Duurzame houten horloge’s van Greenwatch.

Duurzame houten horloge’s van Greenwatch.

Onlangs kreeg ik een leuk pakketje toegezonden van Greenwatch. Daar zat een unisex houten horloge in speciaal gemaakt voor bloggers. Ik vind het idee van een houten horloge helemaal geweldig. Maar ondanks dat het een unisex horloge was vond ik hem toch wel echt groot/grof voor mijn dunne pols. Plus dat de kleur helaas niet echt helemaal mijn ding was.

Mijn vriend heeft een leuke horloge collectie dus ik wist bijna wel zeker dat hij deze toffe houten horloge wel kon waarderen, dus gaf ik het aan hem cadeau. Greenwatch heeft een divers assortiment aan houten horloges voor zowel mannen als vrouwen. Deze horloges zijn erg uniek omdat ze stuk voor stuk vakkundig met de hand in elkaar worden gezet. Deze horloges zijn ideaal voor mensen met een metaal allergie. De sluiting is van roestvrij staal gemaakt. En doordat de horloges van hout gemaakt zijn, zijn ze ook nog eens super ligt.

Duurzame houten horloge's van Greenwatch.

De houten horloges van Greenwatch

Naast houten horloges verkoopt Greenwatch ook houten zonnenbrillen. Het voordeel van een houten horloge is ook nog eens dat het materiaal nauwelijks slijt en spatwaterdicht is. De houten horloges zijn verkrijgbaar in dames, heren en unisex modellen. Zoals deze horloge die ik hierboven ontvangen heb. Ze worden in verschillende houtsoorten (en dus kleuren) aangeboden. Ook zijn er in de wijzerplaten variaties, en zo is er voor iedereen wel een passend model te vinden. De horloge kwam ook in een nette bruine doos met het logo van Greenwatch erop.

Duurzame houten horloge's van Greenwatch.

In het doosje zat ook een schroevendraaier waarmee je de schakeltjes eruit kon halen. Eg handig! Ik denk dat bij mij er waarschijnlijk drie schakeltjes uit moesten en bij mijn man twee. Op de website van Greenwatch kan je ook zien hoe je de schakels los krijg. De sluiting was voor mij even zoeken maar mijn man had het al snel onder de knie.

Houten horloge graveren

De achterkant van bijna alle horloges (excl. Java) zijn van hout gemaakt. Greenwatch bied ook de mogelijkheid om bij elk horloge deze te voorzien van een persoonlijke gravure. Ze hebben zelfs een blog met graveerideeën voor wat inspiratie.

Duurzame houten horloge's van Greenwatch.

Duurzaam: voor elk verkocht horloge een nieuwe boom

Voor elk verkocht houten Greenwatch horloge planten ze een boom terug op de aarde. Dit doen ze in samenwerking met de stichting ‘One tree planted’. Zo lever je dus eigenlijk weer een bijdrage aan de natuur en het ontstaan van nieuwe bossen.

Duurzaamheid

Waar horloges, die zijn geproduceerd uit andere materialen zoals metaal en kunststof, nogal een milieubelastend proces moeten doorstaan, worden deze houten horloges eco vriendelijk geproduceerd!

Wat vind jij van de Greenwatch horloges?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

16 Reacties

 1. 10 augustus 2020 / 07:07

  Ik heb al een aantal keer op hun site zitten neuzen.. Mijn ouders zijn bijna 50 jaar getrouwd en ik wilde hun een set van deze horloges kopen, aangezien ze al zo’n lange TIJD samen zijn. Ik ben er alleen nog niet uit welke ??

 2. Caroline
  11 augustus 2020 / 14:25

  Wat een prachtig polssieraad zo’n kersenhouten horloge. Een echte eycatcher waar je mee gezien mag worden.

 3. 11 augustus 2020 / 14:38

  Wat origineel een horloge van hout. Persoonlijk vind ik de kleur te rood maar anders is het een trendy horloge.

 4. Frederique
  11 augustus 2020 / 15:45

  Ik zou het zelf niet zo snel dragen maar ik vind het echt super voor mensen met een metaal allergie.

 5. 11 augustus 2020 / 15:53

  Wat een parel! Ik heb zelf ook een houten horloge, het is echt een eye catcher ♥️

 6. 11 augustus 2020 / 20:23

  Ik heb al een paar keer bij de horologes gestaan in winkels. Ik vind ze supermooi en prachtig dat ze van hout gemaakt worden, maar heb wel dezelfde bemerking (niet ideaal voor dunne polsen). Ik wist niet dat er ook zonnebrillen waren. Bedankt voor de tip!

 7. Mieke | Miek's Mind
  12 augustus 2020 / 08:00

  Ik draag eigenlijk nooit een horloge en dit is ook niet helemaal mijn ding. Ik zou ALS ik het zoukopen, toch gaan voor een zilveren horloge.

 8. 12 augustus 2020 / 08:32

  ik heb ze vaker voorbij zien komen maar het is toch niet echt mijn ding. ik heb een apple watch en dat is toch meer mijn ding 😉

 9. Tania
  12 augustus 2020 / 12:24

  Ziet er leuk uit maar vind het er nogal mannelijk uitzien. ik draag momenteel een fitbit

 10. shiva
  29 augustus 2020 / 13:15

  Hij ziet er mooi uit alleen vind ik hem beter bij een man passen inderdaad.

 11. Mandy
  8 november 2020 / 09:57

  Oh wauw! Ik vind hem prachtig, helaas heb ik altijd een fitbit om dus ik kan geen normale horloge meer dragen 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: