Wat kan Kenji allemaal met 18 maanden

Wat kan Kenji allemaal met 18 maanden

Kenji is ondertussen alweer 18 maandjes. En wat gaat de tijd toch snel! Het is dat ik van elke scheet een foto maakt, en dat je echt terug kan zien hoe klein die was anders zou je het echt niet zeggen. In die 18 maanden is hij ontzettend hard gegroeid en heeft zijn ontwikkeling een flinke spurt gehad.

Maar wat heeft Kenji allemaal dan geleerd? Hij heeft een paar woordjes al geleerd. En het praten gaat ook wel een beetje langzaam, maar dat komt waarschijnlijk omdat wij 2/3 talen tegen hem praten. Dus daar hebben we gewoon nog even geduld mee. En ja hij kan nu veel meer dingen natuurlijk dan 18 maanden geleden. En meneer zijn karaktertje komt dan nu ook echt naar boven.

Woordjes

Naast het gebrabbel wat verdacht veel lijkt op het taaltje van de sims. Kan Kenji nu ook een paar woordjes zeggen. Zoals: mama, papa, opa, kat, dit, koekoek, tut, hallo, doei, en no no no no haha. Dit zegt papa altijd als hij iets stout doet. Of als hij weer eens gevallen is dan wijst hij boos naar de grond en zegt :’ no no no no”. Zijn kleine vingertje druk bewegend om extra kracht bij te zetten dat de grond stout is omdat hij door hem is gevallen.

Zinnetje door drijven

Jawel de driftbuien zijn aanwezig. Als meneer iets niet mag dan gaat hij jengelen. En hij weet nu al heel goed wat hij wel en wat hij niet wilt. Dan word zijn lichaam slap als ik hem op wilt tillen, dikke krokodillentranen, en schreeuwen. Maar daar gaan wij natuurlijk geen gehoor aan geven haha. Meestal laat ik hem even uitrazen en als hij dan nog steeds huilt dan krijgt hij zijn tutje, en dan is het snel klaar. Maar ik ben een beetje bang dat hij mama’s karakter heeft haha.

Wat kan Kenji allemaal met 18 maanden

Dansen

Meneer houd van de tv en vooral van muziek. We hebben het een paar keer gezien dat hij ook echt aan het dansen is. Nouja op zijn manier dan. Ik vind het meer op een houten robot lijken, maar hij doet zijn best. En het ziet er ontzettend schattig uit.

Met bestek eten

Vanaf kleins af aan vond hij bestek al erg interessant. Vooral de lepel en vork. En wou ons maar al te graag nadoen. Hij kan nu zelfstandig met een vork en lepel eten. En dat gaat hem goed af. Natuurlijk beland er nog wel eens eten op de muur of plafond. Maar het begin is er in ieder geval. En ja soms laat hij zijn bestek links liggen en eet hij van zijn bord alsof hij een hondje is haha.

Wat kan Kenji allemaal met 18 maanden

Papagaai gedrag

Alles wat wij doen moet Kenji na doen. Soms kopieert hij woorden en soms kopieert hij ons gedrag. Sla ik op een kussen, moet hij dat ook doen. Dip ik mijn patat in de mayo, wilt hij dat natuurlijk ook proberen. Ik vind het echt zo schattig. Ook al ben ik met iemand anders in gesprek en zeg ik een bepaald woord, dan moet hij dat ook even hard eruit gooien. Dus we moeten nu echt goed gaan opletten met wat we zeggen haha.

Hoe oud waren jouw kinderen toen ze “goed” konden praten?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 28 februari 2020 / 15:56

  18 maanden alweer!! Wat gaat het snel! Kan me nog wel herinneren dat je net zwanger was! Time flies!!

  Wat is Kenji toch ook een heerlijk kind als je dit zo leest πŸ˜€

 2. shiva
  28 februari 2020 / 20:55

  Hij wordt schattiger en schattiger! πŸ˜€

 3. Eveline
  29 februari 2020 / 10:42

  Wat een scheetje is het toch! En ja het gaat allemaal veel te hard he.

 4. 3 maart 2020 / 11:24

  Ik heb (bewust) geen kinderen, maar mijn lieve nichtje van bijna 2 probeert nu lekker te babbelen. Über cute

 5. 4 maart 2020 / 10:23

  Super leuk die ontwikkelingen. Geniet er maar ten volle van. ze zijn zo snel groot. Zelf heb ik alleen vergelijking materiaal, ik ben geen mamma πŸ™‚

 6. 5 maart 2020 / 21:23

  18 maanden alweer wat gaat de tijd snel.
  Super schattig is je kind. Mijn nichtje is nu bijna 10 maanden ze kan best goed praten. Ik denk Ze wanneer ze 1 jaar is gewoon echt vlot gaat praten.
  Sherry onlangs geplaatst…Deborah Milano 24ore brow micropencilMy Profile

 7. Frederique
  7 maart 2020 / 12:03

  Heel wisselend, tussen 1,5 en 3. De een was sneller dan de ander. Tip: schrijf zijn eerste woorden en zinnen ergens op voor later. Ik heb het nog van mijn kids en daar zijn ze blij mee want ze vragen soms echt van die random dingen ‘wanneer liep ik voor het eerst’, ‘wat was mijn eerste woordje’ en dan ben ik altijd maar blij dat ik het opgeschreven heb.

 8. 12 maart 2020 / 00:57

  Ja als ze zo wat groter worden dan merk je snel wat voor karakter ze hebben – maar een beetje pit mag er zeker in zitten toch πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: