Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met Kenji

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met Kenji

Ik ben gek op pretparken. Al sinds kleins af aan ga ik met familie naar verschillende pretparken toe. Mijn moeder en ik hielden allebei van attracties die zo snel en hard mogelijk gingen. Het liefst ook wanneer ze over de kop gaan. Nu we wat ouder zijn hoeft het voor ons allemaal niet zo extreem meer te zijn. Ik merk dat mijn hoogtevrees met de jaren is toegenomen, dus ik ga niet zo snel meer een achtbaan in.

Ik kijk nu liever naar de toekomst over wat ik later allemaal met mijn zoontje ga doen. Natuurlijk staat een pretpark bezoeken hoog op het lijstje. Er zijn zo ongelooflijk veel verschillende pretparken op de wereld. Maar Kenji is nog maar 1 jaar, dus hij gaat binnenkort nog niet in een achtbaan. Ik heb dan ook mijn top 5 voor vandaag gebaseerd op pretparken waar ik vroeger vaak heen ging, en waar ze ook wel attracties hebben voor kleine kinderen.

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met kenji

1. Disneyland Parijs

Disney staat zeker op nummer 1 in mijn lijstje. Ik ben als klein kind ooit wel eens naar Disney geweest, alleen kan ik het niet zo goed meer herinneren. Dat vind ik erg jammer. Daarom zou ik hier nog eens naartoe willen gaan om de ervaring wat beter mee te krijgen. Ik zou er ook heen gaan wanneer Kenji wat ouder is, zodat hij het ook goed kan herinneren. Disney vind ik best ver rijden dus het is niet iets wat je voor het weekend besluit. Ik weet dat Disney toendertijd al erg duur was dus laat staan hoe hoog de prijzen nu zullen zijn. Maar ik ben zelf gek op alles wat met Disney te maken heeft. Ik ben benieuwd of Kenji dat later ook zo leuk gaat vinden.

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met kenji

2. Efteling

Naar de efteling ga ik nog wel af en toe. De laatste keer was 3 jaar geleden met Vice, en ik vond het nog steeds super leuk. Ik denk dat Kenji dat ook erg leuk gaat vinden als hij iets ouder is. Het sprookjesbos en de Fata Morgana staan dan natuurlijk ook op het lijstje. Ik vind dit een leuk park voor kinderen met al die sprookjes. Maar ook zijn er een paar leuke attracties voor de volwassenen. Dit is gewoon een super leuk park voor heel het gezin.

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met kenji

3. Duinrel

Duinrel ging ik vroeger elk jaar heen met vrienden, het was een beetje vaste prik geworden. Niet te ver weg, en genoeg leuke attracties om je als volwassene te vermaken. Een groot pluspunt is dat ze een leuk zwempark hebben. Dus daar gaan we zeker vaak heen.

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met kenji

4. Walibi

Walibi staat bekend om zijn avontuurlijke pretparken. En laten we de geweldige Halloween Fright Nights niet vergeten! Ondanks al die adrenaline attracties heb je er ook genoeg voor (kleine) kinderen. Ik zou wel wachten tot hij wat ouder is en misschien al wat meer durft. Misschien dat ik dan zelf ook nog in een achtbaan ga. Heel misschien haha.

5. Slagharen

Dit is een pretpark waar ik ooit een keer met Kenji heen wil gaan in verband met jeugd sentiment. Toen ik klein was ging ik er elk jaar met familie heen. Ik kan het park nog heel vaag herinneren, maar als ik de foto’s van vroeger terug zie, ziet het er allemaal erg gezellig uit. Met de paardjes en de indianen. Het zal er nu natuurlijk wel heel anders uitzien, dus ik ben erg benieuwd!

Je hebt ontzettend veel verschillende pretparken op de wereld. De een nog leuker dan de ander. Maar Nederland heeft er ook genoeg! Komt jouw favoriete park in deze top tien pretparken voor?

Wat is jouw favoriete pretpark?


Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

18 Reacties

 1. 30 januari 2020 / 10:22

  Toch blijft de Efteling toch wel het leukste, Disney ben ik toen heen geweest maar trok me niet heel erg (dit is wel vier jaar geleden)
  Rachel onlangs geplaatst…Robuuste WandplankMy Profile

 2. Eveline
  30 januari 2020 / 12:28

  Ik hou echt van pretparken. Disneyland en de Efteling vind ik toch wel het leukst.

 3. 30 januari 2020 / 17:24

  Wij gingen ook altijd graag naar de Efteling – de combinatie van sprookjes met attracties is wel heel leuk 🙂

 4. 30 januari 2020 / 17:58

  de efteling blijft mijn favoriet! hier om de hoek zit de drievliet maar daar vind ik dus echt niks meer aan. kwam daar als kind elke dag maar tegenwoordig….neuhh

 5. 31 januari 2020 / 09:22

  Wij hebben tijdens de Black Vrijdag jaarabonnementen op Slagharen genomen. Veel zin in! Eigenlijk wil ik ook een keer naar Phantasialand en Europapark in Duitsland.
  Nathalie onlangs geplaatst…Kamperen of kramperen?My Profile

 6. 31 januari 2020 / 17:36

  Slagharen, dat is lang geleden. Ik zat in de brugklas toen ik daar geweest ben :’) Phantasialand in Duitsland is mijn favoriet.
  Jenn onlangs geplaatst…Dit was… januari ♥My Profile

 7. 1 februari 2020 / 11:07

  Niet in Nederland maar zeker het bezoekenwaard als Kenji wat ouder is en van achtbanen houdt; Europa-Park in Duitsland

  • 4 februari 2020 / 07:52

   Doe mij maar disney, maar in duitsland naar Moviepark of phantasialand is zeker ook nog een keer de moeite waard! Die vond ik ook heel gaaf 😉

 8. 1 februari 2020 / 11:42

  De eerste 3 kan ik afstrepen..
  Best erg, wonen in Drenthe maar ben zelf nog nooit in Slagharen geweest.

  Bobbejaanland in België is ook wel leuk!

  Leuk lijstje om met Kenji te gaan bezoeken als ie wat ouder is 😀

 9. Frederique
  2 februari 2020 / 09:26

  Voor mij blijft de Efteling favoriet. Ik houd van die mix van modern en ouderwets en van alle sprookjes. Heel nostalgisch allemaal haha.

 10. 4 februari 2020 / 15:16

  ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo van de pretparken ben, vind het te duur en die rijen zijn te lang, de laatste keer is moviepark geweest
  Kiki onlangs geplaatst…Mijn favorieten series op Netflix?My Profile

 11. 5 februari 2020 / 18:55

  Ik heb al heel lang geen pretpark meer gezien. Ik heb wel alle pretparken uit jouw rijtje gezien. De Efteling blijft denk ik toch wel favoriet. Alhoewel Disneyland Parijs ook tof was, maar dat is wel iets verder van huis.

 12. 13 februari 2020 / 07:29

  Disneyland wil ik heel graag eens heen gaan. Vooral omdat ik der nog nooit heen ben geweest. En het lijk me daar echt zo mooi. Naar de Efteling zou ik ook nog eens heen willen. Tis daar echt zo mooi, en ik vind dat je op een dag niet alles hebt gezien. Maar daar naast is plopsaland ook ideaal voor de kleintjes. Ik ging der met mijn zoontje al heen, en kan je met hem ook al zo leuke dingen doen. Maar daar naast gaan we niet echt naar een pretpark, spreek me ook niet echt aan. Ga het meest graag naar een dierentuin, en daar kan ik echt mijn zoontje blij mee maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: