Scandinavische Sfeerverlichting in ons nieuwe huis.

Scandinavische Sfeerverlichting in ons nieuwe huis.

Wij zitten al een paar weken in ons nieuwe huisje, maar er moeten nog heel veel dingen gebeuren! Wat ik zo leuk vind aan verhuizen is dat je het weer helemaal opnieuw naar je eigen smaak kan inrichten. En daar hou ik echt van, soms denk ik dat ik een interieur designer had moeten worden.

In mijn vorige 2 huizen kwam de stijl brocant erg veel terug. Heel veel witte meubelen, kaarsen, spiegels, en natuurlijk al de bijbehorende “live, love, laugh” decoraties. Voordat wij dit huis hadden besloot ik om eens inspiratie op te gaan doen op Pinterest. En uiteindelijk kwam ik op een stijl wat ik heel erg mooi vond, namelijk Scandinavisch. De Scandinavische stijl is herkenbaar door de lichte en zachte kleuren. Heel veel, maar dan ook heel veel hout! Van meubels, vloer, wanden, plafonds, zolang het van hout is zit je goed!

Nu had ik wel al meubels in huis staan, en dat vond ik wel zonde om te verkopen. Dus wou ik het huis scandinavischer “maken” door middel van sfeerverlichting en decoratie. Vandaag laat ik jullie een sneakpeak zien van nieuwe lampen die wij hebben aangeschaft.

HANGLAMPEN

Wij hebben twee hanglampen in ons huis. De eerste hangt in de woonkamer boven onze eettafel. En de tweede hangt in onze slaapkamer. In de rest van de kamers hebben we eigenlijk alleen maar plafonnières. Bijvoorbeeld in de keuken, badkamer, wc etc. Maar boven de eettafel wou ik sowieso een grote hanglamp. Dat is toch echt wel een eye catcher als je net de kamer in loopt.

VLOERLAMPEN

In mijn vorige huis had ik totaal geen vloerlamp. Alles ging aan de muur of stond op een tafel. Maar met deze stijl wist ik dat ik ook gewoon een grote houten vloerlamp moest hebben. Als ik op Pinterest ging en op Scandinavische inrichtingen zocht kwam ik altijd zulke lampen tegen. Het staat gewoon leuk zo in de huiskamer. De meeste vloerlampen zijn relatief van groot formaat en nemen een opvallende plaats in, in je interieur. Maar de staande lampen dienen niet alleen als bron van licht, maar vervullen ook de rol als woonaccessoire.

TAFELLAMPEN

Ik heb twee nieuwe tafellampen in huis gehaald. De eerste staat in onze slaapkamer. Op ons nog zwarte nachtkastje. Die moet ik nog even wit gaan verven. Deze tafellamp geeft een warm licht af. Niet teveel, maar je heb toch genoeg licht in de kamer. De tweede tafellamp is niet zozeer echt een lamp. Want hier kan je namelijk kaarsen in doen. Daarom staan ze bij ons in de huiskamer. Tafellampen zorgen voor sfeer, warmte en gezelligheid. Vooral in de avond wil ik dat het in huis knus en aangenaam is door extra sfeer aan de ruimte te geven. Die sfeer kun je creëren door gebruik te maken van mooie tafellampen.

Zoals je kan zien hebben wij best veel lampen in huis van dezelfde stijl. Bijna allemaal bamboe materiaal, maar wel wat verschil qua kleuren. Maar dat vind ik juist wel leuk, dat je meerdere soorten bruin tinten in huis heb. Wat vind jij van deze stijl?

Wat voor sfeerverlichting heb jij in jouw huis?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

30 Reacties

 1. 11 februari 2020 / 09:18

  Dit past allemaal erg goed bij elkaar, steekt ook mooi af bij het wit. Wij hebben lampen met een industrieel randje 🙂
  Rachel onlangs geplaatst…Industriële vitrinekastMy Profile

 2. 11 februari 2020 / 09:27

  ze zien er heel leuk en gezellig uit! het is niet mijn style maar vind het wel wat hebben. wij hebben alles chroom hier

 3. 11 februari 2020 / 10:07

  Oh, ik vind ze echt prachtig. Ik hou echt van de Scandinavische stijl!

 4. 11 februari 2020 / 14:17

  Ik vind die katten geweldig in jullie interieur! Echt waar, zalige foto!!!!
  Oh ja, de lampen zijn ook echt wel leuk hoor, maar die kattenfoto is zalig!

 5. shiva
  11 februari 2020 / 14:38

  Wat ziet het er gezellig en knus uit! Leuk ook die foto met de katten bij elkaar!

 6. Jouvence
  11 februari 2020 / 14:55

  Wat een mooie lampen allemaal zeg! Hier zijn het vooral industriële lampen overal in huis.

 7. 11 februari 2020 / 17:42

  ik heb echt een lampentic. vooral lampen met dieren vind ik te gek. ik heb een teddyberen lamp, een neushoorn, een muis, een aap en ga zo maar door. die vloerlamp vind ik ook erg mooi van jou
  Kiki onlangs geplaatst…Mijn favorieten series bij Videoland.My Profile

 8. Mieke | Miek's Mind
  12 februari 2020 / 08:23

  De eerste foto van de lamp= die heb ik ook maar dan in een zwarte kleur voor boven mijn eettafel. Staat prachtig in de avond met het licht wat door de zijkanten komt

 9. 12 februari 2020 / 10:24

  Wauw, dit is echt helemaal mijn stijl! Die lampen zorgen echt voor gezellige hoekjes in huis, vind je niet?

  • Marushi
   Auteur
   12 februari 2020 / 17:33

   Ja ik zit nu bij aflevering 8, maar ik moet dan ook zeggen dat het me eigenlijk niet echt heel veel doet. Ik zou bij deze serie ook makkelijk kunnen afhaken.

 10. 12 februari 2020 / 16:25

  Wat een leuke lampen zeg. Ziet er erg leuk uit.
  Wij zijn zelf meer gaan kiezen voor de industriele look in huis.
  Daarom hebben wij ook beton look wandlampen. Verder geen andere verlichting in de woonkamer.

  Liefs,
  Wendy

 11. Ika
  12 februari 2020 / 21:21

  Dit ziet er echt super uit! Houd hier ook wel van.

 12. 13 februari 2020 / 22:29

  dat is wel heel apart zo met dat houten kader er rond – ziet er best leuk uit zo 🙂

 13. 14 februari 2020 / 10:39

  Wij hebben spotjes en een stand lamp die voor de sfeer in huis zorgt. Ik vind een vloerlamp erg leuk en dat geeft natuurlijk ook wel heel veel sfeer, nooit over nagedacht.

 14. 14 februari 2020 / 21:43

  Wat een super mooie lampen. De vloerlamp lijkt me super mooi. Mijn ouders hebben een hanglamp.

 15. 15 februari 2020 / 11:03

  Leuk! Wij hebben ook 2 van die staande op de bovenste foto. Nog steeds super blij mee <3

 16. 16 februari 2020 / 11:26

  Oeh heel erg leuk allemaal! Past ook mooi bij elkaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: