Een opfrisbeurt nodig voor je coupe? Zo stel je het nog even uit!

Een opfrisbeurt nodig voor je coupe? Zo stel je het nog even uit!

Mijn haar heeft hoognodig een opfrisbeurt nodig van de kapper, maar door de coronacrisis kunnen we daar momenteel niet terecht. Toch wil ik niet telkens mijn haar in een knot hebben en dus moet ik andere manieren verzinnen om mijn haar er nog enigszins toonbaar uit te laten zien. Met een aantal tips kun je jouw kappersbeurt nog even uitstellen.

Momenteel moet ik dus hoognodig naar de kapper. Mijn punten zijn behoorlijk dood, de kleur is wat doffer aan het worden en daarnaast heb ik behoorlijk uitgroei. Ik durf niet met de schaar aan de slag en het blonderen van mijn haar durf ik al helemaal niet aan. Toch zijn er een aantal trucjes waarmee je de kappersafspraak nog even kunt uitstellen. 

Verzorging van je haar

Het liefst zou ik vragen of de kapper de schaar in mijn haar kan zetten om de doffe en dode punten te knippen. Met de juiste producten kun je je haar verzorgen, waardoor de dode punten minder opvallen. Hiervoor kun je het beste producten gebruiken die het haar hydrateren en waar geen sulfaten in zitten. Sulfaten zijn chemicaliën die het haar nog droger maken, zeker als het al kapot is. 

Ikzelf vind het heel fijn om producten te gebruiken met kokos. Kokosnoot heeft namelijk een hydraterende functie, waardoor je haar minder droog is. Kokos zit in veel verschillende producten, maar daarnaast kun je ook kokosvet gebruiken als boost voor je haar. Dit gebruik ik zelf graag als masker om mijn haar een enorme boost te geven aan glans en verzorging. De shampoo en conditioner die ik momenteel gebruik, is Andrelon Kokos Boost

Masker-time!

Je kunt kokos dus gebruiken als masker en ik raad je aan om zeker nu ook regelmatig een masker te gebruiken. Wanneer mijn haar toe is aan een opfrisbeurt, voelt mijn haar droog aan en gaat het klitten. Door je haar juist te voeden met een masker, is het direct een stuk minder droog en is de kans op klitten ook minder groot. Het masker wat ik momenteel gebruik is het Love Beauty and Planet Haarmasker Coconut Oil & Ylang Ylang.

Een opfrisbeurt nodig voor je coupe? Zo stel je het nog even uit!Vermijdt hitte

In deze periode probeer ik hitte zoveel mogelijk te vermijden. Hitte beschadigd namelijk je haar nog meer. Ik probeer het in deze tijd zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen. Ik borstel daarnaast mijn haar ook niet wanneer het nat is of gebruik hier een speciale borstel voor die je kunt gebruiken op nathaar. 

Wanneer je wel hitte wilt gebruiken om je haar te stylen, adviseer ik je om een goede bescherming voor je haar te kiezen en deze te gebruiken. Zo bescherm je je haar nog enigszins tegen de hitte. Daarnaast kun je het beste de temperatuur zo laag mogelijk zetten, zodat je je haar het minst beschadigd. 

Sjaaltjes en accessoires 

Het is nu heel leuk om met sjaaltjes en accessoires in je haar te werken. Op die manier kun je juist de dode punten en de uitgroei verdoezelen, doordat de aandacht wordt getrokken door jouw leuke accessoires. Je kunt gebruik maken van scruncies, speldjes en sjaaltjes in jouw haar. Op YouTube vind je hele leuk tutorials hoe je deze kunt gebruiken in je haar. 

Haarmake-up

Heb je behoorlijke uitgroei en wil je deze wegwerken? Je kunt hier haarmake-up voor gebruiken. Dit is make-up voor het haar, zoals de naam al zegt. Mocht je geen haarmake-up hebben, kun je ook kiezen voor oogschaduw om je uitgroei bij te werken.  

Een aantal tips waarmee jij jouw kappersafspraak nog even kunt uitstellen. Daarnaast zijn sommige tips altijd handig om de beschadigingen van het haar te voorkomen. Hopelijk heb je iets aan de tips en deel natuurlijk jouw creaties met de sjaaltjes en andere accessoires met mij!

Hoe zorg jij ervoor dat je jouw kappersbeurt nog even kunt uitstellen?

Dit artikel is geschreven door gastblogger Suzanne van Suzanne-Elisa.nl

Suzanne van de Ven
Suzanne van de Ven

Find me on: Web | Instagram | Facebook

27 Reacties

 1. 28 april 2020 / 08:28

  Leuke tips!
  Ik heb tijdens deze quarantaine mijn haar minder gewassen. Normaal was ik maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag mijn haar, dus 4 keer per week. Nu kom ik aan 1 of 2 keer per week. Daarnaast gebruik ik telkens een masker.
  Mijn haar is nog nooit zo vol, glanzend en gezond geweest. Dus deze quarantaine is alvast voor één ding super en dat is mijn haar!
  KoolFamily onlangs geplaatst…Tips voor home-schoolingMy Profile

  • Suzanne
   Auteur
   28 april 2020 / 20:12

   Je haar minder wassen is inderdaad ook erg goed, dat doe ik zelf ook wel. Dit zorgt ervoor dat je je haar ook minder belast door telkens producten en hitte te gebruiken. Wat fijn dat jij juist merkt dat de quarantaine goed is voor je haar!
   Suzanne onlangs geplaatst…Essence Bye Bye Panda Eyes! MascaraMy Profile

 2. Eveline
  28 april 2020 / 12:18

  Erg handige tips! Ik heb het geluk dat mijn moeder kapster is, dus die knipt het af en toe voor mij.

 3. 29 april 2020 / 10:21

  Ik ga nooit vaak naar de kapper, dus dat is niet zo’n probleem. Tijdens deze periode was ik mijn haar wel minder. En ik merk nu dat het echt langer mooi blijft!

 4. 29 april 2020 / 10:23

  Ik kan mijn haar simpelweg opsteken gelukkig. Dus ik kan nog wel een tijd vooruit.

 5. 29 april 2020 / 13:06

  Ika as al heel lang niet naar de kapper geweest omdat ik het laat groeien maar een goede verzorging is eigenlijk wel nodig, ik zou er even een lekkere haar masker in moeten doen, ik merk ook dat het at statisch is door het weer, dus goede tips!

 6. 29 april 2020 / 18:26

  Nuttige tips. Ik heb moeilijk haar en doe 1 of 2x per week een haarmasker in. Ik ben behoorlijk grijs en ga binnenkort toch zelf mijn uitgroei bijverven. Om het uit te stellen gebruik ik zo’n haarcover die je in je haar kan spuiten. Maar dat gebruik ik nu al even, het uitstellen is nu allang uitgesteld. Ik moet nu echt iets doen aan die grijze lokken.

  • Suzanne
   Auteur
   2 mei 2020 / 07:24

   Eventueel kun je inderdaad zelf je haren verven. Ik zou wel adviseren om advies te vragen bij de kapper. Wellicht kun je daar spullen halen en de juiste verf, zodat het wel qua kleur matcht bij de rest van je haar.
   Suzanne onlangs geplaatst…Mijn eerste ervaringen met een e-readerMy Profile

 7. 30 april 2020 / 08:37

  Ik was mijn haar nu nog maar 1x per week. Zo fijn! Minder stijlen met de stijltang, dat scheelt ook echt. Heb wel wat grijzer haren erbij, maar dat komt wel weer goed, hahaha.

 8. Mieke | Miek's Mind
  30 april 2020 / 10:02

  Ik gebruik nu helemaal geen styling producten, verder doe ik eigenlijk niets anders dan voorheen. Als je nu de deur niet uit hoeft dan hoef je ook geen volume poeder bijv te gebruiken wat ook veel beter is voor je haren (als je dat met regelmaat zou gebruiken)!

 9. 1 mei 2020 / 19:30

  Ik douch iedere dag maar dan met koud water. Als ik shampoo Enzo gebruiken dan is het bijna altijd vegan. Ik gebruik een föhn maar ik droog er koud mee. Dus de schade valt een beetje mee. Wat ik ook doe is mijn heen tegenwoordig thuis Verven.

 10. 2 mei 2020 / 07:01

  Een maskertje, ja, lijkt me een heel goed idee. Hier ook droge blondeer punten die nodig bijgeknipt dienen te worden.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn April 2020My Profile

 11. ingrid
  2 mei 2020 / 08:36

  ik ben blij als ik weer naar de kapper mag. er moet echt ene stukje af

 12. shiva
  3 mei 2020 / 13:04

  op het moment knip ik zelf me puntjes hoop dat ik snel wel weer naar een echte kapper kan!

 13. 3 mei 2020 / 15:38

  Wat een fijne tips! Ik merk dat mijn haar nu echt baat heeft bij goede producten.

 14. Priscilla
  5 mei 2020 / 06:52

  Ik moet ook echt hoognodig naar de kapper. Verven kan ik gelukkig zelf, maar er mag inmiddels wel een stukje vanaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: