Deze dingen heb je nodig om te kunnen bloggen!

Deze dingen heb je nodig om te kunnen bloggen!

Nog steeds ontstaan er elke dag nieuwe blogs! Ondanks dat het vloggen zo populair is, vind ik dat bloggen nog wel echt leeft! Het moet gewoon maar net je ding zijn! De een vindt het leuk om naar filmpjes van iemand te kijken. En de ander vindt het fijner om gewoon lekker te lezen.

Ik ben ook meer van het tweede. Soms vind ik youtube filmpjes wel leuk om te kijken, maar soms vind ik ze ook echt saai. Bij een blog zie ik meestal al in één oogopslag of ik het interessant vind of niet. Dat ligt meestal aan de schrijfstijl en of er mooie foto’s bij staan. Vandaag geef ik daarom ook tips aan mensen die graag met bloggen willen beginnen. En wat voor dingen je daar allemaal voor nodig hebt.

Een domeinnaam & webhosting

Het is belangrijk om eerst door te nemen waar je over wilt gaan bloggen, wat voor niche je wilt. Wil je het over beauty of fashion hebben? Een mama blog? Of wil je liever voor een lifestyle blog gaan en gaan bloggen over van alles en nog wat? Maak hierin een keuze, daarna is het aan jou om een pakkende naam voor je blog te verzinnen. Als je die eenmaal hebt, kun je op zoek gaan naar een webhosting.

Een goede camera of telefoon

Dit is echt een must! Een goeie camera of een telefoon die scherpe foto’s maakt! Niets is zo oninteressant (of zwaar om te lezen) als een blog met een lap tekst zonder foto’s. Foto’s zorgen ervoor dat je stukken tekst onderbroken worden en interessant maken om naar te kijken. De meeste mensen zijn visueel ingesteld en willen graag beelden hebben om naar te kijken.

Deze dingen heb je nodig om te kunnen bloggen!

Computer of laptop

Dit is eigenlijk wel een van de belangrijkste dingen. Bloggen doe je online, dus je heb dan een computer of laptop nodig. Zelf ben ik meer van de computers. Ik heb zelf echt een hele goeie workstation nodig. Zelf ben ik meer van de industrial pc. Deze zijn meer robuuster en duurzamer. Voor het bloggen gebruik ik meerdere bewerkingsprogramma’s die erg groot zijn, en veel ruimte in beslag nemen. Ook bewaar ik heel veel films en video’s op mijn workstation. Dus je kan begrijpen dat hij snel moet zijn en veel opslag moet hebben.

Fotografie lampen

Dit is niet perse een must, maar wel echt super handig! Vooral in de winter. In de zomer heb je nog vaak licht van buiten. Daarmee vind ik persoonlijk dat je de mooiste foto’s maakt. Maar in de winter is het vaak grijs en heb je niet echt veel zonlicht. Dan kan zo’n lamp echt een uitkomst zijn. Voor beauty bloggers heb je ook weer bepaalde ringlampen die zorgen dat je look beter op de foto komt.

Creativiteit en doorzettingsvermogen

Wat voor niche je ook kiest je moet wel in het bezit zijn van een dosis creativiteit. Hoe ga jij ervoor zorgen dat mensen naar jouw blog komen? Wat maakt jou uniek? En natuurlijk moet je wel doorzettingsvermogen hebben. In het begin ben je nog onbekend dus zal er waarschijnlijk niemand op je blog komen. Daarom moet je reclame maken, laat reacties achter bij andere blogs en zorg ervoor dat je bekend wordt!

Wat zijn jouw tips voor beginnende bloggers?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

22 Reacties

  • 5 november 2019 / 06:44

   Goede tips. Mijn beste is om te investeren in je grammatica, te genieten van alles dat op je pad komt en niet meteen te hoog van de toren te blazen. Doe je dat laatste wel, dan zijn andere bloggers vaak veel minder bereid je te helpen of toe te laten. En dat is echt zonde, want het contact met andere bloggers is juist zo leuk én helpt je echt vooruit.
   Merel onlangs geplaatst…Erwin wordt papa | Wat kan een foetus allemaal horen?My Profile

 1. Kelsey
  4 november 2019 / 10:32

  Handige tips, wil ik ooit nog beginnen met bloggen! 😉 hihi Maar voorlopig lees ik ze liever.

 2. 4 november 2019 / 12:25

  blijf altijd jezelf zeg ik, en blog over wat je leuk vind en niet voor de goodies 😉

 3. 4 november 2019 / 12:33

  Zelf vind ik vlogs nooit zo heel erg leuk. Ik lees liever dan dat ik naar iemand moet kijken haha.
  Mijn tip: Volhouden!! Goede NL taal. Geen pop-ups die door je scherm heen springen (met nieuwsbrieven ed!)
  Blog vooral omdat je het leuk vind. Dan zal je het langer volhouden.
  Deborah onlangs geplaatst…Boffen wij toch weer…My Profile

 4. Anja
  4 november 2019 / 15:08

  Je moet het vooral leuk vinden, anders hou je het bloggen echt niet vol. Daarnaast moet je ook best veel tijd hebben.

 5. 4 november 2019 / 15:09

  Het is vooral heel belangrijk dat je er zelf veel plezier in hebt en daardoor veel tijd aan wilt besteden 🙂

 6. 4 november 2019 / 15:21

  Ik ben ook nog steeds groot voorstander van het bloggen, maar ben misschien ook gewoon te uit voor vloggen 😉 Ik ben in de loop der jaren veranderd van webhosting, maar ook van thema. Ik maakte eerst alleen foto’s met mijn telefoon, maar heb toen toch een Canon Powershot aangeschaft. En tijd, moet je hebben, veel tijd.

 7. Juliette
  4 november 2019 / 18:24

  Bloggen is superleuk om te doen. Het gaat echt om consistentie en doorzettingsvermogen. Dat lukt alleen wanneer je het leuk vind om te doen!

 8. 4 november 2019 / 18:47

  Een handig lijstje! Ik ben begonnen met een super goedkoop domein, goedkope camera en uiteindelijk dit alles uitgebreid toen ik het nog steeds super leuk bleek te vinden!
  Suzanne onlangs geplaatst…Week 44 – Verkouden & plannen makenMy Profile

 9. Jouvence
  4 november 2019 / 20:11

  Leuk om te lezen en helemaal mee eens! Ik lees ook nog steeds liever blogs dan dat ik video’s kijk.

 10. 4 november 2019 / 22:25

  Mijn tip is vooral dat je moet volhouden in het begin gaat het zeer langzaam en heb je niet veel reacties 🙂

 11. 5 november 2019 / 07:01

  Vooral: gewoon beginnen! Een blog starten is niet moeilijk, en soms moet je gewoon springen. Daar staat tegenover dat als je het als carrière wilt gaan doen je wel eerst wat langer moet nadenken. Dan moet je eerst goed bepalen wat je doelgroep en dergelijke is voor je begint.

 12. 5 november 2019 / 07:51

  Beginnen en doorzetten zijn denk ik de belangrijkste elementen en heel belangrijk, heb er plezier in.

 13. 5 november 2019 / 11:04

  Handig tips! Mij blog is op dit moment te weinig aandacht van mij. Soort soort pauze (niet elke dag blogpost online ,vroeger wel)
  Dhini onlangs geplaatst…Dagje uit : Maritiem museumMy Profile

 14. Mandy
  6 november 2019 / 19:20

  Vooral doorzettingsvermogen! Vind ik soms wel lastig, doe zo mn best soms voor blogs en als dan zo weinig mensen mn blog lezen, baal ik enorm!

 15. Eveline
  6 november 2019 / 22:12

  Handige tips heb je gegeven. Het lijkt mij wel leuk bloggen, maar denk dat ik er niet echt tijd voor ga hebben.

 16. 7 november 2019 / 20:44

  Blijf altijd jezelf, zeg ik dus ook…
  Ik vind te veel foto’s net niet zo fijn, ik wil kunnen lezen…
  Ik heb ooit navraag gedaan bij mijn volgers en die vonden de grote lap tekst met enkel een uitgelichte afbeelding die meer passend was net mijn sterkte. 😉 Hangt ook van je doelgroep af, denk ik. 🙂

 17. 8 november 2019 / 09:52

  Zeker goede tips! Ik ben het met Saskia eens dat je het niet moet doen voor gratis spullen, maar datbje het leuk moet vinden om te doen.

 18. Frederique
  10 november 2019 / 14:20

  Doorzettingsvermogen is denk ik ook wel belangrijk en lol. Je moet er lol in hebben, dat straal je namelijk ook uit. Ik heb zelf lang geblogd zonder goede camera maar ik miste het wel ontzettend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: