Deze accessoires heb je nodig als bruid zijnde

Deze accessoires heb je nodig als bruid zijnde

Wanneer je een bruiloft regelt komt er van alles en nog wat bij kijken. Een van de belangrijkste dingen voor een vrouw is natuurlijk de jurk! Als je die eenmaal gescoord heb kan je verder gaan met de bijbehorende accessoires. Die zijn ook zeker erg belangrijk! Maar wat voor soort accessoires komen er nou allemaal bij kijken? Ik ga vandaag wat dieper op dit onderwerp in. Iedereen op mijn blog weet ondertussen wel dat ik afgelopen maand getrouwd ben! En wat een geweldige dag was dit. Maar er kwam wel heel veel bij kijken! Dus wat voor soort accessoires kan je allemaal verwachten als je gaat trouwen?

BRUIDSSCHOENEN

De schoenen vind ik een van de belangrijkste accessoires bij de jurk. Wat hierbij heel belangrijk is, is wat voor soort jurk draag je? Is het een korte jurk, een zeemeermin- of een prinsessenjurk. Gaan de gasten de schoenen wel of niet zien? Wil je schoenen met een kleine of grote hak? Heel erg belangrijk want je loopt heel de dag op deze schoenen. Ze moeten dus wel fijn zitten. Daarnaast kan het ook geen kwaad om van tevoren je schoenen al in te lopen. Je wilt natuurlijk niet met blaren rondlopen op de grote dag!

BADJAS/KIMONO’S

Hier dacht ik eigenlijk pas op het laatste moment aan omdat ik een flashback had naar de bruiloft van mijn moeder. Haar haar en makeup waren prachtig gedaan en toen moest ze zich gaan omkleden maar ze had een t shirt aan. Maar die kon ze niet over haar hoofd uittrekken in verband met haar prachtige haar en make-up, dus die moest stuk geknipt worden. Daarom is een bruids badjas of kimono een super idee! Je haar en make-up wordt gedaan en zodra je klaar bent trek je je badjas uit en stap je zo in je mooie jurk. Tegenwoordig heb je ook leuke opdrukken zoals bride to be bijvoorbeeld.

HAAR ACCESSOIRES

Qua haar accessoires heb je echt heel veel keus! De meeste bruidjes gaan wel voor een sluier, maar ook die heb je in verschillende lengtes met borduursels of steentjes. Daarnaast kan je ook gaan voor een tiara om het prinsessengevoel helemaal af te maken. Maar niet iedereen houdt van het uitbundige. Je hebt ook prachtige haarspeldjes die je bij je kapsel kan combineren.

Deze accessoires heb je nodig als bruid zijnde

SIERADEN

Waar de een heel simpel gaat voor oorknopjes of een simpele ketting, kan de ander heel uitbundig gaan met statement kettingen of dikke armbanden. Aangezien ik zelf voor een tiara ging wou ik de prinsessenlook helemaal afmaken. Een statement ketting met de daar bijbehorende bling oorbellen. Ik had ook nog voor armbanden of een riem van steentjes kunnen gaan maar dat vond ik allemaal te veel worden. Maar je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt.

STOLA/BOLERO

Ik heb zelf lang getwijfeld om dit wel of niet te nemen omdat ik een strapless jurk had. Maar ik ben juist een beetje onzeker over mijn schouders. Dus een stola zou dat goed kunnen verbergen. Maar in combinatie met mijn jurk vond ik het niet leuk staan, dus ben ik toch maar zonder gegaan. Het is ook handig voor als je een herfst of winter bruiloft heb. Dan is het natuurlijk een stuk kouder en zo’n stola staat dan een stuk leuker dan je dikke winterjas.

BRUIDS TASJES

Elke vrouw heeft wel een tas die zij dagelijks gebruikt. Maar 9 van de 10 keer zal die niet echt mooi staan bij een bruidsjurk. Daarom zijn er ook speciale bruids tasjes die helemaal matchen met jouw speciale jurk. Ik had er voor gekozen om geen tas te nemen. Het leek mij onhandig om heel de dag dat tasje mee te zeulen terwijl ik ook al zo’n boeket in mijn handen had. Ik heb gewoon mijn standaard tas aan mijn moeder meegegeven en die nam het mee naar het zaaltje. Zo had ik toch mijn belangrijkste dingen bij de hand en hoefde ik het niet heel de dag mee te zeulen.

Wat voor soort bruidsaccessoires heb jij gebruikt op je bruiloft?

Foto’s – © Romy Oomen
Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

36 Reacties

 1. Kelsey
  7 oktober 2019 / 07:59

  Je zag er echt prachtig uit! Als ik ooit ga trouwen wil ik ook echt een tiara!

  • 8 oktober 2019 / 19:20

   Ik ben niet getrouwd, dus heb niks aangeschaft. Wel heb ik bruiloften meegemaakt van vriendinnen. Het viel me op dat alles waar je bruid voor kunt plaatsen vaak 10x duurder is dan als je het in een gewone kledingwinkel zou kopen.

  • 8 oktober 2019 / 19:20

   Ik ben niet getrouwd, dus heb niks aangeschaft. Wel heb ik bruiloften meegemaakt van vriendinnen. Het viel me op dat alles waar je bruid voor kunt plaatsen vaak 10x duurder is dan als je het in een gewone kledingwinkel zou kopen.

 2. 7 oktober 2019 / 12:57

  Eigenlijk heb ik veel wat hier staat ook gebruikt, schoenen, haaraccessoires, sieraden. Tas had ik niet mee, ik moet zeggen dat ik dat wel makkelijk en relax vond, grappig, want normaal heb ik altijd een tas bij me. Die badjas is een slim idee, nooit over nagedacht.

 3. 7 oktober 2019 / 20:32

  Ik had ook gekozen voor een haarsieraad en mijn moeder had een tasje mee met make-up maar ik ben 1x wezen plassen op de trouwlocatie en daarna niks meer aan gedaan eigenlijk, zat vanaf s’ morgens al lekker erop!
  Rachel onlangs geplaatst…My week in pictures 11My Profile

 4. 7 oktober 2019 / 21:00

  Wat een goede artikel.vMooie foto’s Ik ben zelf niet getrouwd. Mijn schoonzus had ook jouw lijstje maar dan met nog een geldkluisje erbij, om alle geld er in op te bergen.

 5. 7 oktober 2019 / 22:26

  Het lijkt me het aller moeilijkste om de perfecte schoenen te vinden die ook nog eens comfortabel zijn!

 6. 8 oktober 2019 / 09:21

  haha niet! Ik ben heel simpel en nuchter getrouwd en heb daar nooit spijt van gehad

 7. ingrid
  8 oktober 2019 / 12:05

  zo mooi altijd bruidsmode en accessoires. als een sprookje

 8. 8 oktober 2019 / 14:09

  Wauw prachtig! Die ketting en oorbellen zijn ook echt top 🙂

 9. shiva
  8 oktober 2019 / 19:12

  Heel mooi, moet zelf eerst nog een man vinden haha 😀

 10. Juliette - Strongbody.nl
  8 oktober 2019 / 19:40

  Ik ben op de Dominicaanse Republiek op het strand in een zomerjurkje getrouwd dus ik hoefde aan niets van deze dingen te denken haha. Ook moest ik zelfs in Santa Domingo nieuwe schoenen halen omdat mijn tas met mijn schoenen bij het overladen van de koffers werd gejat!

 11. 9 oktober 2019 / 09:09

  Damn, ik wist niet dat er zo veel accessoires nodig waren voor een bruiloft! Wel ontzettend leuk!
  Liefs,
  Elles

 12. 11 oktober 2019 / 22:37

  Wat een prachtige schoenen – die zijn echt perfekt bij zo een mooie prinsessen jurk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: