Met deze 5 kraamcadeau’s zit je altijd goed!

Met deze 5 kraamcadeau’s zit je altijd goed!

Mijn vriendengroep heeft heel veel kinderen. Dus ik ben al heel vaak op kraambezoek geweest om hun prachtige baby’s te bewonderen. Natuurlijk neem ik dan ook altijd een kraamcadeau mee. Toen ik zelf nog geen kinderen had vond ik het erg lastig om hiervoor wat uit te kiezen. Wat is handig, wat kunnen ze nou goed gebruiken?

Bij mijn eigen baby shower & kraambezoek zag ik al heel snel een vast patroon in de cadeautjes. Heel veel mensen gaven van die knuffeldoekjes. Ik heb er geloof ik een stuk of 15 liggen. Heel erg leuk allemaal maar Kenji heeft er geen een aangeraakt. Het boeide hem niet. Het zelfde met sommige babyspeelgoed. Zachte rammelaars, knuffeltjes, bijtringen. Toen Kenji een beetje interesse begon te krijgen in speelgoed ging hij gelijk voor het speelgoed wat eigenlijk niet voor zijn leeftijd was.

Die dingen die lekker fel zijn en veel lawaai maken. En het babyspeelgoed? Dat ligt nog steeds in de la, met nog zoveel andere dingen. Ik had heel veel babyschoentjes alleen was ik vergeten dat een baby geen schoenen draagt. Hup 12 paar in de kast en nooit gedragen. ZONDE! Dus ben ik een beetje gaan nadenken wat nou eigenlijk wel handig is om te geven en te krijgen. Ik kwam op deze vijf tips.

Met deze 5 kraamcadeau's zit je altijd goed!

Een cadeaubon

De een vind het misschien onpersoonlijk, maar ik ken genoeg mama’s die dolblij zijn met een cadeaubon als kraamcadeau. Ik zelf vond dat ook erg fijn, ik had meerdere bonnen gekregen van verschillende kledingwinkels. Met een cadeaubon kan je zelf bepalen wanneer je wat koopt, en wat je koopt. Zo weet je zeker dat het iets is wat jij leuk vind, en wat de baby ook echt op dat moment kan gebruiken. Er er zit geen datum op de bonnen! Kleding krijgen is altijd leuk, maar soms draagt de baby het niet omdat A: Het niet jouw smaak is. B: De baby heeft zoveel kleding dat hij niet de kans krijgt om het aan te doen (dat is wel eens bij mij gebeurd). C: Het is te groot en als de baby het aan kan doen dan is het seizoen er niet naar. Heel jammer dan!

Persoonlijke cadeau’s

Dit is ook een van mijn favorieten. Ik hou er sowieso van om cadeautjes te krijgen, maar als iemand mij een persoonlijk cadeau geeft dan waardeer ik dat des te meer. Het geeft me een gevoel dat die persoon echt moeite heeft gedaan om jouw een leuk cadeau te geven. Dat kan je dus ook doen met een kraamcadeau. Denk bijvoorbeeld aan een geboortestoeltje met de naam en geboortedatum van de baby. Een leuk maar ook een praktisch cadeau voor als de baby wat ouder is. Dan kan hij er nog steeds gebruik van maken. Maar zo kan je natuurlijk ook knuffeltjes, kleding, speelgoed of koffertjes laten bedrukken met de naam en geboortedatum van de baby. Zo heeft Kenji ook een knuffeldoekje gekregen van mijn tante met zijn naam en geboortegegevens erop. Super leuk!

Een luiertaart

Een luiertaart komt in verschillende soorten en maten. De een geeft gewoon een pak luiers, en de ander maakt er een heel kunstwerk van taarten en wiegjes tot tractoren en treinen. Het leuke hiervan is dat je je creativiteit helemaal los kan laten gaan! Het is gewoon een feestje om naar te kijken! En zeg nou zelf welke pas bevallen mama kan er nou geen luiers gebruiken?

Je gaat als een stoomtrein door die dingen heen. Dus het is altijd erg fijn als je een voorraadje heb. Toen ik zwanger was kwamen mijn mama en oma met 2 vuilniszakken vol met pakken pampers. Nou geloof me daar was ik hun echt heel dankbaar voor! Want als je die krengen eenmaal zelf moet gaan kopen dan moet je echt op de koopjes gaan letten, want ik vind luiers zelf echt heel duur als je nagaat dat je zo door een pak heen bent.

Met deze 5 kraamcadeau's zit je altijd goed!

Verzorgings producten

Het huidje van een baby is erg gevoelig! Daarom is er een arsenaal van babyproducten op de markt. Je hebt bijvoorbeeld, bad gel, douchegel, badschuim, lotion, olie, crème (voor die rode gevoelige billetjes), washandjes, spuugdoekjes, shampoo en conditioner, bad handdoek. Hydrofiele doeken kan je bijvoorbeeld niet genoeg van hebben, Kenji was van het spugen, dus ik versleet die dingen bij het uur. Slabbetjes want nogmaals, baby’s kunnen heel veel spugen! En rompertjes met korte en lange mouwen zijn ook altijd erg handig!

De Handige cadeau’s

Toen ik van Kenji bevallen was kregen wij heel veel kraamcadeau’s. En sommige cadeau’s daar had ik zelf helemaal niet aan gedacht om te kopen. Deze kwamen uiteindelijk heel goed van pas naarmate de baby ouder werd! Denk bijvoorbeeld aan een servies set, drinkbekers, zwemluiers & zwemband (ik was net voor de zomer bevallen, dus super handig!). Krabwantjes voor als ze van die lekkere scherpe nageltjes hebben, en zichzelf helemaal openkrabben. Maar bijvoorbeeld ook flessenborstels, flessen sterilisator en kruiken.

Wat zou jij als kraamcadeau geven bij een kraamfeest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

24 Reacties

 1. 23 januari 2020 / 21:04

  Stuk voor stuk leuke cadeaus om te krijgen en te geven. Bij de tweede namen ze ook vaak wat voor de oudste mee, dat vond ik zo attent en lief.

 2. shiva
  23 januari 2020 / 21:06

  Leuke cadeau’s. Ik hou zelf ook het liefst van persoonlijke 🙂

 3. Eveline
  23 januari 2020 / 21:06

  Fijne tips heb je gegeven! Mijn schoonzusje is zwanger, dus nu weet ik wat ik haar kan geven voor de babyshower.

 4. 24 januari 2020 / 08:33

  Ik vind een cadeaubon altijd een goed idee. Daarnaast een boekje met de naam van het kindje, een persoonlijk cadeau dus, is ook altijd een perfect kraamcadeau

 5. 24 januari 2020 / 09:14

  Cadeaubonnen en luiertaarten kwamen hier goed van pas…maar echt blij was ik met een slabbetje en badcape met haar naam

 6. 24 januari 2020 / 09:54

  ik geef of een cadeaubon of iets gepersonaliseerd en het laatste is dan meestal wel meer bij close vrienden of familie
  rachel onlangs geplaatst…Teddy coatMy Profile

 7. 25 januari 2020 / 11:58

  Ik heb nog een ervaring met vrienden die zwanger zijn. Maar zelf zou ik iets geven waar ze iets aan hebben zoals een luiertaart.
  Liefs,
  Elles
  Elles onlangs geplaatst…Freelancen: een nieuwe uitdagingMy Profile

 8. 25 januari 2020 / 22:07

  Hangt van persoon tot persoon af. Bij een goede vriendin een luiertaart. En dan misschien zelfgemaakt. Bij een kennis, gewoon een simpel cadeautje.

 9. 27 januari 2020 / 09:15

  Persoonlijke cadeaus zijn inderdaad altijd leuk! Maar ik vind nuttige cadeaus of een cadeaubon ook altijd leuk om te krijgen 🙂

 10. 27 januari 2020 / 09:37

  Heel handig om te weten. Ik zou het niet fijn vinden om heel veel kleding te krijgen. Omdat je je kindje toch in je eigen smaak wilt kleden. Ik koop vaak een geboortedoos met allerlei vakjes waar ze dan dingen als ‘eerste plukje haar’ en ‘eerste tandje’ etc. in kunnen bewaren.
  Simone onlangs geplaatst…Kunstplanten voor binnen op mijn wishlist!My Profile

 11. 27 januari 2020 / 17:05

  Ik vind het zelf altijd leuk om iets gepersonaliseerds te geven, zoals een beertje of klok voor in de babykamer

 12. Ika
  27 januari 2020 / 22:55

  Leuk geschreven! Ik ga altijd voor gepersonaliseerde cadeaus.

 13. 28 januari 2020 / 08:23

  Leuk artikel meid en super handig. Omdat ik niet wat mijn vriendinnen wilden hebben, heb ik overleg met ze besloten om 50 euro te geven aan ieder dame. Het klinkt misschien onpersoonlijk maar dan kan je liever iets leuks ervan kopen naar eigen smaak. Alleen een vriendin wilde dat ik een babykamer ging maken met diverse spullen erin. Dat heb ik ook gedaan. Een cadeaubon is zeker ook een goed idee.
  Sherry onlangs geplaatst…Productreviews van Zepig.nlMy Profile

 14. Mieke | Miek's Mind
  28 januari 2020 / 12:00

  Ik ben pas 1 keer bij een kraamfeest geweest, meestal koop je iets gezamenlijks zodat degene die de baby krijgt een groter en waardevoller cadeau kan krijgen zoals een kinderstoel

 15. Frederique
  29 januari 2020 / 00:27

  Ik vind het leuk om een ‘ervaring’ te geven dus bijv een cursus muziek met je baby of baby massage.

 16. 29 januari 2020 / 09:15

  Super handig dat artikel want ik heb binnenkort een babyshower! Vind het mega lastig omdat ik zelf geen kinderen heb en dit ook de tweede is. Had al een heel verzorgingspakket samengesteld voor de mama toen ze bekend maakte dat ze zwanger was maar nu moet ik ook nog naar de babyshower 😮 oeps! Denk dat ik voor iets lekkers verzorgends ga voor de baby deze keer. Bedankt voor de tip!

 17. 29 januari 2020 / 09:18

  Cadeaubonnen en persoonlijke cadeaus vielen hier wel erg in de smaak idd. Vooral een badcape en slabbetjes met dr naam, vond ik er leuk. Ook erg leuk om te bewaren trouwens.

 18. 12 februari 2020 / 11:03

  Een kraamfeest lijkt me trouwens niet zo fijn. Ik ben wat meer van het kraambezoek en dan met maar weinig mensen tegelijk.

 19. 13 februari 2020 / 21:05

  Wat leuk om te weten.
  Ik vind het steeds moeilijk om een juiste cadeautje uit te zoeken.
  binnen kort moet ik weer een cadeautje kopen voor mijn zus.
  Heidi onlangs geplaatst…Valentijn Muziek.My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: