 juli 2019 / 18:37

   Gelukkig dan maar dat dit niets te maken heeft met een correctie waarbij je “een paar jaar jonger lijkt” 🙂

 8. Mandy
  31 juli 2019 / 15:02

  Ik heb er niet echt last van en ook al had ik het wel zou ik zoiets denk ik nog niet overwegen, lijkt me dood en dood eng!

 9. shiva
  31 juli 2019 / 21:16

  Interessant ben zelf nooit zo van plastische chirurgie geweest. Maar ik zeg nooit nooit. 🙂

 10. 1 augustus 2019 / 07:30

  Dit is blijkbaar de operatie die het meest gedaan wordt – op esthetisch vlak dan. Ik heb er al veel over gehoord, en alleen maar positief. Ik zou het zelf zeker ook overwegen!

 11. Kelsey
  1 augustus 2019 / 09:14

  Heb er zelf gelukkig geen last van, maar ik snap dat mensen zich hieraan laten opereren.

 12. Frederique
  1 augustus 2019 / 10:30

  Ik vind altijd dat je plastische chirurgie moet doen als je er gelukkiger van wordt. Waarom niet? Begrijp al die rare taboes eromheen nooit. Los daarvan: ik val op mannen met hangende oogleden haha vind dat supersexy:)

 13. 1 augustus 2019 / 16:03

  Fijn dat je hierover een artikel hebt geschreven. Een paar weken terug begon mij op te vallen dat mijn oogleden en wenkbrauwen best mijn gezichtsveld inkomt. Dat zal alleen maar meer worden met de jaren, haha!
  MC Kleuver onlangs geplaatst…Fonkelingen | In elke dag zitten lichtpuntjesMy Profile

 14. 1 augustus 2019 / 19:55

  Heb gelukkig geen last van, zou het wel eng vinden om een correctie te doen. Maar ik snap dat het vervelend kan zijn.

 15. Mieke | mieksmind
  3 augustus 2019 / 19:42

  Bij ons zit het ook in de familie en mijn moeder heeft het al eens gedaan. Zelf wil ik het ook over enkele jaren gaan doen. Eyeliner zie je bij mij niet, verdwijnt gewoon als ik het op doe 😉

 16. 4 augustus 2019 / 15:21

  Als het geen operatie zou zijn en het niet zo duur zou zijn dan zou ik het meteen doen. Maar denk dat het nooit gaat gebeuren haha.

 17. 5 augustus 2019 / 10:34

  Ik heb zelf ook overhangende oogleden en vraag mij altijd af wanneer het punt daar is en ik er iets aan wil gaan doen. Nu merk ik dat vooral mijn make-up ‘opgeslurpt’ wordt door mijn ogen. Maar zodra ik er altijd vermoeid uit ga zien of er echt last van heb, dan wil ik mij eens goed laten informeren. Mijn schoonmoeder heeft het ook laten doen en die heeft geen gevoel meer in de huid rondom haar ogen en dat vind ik toch wel een groot nadeel..

  • Marushi
   Auteur
   5 augustus 2019 / 19:50

   Okeej! Dat heb ik nog nooit gehoord, maar wel goed om te weten! Mocht ik het ooit gaan doen, ga ik mezelf wel even goed laten informeren!

 18. 5 augustus 2019 / 13:27

  Vroeger wilde ik hele mooi ooglid maar nu wil ik de wallen weg. Zo niet mooi om te zien. Oogcream helpt het niet 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: