Vier praktische tips om je tuin op te fleuren

Vier praktische tips om je tuin op te fleuren

Na jaren in een flat te hebben gewoond, hebben we dan nu eindelijk een huis met een tuin. Iets wat ik al zo lang wou! Voor mezelf om lekker in het zonnetje te zitten van de zomer. Maar ook voor Kenji die lekker kan ravotten in de tuin en voor mijn 2 katten. Die vinden het allemaal erg spannend, maar zodra de tuindeur open gaat dan vliegen ze naar buiten. De vorige bewoner had nog wat meubels laten staan waaronder een oude tuinset.

Nou willen wij in de toekomst wel een nieuwe set aanschaffen maar voorlopig kunnen deze er wel mee door. Als het dalijk mooi weer is even alles afnemen en wat mooie kussens. Het is de bedoeling dat wij in de toekomst de hele tuin gaan verbouwen, het ziet er nu allemaal een beetje saai uit. Dus ik ben al een tijdje bezig met hoe ik de tuin precies zou willen indelen. Maar omdat dat nog wel even kan duren heb ik vandaag 4 praktische tips om je tuin er zonder moeite wat fleuriger uit te laten zien.

Planten & bloemen

Ik begin natuurlijk met het meest voor de hand liggende. Met een paar nieuwe planten en of gekleurde bloemen ziet je tuin er gelijk een stuk fleuriger uit. Of je nou meer een plantenpersoon bent, of liever voor de bloemen gaat met allerlei leuk kleurtjes. Voor iedereen is er wel wat. Bepaalde bloemen trekken ook weer mooi gekleurde vlinders aan. Al is dat helaas geen optie met mijn katten. Je zou ook een fruitplantje kunnen planten zoals aardbeien of aalbessen. Twee vliegen in één klap. Je hebt iets moois en kleurrijks om naar te kijken. En je heb ook gelijk iets lekkers om te eten! Al moet je vaak met fruit plantjes wel weer gaan afzetten met gaas, want vogels vinden dat natuurlijk ook een lekker snackje.

Vier praktische tips om je tuin op te fleuren

Decoratie

Tegenwoordig heb je zoveel diverse decoratie voor in je tuin, ga maar eens naar de action en dan naar het tuin gangpad. Je kan het zo gek niet genoeg bedenken of het bestaat. Denk aan verschillende soorten stenen beeldjes. In de vorm van bijvoorbeeld: dieren, trollen, mensen etc. Die heb je echt in allerlei verschillende onderwerpen. Maar je hebt ook van die leuke schilderijen die je aan je tuinschuur of hek kan hangen. Sommige kan je zelfs laten personaliseren met je eigen foto. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog waterornamenten, verschillende gekleurde potten en nog veel meer.

Tuin kussens en dekens

Als je een tuin heb dan is de kans groot dat je ook een tuinset heb, en daarbij ook kussens. Of het nou om een loungebank of een tuin set gaat. Hoe fijn is het dat je lekker zacht op je tuinkussen kan zitten en daarbij gelijk een vrolijk gekleurde omgeving heb. De kussens voor in de tuin komen in verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld de tuinstoelkussens, zitkussens, loungekussens, sierkussens en ga zo maar door. Het ligt er ook een beetje aan hoe je je tuin heb ingevuld, en wat voor soort kussens je daarbij nodig heb.

Vier praktische tips om je tuin op te fleuren

Verlichting

Hier ben ik zelf een groot fan van, want ik vind dat lampen echt sfeer geven. Je hebt bepaalde lampjes die op zonne-energie werken dus in de avond als de zon onder is gaan ze branden. Deze heb je ook echt in verschillende modellen. Van strakke paaltjes tot gekke kikkers. Maar je hebt ook van die strengels met lampjes, neutrale of in verschillende kleuren. Ik noem het altijd maar kerstverlichting. Toevallig had de oude bewoner die aan het hek laten hangen. Ik heb ze nog niet aangedaan, maar ik ben toch erg benieuwd hoe dat er uit ziet.

Heb jij een tuin? En wat doe jij eraan om het gezellig te maken?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 26 maart 2020 / 09:23

  Lampen geven ook enorm veel sfeer daar ben ik helemaal mee eens! Al wil ik onze achter en voortuin echt gaan opknappen.. al gaat onze vakantie niet door, dan gaan we dat ook doen!

 2. Eveline
  26 maart 2020 / 20:23

  Handige tips heb je gegeven. Ik heb zelf geen tuin, maar als ik er een zou hebben zou ik er wel veel bloemen in willen.

 3. 27 maart 2020 / 07:02

  Oh, ik val meteen voor die schilderijen! Prachtig zeg. Vooral die van het melkmeisje. Ik vind dit een hele goede manier om de tuin op te fleuren.
  nicole onlangs geplaatst…Hoe blijf je thuis fit?My Profile

 4. 27 maart 2020 / 07:30

  Wat een mooie foto’s heb je erbij gezet. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, dus onze tuin is een uitkomst. Ik ga deze tips zeker meenemen als we onze tuin een metamorfose gaan geven

 5. 27 maart 2020 / 11:36

  Ja ik heb een hele grote en diepte tuin. Wij hebben bloemen perkjes, gras een boompje, een speeltoestel en een paar stoepjes staan. Zodat wij heerlijk kunnen genieten van de zon die schijnt.
  Chantal onlangs geplaatst…#5 Wat is leven met je Spirit Team?My Profile

 6. 27 maart 2020 / 12:38

  Ik kan niet wachten tot onze tuin eindelijk ook opgeknapt is. Met leuke plantjes, bloemetjes en zeker lampjes! 🙂

 7. shiva
  27 maart 2020 / 14:17

  Bedankt voor de tips! heb zelf geen tuin maar kan wel wat toepassin voor op mijn balkon 🙂

 8. 29 maart 2020 / 16:30

  er zijn tegenwoordig zoveel manieren om je tuin op te fleuren of compleet te veranderen in kleine paradijsjes. Wat lampen. fakkels en een aantal mooie platen al niet kan doen!!
  Deborah onlangs geplaatst…Binnen de lijntjes…My Profile

 9. Frederique
  29 maart 2020 / 19:14

  Leuke tips, wij hebben een klein en smal tuintje waar geen zo’n komt. Met andere woorden, we gebruiken die tuin eigenlijk nooit. Dit jaar is het natuurlijk anders omdat we in huis moeten blijven dus ik was net dit weekend aan het kijken hoe we het het beste kunnen opfleuren.

 10. Linda
  29 maart 2020 / 19:35

  We gebruiken eigenlijk alleen planten om de tuin gezellig te maken

 11. Silke
  30 maart 2020 / 13:32

  Hele fijne tips! Ik zou zoooo graag een tuin hebben, haha!

 12. 31 maart 2020 / 20:01

  Wat een prachtige tips om de tuin op te fleuren. Ik moet mijn tuin nog opknappen. Deze tips kan ik zeker goed begrijpen.

 13. 5 april 2020 / 00:01

  Wij hebben geen tuin, maar wel een vrij groot terras waar we leuke dingen kunnen zetten 🙂

 14. 9 april 2020 / 08:34

  leuke en fijne tips !! hier gaat de hoge druk over de tegels en maken het weer netjes zodat we weer kunnen genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: