Uit je comfortzone: alleen op reis

Uit je comfortzone: alleen op reis

Met trillende handen druk ik het liftknopje van het hotel in: ik ben gewoon alleen in Parijs. Dit wilde ik al zo’n lange tijd. Het hoefde van mij niet eens spectaculair meteen drie maanden backpacken door Azië. Nee, eerst maar even heel veilig een stedentrip in Europa. Op internet las ik vaak dat dat heel goed beviel bij mensen vanwege de vrijheid. Ik was om en wist: eens in mijn leven wil ik ook alleen een reisje maken.

Hoewel alleen reizen op het internet al best normaal is, was het dat in mijn omgeving niet echt. Vaak zeiden mensen dat het ze ongezellig leek. Mensen kunnen zich er niet veel bij voorstellen en dat zorgde ervoor dat ook ik huiverig werd. Stel dat ik er inderdaad niks aan zou vinden en ik me heel eenzaam voelde. En dan ga je doen wat veel mensen doen: je tegen laten houden door je angsten. Tot het punt dat ik dat niet meer wilde. Het ergste wat er kon gebeuren was dat ik me een paar dagen eenzaam zou voelen.

Uit je comfortzone: alleen op reis
Ook het maken van foto’s is in je eentje geen probleem

Dus boekte ik een citytrip naar Parijs, omdat ik daar al een keer eerder was geweest. Totaal buiten mijn comfortzone zo alleen, maar ik heb intens genoten. Zo had ik nog nooit in mijn eentje in een restaurant gegeten, maar in Parijs besloot ik dat wel te doen. Zat ik daar als enige in mijn eentje mijn pizza op te eten. De gebrekkig Engelssprekende ober vond het helemaal geweldig. De dagen in Parijs vlogen voorbij en voor ik het wist was het weer tijd om terug naar huis te gaan.

Mijn trip naar Parijs beviel zo goed, dat ik besloot een paar maanden later alleen naar een nieuwe stad te gaan: Lissabon. Lissabon was ook een heerlijke stad om in je eentje te ontdekken. Ik maakte random praatjes met andere toeristen of studenten, maar was daarnaast vrij om te gaan en staan waar ik wilde. ’s Ochtends redelijk vroeg opstaan en de hele dag lekker door de stad struinen. Daarnaast heb ik ook een dag de trein gepakt naar Sintra, een plaats in de buurt. Je moet alles helemaal zelf uitzoeken, maar hierdoor leer je zo vertrouwen op jezelf.

Uit je comfortzone: alleen op reis
Een hele klim naar boven, maar dan heb je wel wat

Ik wil hierna ook graag nog eens in mijn eentje weg en zou het iedereen aanraden om eens alleen op reis of citytrip te gaan, al is het maar één nachtje weg in Nederland. Je leert jezelf kennen. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je je tijd doorbrengt en of je veel uitgeeft of juist op budget leeft. Laat je niet tegenhouden door de ideeën die anderen hebben. Begin makkelijk met een bekend land en kijk gewoon of het wat voor je is. Nee? Dan heb je het toch maar mooi even gedaan zo in je eentje. Ja? Tijd om weer een volgende solo-trip te boeken!

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest?

Dit artikel is geschreven door gastblogger Rosanne

Rosanne Kars
Rosanne Kars

Find me on: Instagram

19 Reacties

  • Rosanne Kars
   Auteur
   5 maart 2020 / 12:42

   Yes awesome!

 1. 5 maart 2020 / 09:48

  Er is niets zo lekker om alleen weg te gaan en echt quality time met jezelf door te brengen.
  Brengt zoveel moois! <3

  • Rosanne Kars
   Auteur
   5 maart 2020 / 12:43

   Heerlijk hè! Ga je vaak alleen weg?

 2. 5 maart 2020 / 10:51

  Ik vind het super tof dat mensen zoiets in hun uppie gaan doen, ik zou het ook gerust willen doen.. maar ik ben veel te bang dat er iets met mij gebeurd. Je hoort soms zulke enge verhalen. Al heb ik geen problemen met het volgende: alleen naar de bios of uiteten, of naar de stad om te shoppen.
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Win deze Richmond stoel t.w.v. 302,-My Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   5 maart 2020 / 12:46

   Oehh sowieso al heel tof dat je lekker alleen naar de bios gaat! Ik kan het heel goed begrijpen hoor, ik ga ook niet naar steden waar het als vrouw alleen niet veilig zou zijn. Daarnaast heb ik er in Parijs bijvoorbeeld heel bewust voor gekozen om niet in het donker door de stad te gaan lopen. Helaas moet je soms als vrouw alleen wel wat aanpassingen maken ja. Misschien dat een Scandinavisch land of IJsland een leuke optie zou zijn, schijnt heel goed te doen te zijn als vrouw alleen 🙂

 3. 5 maart 2020 / 11:11

  Wat fijn dat het jou zo goed is bevallen! Ik heb afgelopen zomer ook voor het eerst in mijn eentje een citytrip gedaan. Mensen in mijn omgeving zeiden inderdaad ook ‘dat lijkt mij zo ongezellig’, maar ik heb er echt van genoten! Ik zou het zo weer doen. Lissabon lijkt mij ook een hele mooie stad.
  Chelsey onlangs geplaatst…Oude Instagram foto’s die ik nog wilde delenMy Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   5 maart 2020 / 12:47

   Tof! Waar ben je heen geweest?

 4. Eveline
  5 maart 2020 / 15:30

  Wat gaaf! Ik zou het niet durven hoor haha. Ik denk dat het niks voor mij is, heb liever mensen om me heen.

 5. 5 maart 2020 / 15:55

  Leuk! Ik heb zelfs een paar maanden alleen in het buitenland gewoond. Toen had ik overigens nog geen relatie, ik weet niet of ik dat nu nog snel zou doen. Maar een stedentripje in mijn eentje zie ik nog wel een keer gebeuren hoor.
  Jenn onlangs geplaatst…Gewoon even kletsenMy Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   6 maart 2020 / 07:54

   Leuk zeg! Paar daagjes alleen weg moet kunnen 😉

 6. Jessica
  6 maart 2020 / 08:33

  Wat super tof dat je alleen weg bent geweest. Aan de ene kant zou ik dat wel willen, maar dat wil ik niet eerder doen dan dat ik eerst met de kleine meid op vakantie ben geweest.

 7. 6 maart 2020 / 08:42

  Zo vet! Ik ben één keer half alleen op reis gegaan. Ik was alleen met de trein naar Hongarije gereisd en daar heb ik een paar dagen alleen doorgebracht en dan is een vriendin ook naar Hongarije gevlogen!

  • Rosanne Kars
   Auteur
   6 maart 2020 / 10:49

   Ahh nice! Ben je met de Interrail geweest of niet?

 8. 6 maart 2020 / 16:07

  Nog nooit gedaan, omdat ik dat simpelweg doodeng vind. Ben echt een held op sokken..
  We grappen er wel eens over, omdat ik laatst een artikel hierover las.. Maar toch nee, reis liever samen denk ik.

 9. shiva
  9 maart 2020 / 20:36

  Ik reis zelf altijd alleen, ben er dol op gewoon lekker alles bepalen

  • Rosanne Kars
   Auteur
   10 maart 2020 / 08:24

   Heerlijk hè! Dat vind ik er ook zo fijn aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: