Lekker fit blijven zonder sportschool

Lekker fit blijven zonder sportschool

Daar gaan alle gewoontes die we hadden. Waar we veel van de dingen die we deden een aantal weken geleden nog op de automatische piloot konden doen, is dat nu wel even anders. Even een bezoekje aan de sportschool om daar een uurtje jezelf in het zweet te werken klinkt nu als een hele luxe.

In plaats van dat als een excuus aan te grijpen om maar niet te hoeven sporten, besloot ik creatief te zijn met mijn workouts. Hopelijk kan ik jullie ook motiveren om lekker te blijven sporten of in ieder geval actief te blijven. Hierbij wel een kleine opmerking: ga niet opeens nu heel intensief sporten als je lichaam dat niet gewend is. Daardoor kan je immuunsysteem namelijk verzwakken en wordt je lichaam vatbaarder voor virussen. Dat kunnen we nu even niet gebruiken natuurlijk. Hierbij mijn tips om ook zonder de sportschool lekker te knallen!

Eigen gewicht

Er zijn ontzettend veel oefeningen te doen die je met alleen je eigen gewicht kunt uitvoeren. Denk aan squats, push-ups en crunches. Maar ook minder bekende oefeningen. Neem een uurtje de tijd om op Instagram te zoeken met bijvoorbeeld de #homeworkout en sla video’s op waar je nieuwe, goede oefeningen ziet. Ongetwijfeld zijn er oefeningen die je nog helemaal niet kende! Om de intensiviteit van je workout te bewaren kun je de oefeningen vaker uitvoeren met minder lange pauzes houden tussen de sets door.

Er zijn trouwens ook ontzettend veel bedrijven en zogenaamde ‘fitgirls’ die hun speciale fitnessprogramma’s voor thuis nu goedkoper hebben gemaakt. Mocht je het nou lastig vinden om zelf een sportroutine te bedenken, wellicht kun je zoiets overwegen om je te laten inspireren. Kost misschien wel iets extra’s, maar je blijft in ieder geval lekker fit.

Lekker fit blijven zonder sportschool

Een rugzak of flessen drinken

Wees creatief! Ik ging met een heel ander oog naar de spullen in huis kijken. Er zijn zoveel dingen die je kunt gebruiken als extra gewicht. Bekend zijn de flessen water, maar je kunt ook een rugzak vullen met zware boeken en die gebruiken. In de tuin bleken nog wat losse tegels te liggen, dus die heb ik kunnen gebruiken voor een goede arm-workout. Ik heb op het internet zelfs iemand gezien die zijn bank gebruikte als gewicht. Ik weet niet of ik dat helemaal zou aanraden, maar de boodschap is duidelijk: ga kijken naar wat je kunt gebruiken en laat je inspireren door anderen.

Naar buiten

De meest voor de hand liggende sporten die je nu kunt doen, zijn natuurlijk ook prima: een stukje hardlopen, wandelen of fietsen. Tegelijkertijd haal je een lekkere frisse neus. Kijk wel uit met plekken waar het vaak druk is en ga anders op een wat minder voor de hand liggend tijdstip, zodat het rustiger is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke ochtendwandeling?

Lekker fit blijven zonder sportschool

Plan je sportmomenten in

Ben je nou echt iemand die snel de motivatie verliest nu je jezelf niet naar de sportschool moet slepen? Plan je sportmoment in! Behandel het als een belangrijke afspraak en ga het liefst meteen ’s ochtends sporten. Zo weet je in ieder geval dat je je sport voor die dag gewoon doet. Ook een goede als je thuis aan het werk bent: ga tussendoor even sporten. Gegarandeerd dat je daarna weer met een leeg hoofd aan het werk kunt. Hallo productiviteit!

Hoe probeer jij in beweging te blijven in deze tijd?

Dit artikel is geschreven door gastblogger Rosanne

Rosanne Kars
Rosanne Kars

Find me on: Instagram

21 Reacties

 1. 6 april 2020 / 08:18

  Ik heb van de week ook een artikel online gezet over hoe we thuis sporten. Je kan hele leuke work-out video’s vinden om mee te sporten. Zelf sport ik met de Nintendo Switch ( ring fit adventure) en hoelahoep. Ik heb al mijn oude sport attributen uit het stof gehaald 🙂

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:11

   Jaa heerlijk hè! Ik ga binnenkort ook even op YouTube kijken naar een leuke workout video 😉 Weer even wat afwisseling

 2. 6 april 2020 / 08:39

  ik maak elke dag een wandeling tijdens het boodschappen doen en dat is voor mij al voldoende 😉
  rachel onlangs geplaatst…Happy moments #14My Profile

 3. 6 april 2020 / 08:54

  Ik merk dat mijn motivatie een stuk minder is thuis, maar ik probeer iedere dag toch in ieder geval iets aan beweging te doen. En ik heb hondjes die uit willen, dat scheelt al een stuk.
  Jenn onlangs geplaatst…Groeten uit de achtertuinMy Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:10

   Yess goed zo! 😉

 4. eveliene
  6 april 2020 / 12:48

  Ik ben niet echt van het sporten, en thuis doe ik eigenlijk ook niks. Wel af en toe lekker wandelen.

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:09

   Wandelen is ook lekker, maak zelf ook elke dag even een wandeling 🙂

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:08

   Oehh Zumba, dat is ook een leuke! Gewoon je eigen dansfeestje 😉

 5. 6 april 2020 / 16:53

  Goed zo!!
  Lekker in beweging komen en blijven is in deze periode zeker belangrijk!
  Ik doe gezellig met je mee. Ik plan twee momenten voor mijn complete work out en 1 moment als extra. Verder veel wandelen, fietsen en skaten zolang het kan.
  Zorg dat je er als een verbeterde versie van jezelf uitkomt. Een 2.0 zeg maar 🙂
  Deborah onlangs geplaatst…In de tussentijd…My Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:07

   Lekker bezig! Heerlijk om zo in beweging te blijven

  • Rosanne Kars
   Auteur
   7 april 2020 / 09:04

   Heerlijk! Heb je nog een favoriete body weight oefening?

 6. 8 april 2020 / 10:55

  Ik zat al in een sport dip en die is alleen maar erger geworden sinds onze lockdown. Ik heb me geabonneerd op fitchannel in de hoop de dip te overwinnen. Lukt tot nu toe aardig. Nu mijn gewicht nog (snoep me behoorlijk wat weg)
  Saskia onlangs geplaatst…DankbaarheidslijstjeMy Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   8 april 2020 / 13:04

   Ik kende dat kanaal zelf nog niet, ze hebben hele goede tips voor de mindset zag ik. Hopelijk weet je jezelf weer te motiveren! Misschien kun je gezonde snacks in huis halen zoals snoeptomaatjes en komkommer. Kun je lekker veel van eten en zitten niet heel veel calorieën in 😉

 7. 8 april 2020 / 18:03

  Ik blijf niet eens fit als er wel een sportschool is, haha. Heb een hekel aan fitness. Maar probeer normaal wel altijd bijna 10.000 stappen te zetten. Dat schiet er nu ook even bij in.

 8. shiva
  8 april 2020 / 21:15

  Ben zelf niet zo van het sporten maar wie weet probeer ik wel een van de tips haha 😀

 9. Frederique
  14 april 2020 / 20:34

  Ik sport normaal niet maar ik loop wel altijd heel veel en dat mis ik nu dus wel. Ik denk dat ik nu dus toch wel thuis iets ga oppakken. De fitnessschool van mijn zoons geeft nu gratis lessen via internet dus ik ga misschien wel met de jongens meespieken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: