De Kerst tag | December 2019

De Kerst tag | December 2019

Vandaag heb ik de “Kerst Tag” voor jullie. Wat is het ontzettend lang geleden dat ik mijn laatst tag heb ingevuld zeg. Ik weet nog toen ik net begon met bloggen dat de tag’s helemaal hip waren. Op elke blog kwam je er wel een tegen. Over allemaal verschillende soorten onderwerpen. Maar tegenwoordig zie ik ze bijna niet meer voorbij komen.

Toen ik dus deze tag tegenkwam op de blog van Heidi kreeg ik gelijk weer flashbacks naar de tijd dat ik net begon met bloggen, en wou ik hem ook gelijk invullen. Want nu zie je ze maar zelden. Maar ik vind het altijd erg leuk om ze in te vullen! Ook vind ik het leuk om ze bij andere te lezen. Ik heb altijd het gevoel dat je diegene achter de blog dan weer een stukje beter leert kennen. Dat vind ik altijd erg fijn.

HOELANG TOT DAT HET KERST IS?

 • Nog 1 dag wachten voordat het eerste kerstdag is, en we gezellig met de familie kerst kunnen vieren! Om ons natuurlijk helemaal te kunnen volproppen met al dat lekkere eten ghehe.

OP EEN SCHAAL VAN 1T/M10, HOE ERG KIJK JIJ UIT NAAR KERST? 

 • Voor mij is dat altijd een 10! Ik ben echt gek op kerst. Ik hou ervan om met familie gezellig samen te zijn. Cadeautjes open te maken, spelletjes doen, en lekker gourmetten. Al moet ik zeggen dat mijn gevoel dit jaar meer op een 6 zit. Er zijn zoveel dingen in mijn leven gebeurd de afgelopen maanden dat ik me niet echt heb kunnen verheugen op de kerst helaas.

WANNEER ZET JIJ DE KERSTBOOM OP?

 • Dit jaar hebben we helemaal geen kerstboom, en daar baal ik echt ontzettend van! Maar onze verhuizing valt net in december/januari. Niet echt handig dus als je elke keer tussen twee huizen moet reizen. Om het na kerst op te zetten vind ik dan ook weer zo nutteloos.

HOE ZIET JOUW IDEALE BOOM ERUIT? 

 • Ik ben zelf meer van de neppe kerstbomen. Waarom? Omdat ik katten heb en een klein kind. Ik denk dat na een week een echte kerstboom helemaal kaal zou zijn. Mijn katten houden ervan om rond de kerstboom te spelen, en ik denk dat Kenji het ook erg interessant zou vinden. Plus dat de losse naalden ook niet echt fijn zijn voor katten of kinderen.

WAT IS JE FAVORIETE KERSTLIEDJE? 

 • Hmm..lastig ik heb niet echt een favoriet kerstliedje. Ik vind ze allemaal wel echt leuk. Maar als ik er toch eentje moet kiezen dan ga ik voor deze. Deze brengt mij altijd wel in de kerststemming.

WAT VIND JIJ ECHT NIET KUNNEN MET KERST? 

 • Hmm… ik denk chinees of pizza bestellen met kerst. Voor mij staat gourmetten met kerst altijd op de 1e plek. Daarnaast heb je zelf gekookt eten. Maar pizza of chinees bestellen op kerst is voor mij echt een NO-GO!

NAAR WELKE KERSTGERECHT KIJK JIJ HET MEEST UIT?

 • Niet echt een kerstgerecht, maar ik kijk ontzettend uit naar gourmetten! Ik ben echt een vleeseter, dus als we gaan gourmetten kan ik ook helemaal los gaan hihi. Allemaal verschillende soorten vlees en groenten. En laten we dan ook het toetje (ijs) niet vergeten!

WAT VOOR OUTFIT DRAAG JIJ MEESTAL MET KERST?

 • Over het algemeen draag ik altijd een jurk. Ik vind het fijn om me met kerst een beetje extra op te doffen. Mooie jurkjes en bling sieraden. Al moet ik zeggen dat ik de afgelopen jaren liever wat meer casual gekleed gegaan ben omdat het zo verrekt koud is! Maar toch eindig ik weer altijd in een jurkje.
De kerst tag | December 2019

HOE ZIET KERST ER BIJ JOU OVER 25 JAAR UIT?

 • Gezellig bij ons thuis met onze familie. Kinderen en eventueel kleinkinderen. Gezellig samen spelletjes doen, cadeautjes uitpakken, lekker eten en mooie herinneringen maken.

 EN TOT SLOT: WAT GEEFT JOU NOU ECHT HET KERSTGEVOEL? HEB JE EEN TRADITIE?

 • Eerste kerstdag altijd met familie samen zijn, en kerstfilms kijken, spelletjes doen en lekker eten. En natuurlijk de dobbelsteen spel. Dat is echt een vaste traditie bij ons.

Heb jij al zin in de kerst dagen?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

8 Reacties

 1. 24 december 2019 / 11:42

  Ik heb dit jaar ook geen boom staan. Totaal geen zin in dit jaar. Normaal staat ie al hoor. Mag ik zag al voor me dat ik elke tien minuten een kat eruit moest plukken 🙂
  Wel gisteren nog een guirlande met lampjes op het dressoir gelegd voor toch een beetje kerstsfeer in huis.
  Leuk om je antwoorden te lezen.
  Saskia onlangs geplaatst…Kerstmarkt AkenMy Profile

 2. 25 december 2019 / 16:32

  Ah wat leuk, tags vul ik inderdaad ook nooit meer in, erg jammer dat je ze niet meer zo veel ziet. Gourmetten vind ik ook heerlijk. En een van mijn favo kerstliedjes is: Driving Home for Christmas van Chris Rae.

 3. Kelsey
  27 december 2019 / 09:23

  Leuke tag! Ik hou ook zo ontzettend van gourmetten. Vind het ook zo gezellig met elkaar.

 4. 17 januari 2020 / 16:41

  Wat fijn om te lezen, en super leuk dat je hem ook hebt ingevuld.
  Ik vind tags super leuk om te doen maar vooral te lezen bij andere bloggers, zo leer je elkaar beter kennen.
  Heidi onlangs geplaatst…Aftellen naar Kerstmis. Adventskalender.My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: