Vervang je plastic shampoo fles voor een shampoo bar

Vervang je plastic shampoo fles voor een shampoo bar

Je hoort het steeds vaker, bedrijven die hun plastic producten in een natuurlijk jasje steken. En dat vind ik echt super goed! Al die foto’s die je online ziet voorbijkomen van al dat plastic in de zee, verschrikkelijk! Ik vind dat we allemaal een steentje bij moeten dragen om de wereld een betere plek te maken.

En daar ben ik ook mee bezig. Af en toe vleesvervangers gebruiken, of een dagje vegan eten. Geen plastic tasjes meer kopen maar gewoon een katoenen tas meenemen. En natuurlijk plastic proberen uit te bannen. Maar dat gaat niet zomaar in een keer, dus doen we het geleidelijk. Vandaag laat ik je zien hoe ik dat doe met shampoo. Geen shampoo in een plastic fles meer, maar een shampoo bar!

Over Shampoo Bars

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Onder het mom van “begin bij jezelf” hebben zij het initiatief genomen om hun webshop op te richten. Hun doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen.

Er is voor elk haartype een geschikte Shampoo Bar. Daarnaast hanteren ze een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Vervang je plastic shampoo fles voor een shampoo bar

De verpakking

De Shampoo Bar komt in een kartonnen doos, en zit verwikkeld in een papieren verpakking. De verpakking waar de Shampoo Bar in zit is volledig biologisch afbreekbaar. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen. De doos bestaat uit karton en is natuurlijk ook recyclebaar.

Ingrediënten in deze Shampoo Bar

Sodium lauryl sulfate, sodium palmate, sodium palm kernelate, sea salt, glycerin, aqua, butyrospermum parkii(shea butter), citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit extract, gleditsia sinensis extract, vitis vinifera (grape) fruit extract, cocos nucifera (coconut) fruit juice, CI11680, CI12490

Vervang je plastic shampoo fles voor een shampoo bar

de Shampoo Bars komen in verschillende geuren en kleuren! En het is echt lastig om er maar een te kiezen want ze zien er allemaal zo ontzettend leuk uit! Maar toch ben ik weer gezwicht voor de Kokos. Ik vind dat nou eenmaal zo lekker ruiken!

Shampoo Bar Kokos

De Shampoo Bar Kokos is een zachte en subtiele Shampoo Bar. De bar houdt het haar zacht, glanzend en beheersbaar zonder natuurlijke oliën uit het haar te halen. Deze bar is erg geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid en is ook geschikt voor kinderen. De bar werkt voedend en herstellend en is goed te gebruiken voor geverfd en behandeld haar. Klinkt als een match made in heaven!

Vervang je plastic shampoo fles voor een shampoo bar

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

 • Maak allereerst je handen nat
 • Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen tot het gaat schuimen
 • Breng het schuim aan op het haar en masseer het rustig in (Je kan ook rechtstreeks met de bar over je natte haar wrijven)
 • Spoel tot slot goed uit
 • Leg de shampoo bar op een droge plek

De Shampoo Bar begon gelijk goed te schuimen toen ik er met mijn handen over wreef. Het rook echt heerlijk. De geur van kokos ik echt goed aanwezig, ik zou er bijna een hap uit nemen zo lekker haha.

Conclusie

Ik vond deze Shampoo Bar echt super! Het werkt makkelijk en ik merkte na de wasbeurt dat mijn haar weer schoon en verzorgd was. Op de site las ik dat je niet perse een Conditioner bar nodig heb naast de Shampoo Bar. De conditioners worden gebruikt omdat er harde producten in de standaard shampoos zitten om het haar te reinigen. Daardoor komt het haar voeding tekort. Met conditioner wordt die voeding toegevoegd aan de haardos.

De Shampoo bars zijn juist gemaakt met voedende oliën. Dat houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit, welke het haar droog en stug maakt. Maar toch vond ik na afloop mijn haar wel een beetje droog. Maar ik denk dat dat komt omdat ik conditioner gewend ben. Daarna heb ik ook altijd zacht haar. Dus ik denk dat er binnenkort ook een Conditioner Bar besteld gaat worden. Dat scheelt weer een hoop plastic!

Heb jij weleens een Shampoo Bar gebruikt?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

21 Reacties

 1. 9 maart 2020 / 08:26

  Ik heb nu ook een shampoo bar en tot nu toe ben ik erg tevreden 🙂

  • 10 maart 2020 / 10:16

   Ik heb ook een tijdje van die shampoobars gebruikt en ook in mn toenmalige webshop verkocht…maar ze waren toch niet helemaal mijn ding
   Jasmina onlangs geplaatst…DIY: Maak je eigen flowerboxMy Profile

 2. 9 maart 2020 / 11:26

  wij hebben hier ook shampoo bars maar gebruiken die toch niet zo vaak, ben er toch niet zo kapot van eerlijk gezegd
  rachel onlangs geplaatst…Happy moments #10My Profile

 3. 9 maart 2020 / 12:08

  Ik kreeg er een van mijn zus uit Amerika, die gebruik ik, ik gebruik er wel een conditioner spray aast omdat ik anders niet door de klitten kom. Ik vind het ideaal en zoveel minder plastic.

 4. 9 maart 2020 / 18:47

  Ben er toevallig vorige week mee begonnen en ik ben enthousiast. Het is natuurlijk goed voor het milieu, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het in eerste instantie heb uitgeprobeerd, omdat ik het mee wil nemen op vakantie. Bespaart een hoop ruimte en gewicht in de koffer! Dus ik wilde het eerst testen en de test is geslaagd. Ben tevreden. Ik begrijp dat er ook conditioner bars bestaan? Wist ik niet. Conditioner heb ik nog wel nodig. Ik ga de conditioner bar ook uitproberen! Als ik daar ook tevreden over ben, dan is dat helemaal top! Hoef ik alleen maar 2 “zeepjes” mee te nemen qua haarverzorging. Ik neem ook nog wel een pot haarmasker mee, maar dat is niet erg :-).

 5. Eveline
  9 maart 2020 / 20:27

  Ik wist niet dat dit bestond, maar vind dit echt een geweldig idee! Als mijn fles shampoo op is wil ik zeker een keer deze bars gaan proberen.

 6. shiva
  9 maart 2020 / 20:36

  Heel goed initiatief had er nog nooit van gehoord!

 7. 9 maart 2020 / 23:08

  Wat zijn het toch fijne uitvindingen voor zowel thuis als op reis! Ik ben fan. Zeker van het idee dat je hierdoor weer veel op plastic bespaart!

 8. 13 maart 2020 / 23:09

  Ik gebruik al ongeveer 10 jaar shampoobars. Ik hou ervan en wil niet anders!! Werkt super prettig

 9. 18 maart 2020 / 15:38

  Ik heb ‘m zelf ook. Erg fijn spul.
  nu afleren o die stomme flessen te kopen, want dat is echt nog niet ui mijn systeem
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn Februari 2020My Profile

 10. 29 maart 2020 / 15:20

  Super fijn dat je zo milieubewuster bent. Al is mijn shampoo helaas nog niet in zo’n bar te krijgen… 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: