Groene vingers? Of ga je toch liever voor kunstplanten & bloemen?

Groene vingers? Of ga je toch liever voor kunstplanten & bloemen?

Ik ben gek op planten en bloemen, maar zij helaas niet op mij. Wat ik ook doe ze gaan jammer genoeg altijd dood bij mij. Ik geef ze genoeg water en zonlicht, ik volg de instructies op het kaartje altijd nauwkeurig maar helaas mag dit niet baten. Ik heb al verschillende planten in mijn leven versleten. Met het nieuwe huis ben ik het weer gaan proberen, ik had twee grote planten gekocht en twee kleine vetplantjes. Maar nu zie ik al dat sommige bladeren gelig worden en eraf vallen. En bij een vetplantje zie ik ook al droge stukken. Gek word ik hiervan!

Dus ik heb maar besloten dat ik meer kunstplanten ga nemen. Ik had al een vaas met nepbloemen in huis staan, die ik gebruikte voor mijn blog. Ook had ik wat kleine kunstbloemen in pot gehad van mijn moeder, die gebruikte ze niet meer. En ik moet zeggen dat het toch leuk staat. Af en toe een beetje afstoffen, maar ze gaan tenminste niet dood. Je heb dan altijd mooie bloemen of planten in huis.

Groene vingers? Of ga je toch liever voor kunst planten & bloemen?
Maxifleur ©

Door het coronavirus ga je niet meer lekker gezellig shoppen. Dus ging ik even online kijken naar een webshop die kunstplanten verkocht, en zo kwam ik terecht bij Maxifleur. Zij verkopen kunstbloemen, kunstplanten, kunst hangplanten en kunstbomen. Zelf heb ik al wat nep planten in huis staan voor de sfeer. Maar voor mijn blog gebruik ik ook regelmatig nepbloemen.

Kunst Steelbloemen

De kunst steelbloemen zijn gemaakt van de allerbeste zijde. Hierdoor lijken de kunst bloemen niet alleen echt, ze voelen ook nog eens echt aan! Combineer de mooie kunstbloemen, kunst bladtakken en kunst steelbloemen en maak zo je favoriete boeket.

Groene vingers? Of ga je toch liever voor kunst planten & bloemen?
Maxifleur ©

Kunstplanten

Maxifleur heeft planten in allerlei soorten en maten. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een groene kunststof plant, dan is een Bamboe of Ficus misschien wat voor je. Heb je liever een fris voorjaarsgevoel in huis, dan kan je bij de kleurrijke bloeiende planten kijken. Maxifleur heeft ook varianten voor buiten, zodat je ook in de winter kan genieten van hun producten.

Groene vingers? Of ga je toch liever voor kunst planten & bloemen?
Maxifleur ©

Hebben kunstplanten onderhoud nodig?

Echte planten hebben water en zonlicht nodig om te kunnen overleven. Maar met kunstplanten is dat natuurlijk anders. Om lang van een optimale uitstraling te kunnen genieten is het belangrijk dat je de kunstplanten regelmatig stofvrij maakt. Dit kan je het makkelijkst doen door de bladeren af te nemen met een anti-statisch of een licht vochtig doekje. Een licht vochtige, zachte doek kan ook. Je kan de plant ook inspuiten met een Silk Flower Refreshener.

Het eventuele stof op de bladeren wordt door de behandeling verwerkt tot kleine ‘balletjes’ welke met een plumo of zachte doek makkelijk te verwijderen zijn. Het blad krijgt zijn frisse kleur weer terug maar gaat er ook wat door glimmen. Het wordt niet aangeraden om de kunstplant buiten in de regen of onder de douche te zetten. Doordat de stammen en takken veelal uit echt hout bestaan kunnen deze door teveel water na verloop van tijd gaan rotten.

Heb jij kunstplanten of kunstbloemen in huis?


Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

21 Reacties

 1. Eveline
  16 april 2020 / 09:46

  Ik hou wel van echte mooie bossen bloemen. Maar sommige nep bloemen & planten zien e rtegenwoordig ook er mooi uit.

 2. 16 april 2020 / 14:43

  Gelukkig kan ik sinds enkele jaren beter voor mijn planten zorgen want daarvoor gingen ze allemaal dood. Dus heb nu nauwelijks kunstplanten in huis haha.

 3. Jasmina
  16 april 2020 / 19:59

  Dat is wel echt super handig. Bij mij gaan ook alle planten dood *sniksnik*

 4. 16 april 2020 / 21:25

  Ik was vroeger niet zo van de bloemen, maar op dit moment vind ik alles wat groeit en bloeit mooi en leuk! Al was ik van de week twee planten op mijn kamer vergeten, die stonden drie dagen in de schaduw en die hingen er heel zielig bij. Dus hup, water geven, in de zon zetten en ja hoor.. ze doen het gelukkig weer.
  Rachel onlangs geplaatst…Opdegroenetour #3 – de bakken staan er!My Profile

 5. 17 april 2020 / 08:25

  Ik ben heel slecht met bloemen, wat dat hebben mijn kinderen geluk, dat ik die wel eten en drinken geef haha nee hoor, maar ik ben altijd slecht geweest met bloemen en planten en heb alleen een paar planeten staan die heel goed zonder water kunnen, ik vind het heel jammer en neem me elke keer weer voor er goed voor te zorgen, maar dan ga ik weer een weekend weg of er is iets anders en dan vergeet ik ze weer. Dus wat dat zouden kunstplanten voor mijn niet verkeerd zijn.
  Lodi onlangs geplaatst…Uitwisbaar notitieboek en flashcards van Correctbook. Oneindig blijven schrijvenMy Profile

 6. 17 april 2020 / 08:47

  Ik heb geen groene vingers…maar daarentegen hou ik ook totaal niet van kunstplanten

 7. 17 april 2020 / 08:48

  Ik heb echt totaal geen groene vingers, maar we worden er wel steeds beter in. We hebben wel eens kunstplanten overwogen, maar als je een beetje goede kwaliteit wilt zijn ze zo ontzettend duur.

 8. 17 april 2020 / 08:53

  ik heb beiden maar mijn man verzorgd de echte haha want dat lukt mij gewoon niet en alles gaat dood

 9. Frederique
  17 april 2020 / 09:46

  Ik heb precies hetzelfde, planten willen mij maar niet overleven. Ik heb dus nu ook kunstplanten. Vroeger waren kunstplanten altijd van die enorm lelijke fake heftige plastic dingen maar tegenwoordig heb je echt hele mooie en duurzame dus dat scheelt.

 10. Caroline
  17 april 2020 / 09:56

  Er gaat niets boven een vers boeket bloemen en prachtig verzorgde groene planten in huis. Maar dat onderhoud vergt wel enige kennis en discipline en daar gaat het vaak mis. Ik heb enkele kunsttakken in huis om vazen te vullen als ik geen verse bloemen in huis heb.

 11. Kim
  17 april 2020 / 11:18

  Ik heb wel wat nepbloemen in huis voor de sier. De echte gaan helaas ook altijd dood bij mij. Maar echt mooie nepplanten zijn ook zo duur.

 12. Linda Meester
  17 april 2020 / 14:32

  Alles is echt hier en huis en wordt zeer regelmatig aangevuld en vernieuwd

 13. 18 april 2020 / 11:21

  Wij hebben inderdaad ook wat kunstplanten in huis. Die zijn echt super mooi. Hoewel echte planten ook wel leuk zijn.

 14. 18 april 2020 / 13:53

  Ik heb geen van beiden in huis. Ik heb absoluut geen groene vingers en heb vrij weinig moet bloemen en planten. Nepbloemen haal ik niet in huis omdat het zo’n stofvreters zijn (zelfs als ik ze schoonmaak) en doordat ik vaak ademhalingsproblemen heb durf ik het niet

  Wat ik wél graag in huis haal zijn cactussen. Lekker weinig werk aan maar dan heb je toch wat groen in huis!
  Amy onlangs geplaatst…Lookfantastic Royal Box (€ 230 producten aan € 65)My Profile

 15. 19 april 2020 / 09:18

  Oh, ik zoek nog kunstplanten omdat mijn huisje te donker is voor echt.
  Bedankt dus!

 16. shiva
  20 april 2020 / 20:02

  Haha ik hou zelf totaal niet van planten en bloemen, ben er zelf ook erg allergisch voor helaas.

 17. Mieke | Miek's Mind
  21 april 2020 / 07:44

  Kunstbloemen wil ik echt niet in huis, ik ben wel van de echte bloemen. Zo heb ik orchidee, pannenkoekenplant en bosje droogbloemen staan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: