Verhuizen met jonge kinderen: de tips!

Verhuizen met jonge kinderen: de tips!

Verhuizen is spannend, leuk, maar bovenal een hele hoop werk. Alles in goede banen leiden is sowieso al een flinke klus, maar met kinderen erbij is het helemaal een uitdaging! Met de juiste voorbereiding en instelling zorg je ervoor dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!

Tip 1: Blijf positief en plan verstandig

Kinderen zijn erg veerkrachtig en hebben een groter aanpassingsvermogen dan je denkt. Ze hebben echter wel tijd nodig om te wennen aan een situatie, en een ouder op wie ze kunnen vertrouwen. Als je zelf gestrest en onrustig overkomt, dan zullen je kinderen de verhuizing ook als iets vervelends en engs ervaren. Het is dus erg belangrijk dat je de verhuizing benadert als iets leuks en positiefs, zodat je kinderen de verhuizing tegemoetzien als een spannend avontuur! Natuurlijk is de uiteindelijke verhuisdatum afhankelijk van een heleboel factoren. Toch doe je er verstandig aan de verhuizing te plannen in een periode die rustig is voor je kinderen, zoals in een schoolvakantie. Zo hebben ze rustig de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.

Verhuizen met jonge kinderen: de tips!

Tip 2: betrek je kind bij het inrichten

Door je kinderen mee te laten helpen bij het verhuizen en het inrichten van jullie nieuwe plekje, krijgen ze meer grip op de situatie en hebben ze het gevoel dat ze echt iets bijgedragen hebben aan hun nieuwe thuis. Bedenk dus van tevoren welke klusjes je kinderen kunnen uitvoeren en laat ze zelf verf en spulletjes uitzoeken voor hun nieuwe kamer. Maak het jezelf vooral gemakkelijk en ga online op zoek naar de spullen die je nodig hebt. Een bouwmarkt is immers geen geschikte omgeving voor kinderen. Gelukkig kan je tegenwoordig vrijwel alle klusbenodigdheden online vinden. Zo kan je gemakkelijk online verf kopen en direct raamdecoratie aanschaffen in een bijpassende kleur. Verven is bij uitstek geschikt als klusje voor je kinderen: het is simpel, leuk en ze zien gelijk resultaat!

Tip 3: Neem de oppas mee

Natuurlijk bedoelen we niet dat je de oppas in huis hoeft te nemen. Wat echter wel helpt is om je kind mee te laten helpen met verhuizen. Als je de oppas hierin betrekt hoef je zelf niet de hele tijd op je kind te letten, terwijl je kind de transitie van het ene naar het andere huis bewust meemaakt. Doordat je kind duidelijk ziet dat de spullen van het ene huis naar het andere huis verplaatst worden heeft hij meer grip op de situatie en zal hij sneller kunnen wennen aan zijn nieuwe plekje!

Heb jij zelf een verhuizing meegemaakt met kids?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

5 Reacties

 1. Florinda
  31 juli 2020 / 09:33

  Handige tips! altijd fijn als je moeder/schoonmoeder even kan assisteren met de kinderen. 😉

 2. 3 augustus 2020 / 11:37

  Wij zijn indertijd verhuisd als de kinderen ongeveer 9 en 10 waren – die vonden het eigenlijk wel leuk – vooral ook omdat ze dan elk een eigen kamer kregen 🙂

 3. 12 augustus 2020 / 12:45

  Dat zijn zeker handige tips. Jonge kinderen gaan vrij makkelijk met verhuizen om in mijn ervaring.
  nicole onlangs geplaatst…Huisvlijt linkpartyMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: