Verbeter jezelf met deze vier boeken

Verbeter jezelf met deze vier boeken

Een heerlijk kopje thee, een goed boek en rust om je heen. In deze hectische wereld soms echt een klein geluksmomentje. Ik vind het lastig om soms tijd vrij te maken om te lezen, maar weet tegelijkertijd dat het zo goed voor me is. Zeker als je boeken leest die je wat leren en waarmee je je weer verder kunt ontwikkelen. Vandaag een paar van mijn favorieten!

Uitblinkers

Laat ik maar meteen zeggen: ik houd niet zo van zweverigheid. Ik geloof zeker in het feit dat je hard moet werken om iets te bereiken, maar geloof daarbij ook in een stukje geluk. Dit boek is daar een hele goede voor! Kort gezegd: het boek legt verschillende situaties uit waarin er meer aan de hand is dan alleen hard werken voor iets en dat werkt heerlijk relativerend. Ja, de ´succesvolle´ mensen pakten de kansen die ze kregen, maar ze kregen die kansen dus wel. Dit boek laat dit op een hele leuke manier zien en zeker weten dat jij na het lezen van dit boek ook wat wijze woorden kan vertellen op verjaardagen. Waarom is Bill Gates bijvoorbeeld zo succesvol geworden? Je leest het in dit boek!

De kracht van kwetsbaarheid

Deze heb ik pas gelezen en wauw: ik denk dat meer mensen dit boek moeten lezen. De schrijfster heeft jarenlang onderzoek gedaan naar schaamte en kwetsbaarheid en weet waar ze het over heeft.

Tegenwoordig moet alles perfect zijn, of tenminste perfect lijken. Dit boek laat je aan de hand van hele herkenbare voorbeelden zien dat dat helemaal niet nodig is. Sterker nog: kwetsbaarheid is nodig voor een mooi leven. Daarbij wordt ook wel even de noot gemaakt dat kwetsbaarheid niet betekent alles te delen met iedereen. Wat ik vooral heb meegenomen uit dit boek: Het imperfecte wat je hebt gedaan is beter dan het perfecte wat je niet hebt gedaan. Ofwel schrijf dat imperfecte boek, begin die imperfecte blog of doe die imperfecte workout!

Verbeter jezelf met deze vier boeken

Fokking druk

“Hoe is het met je?” “Ja, druk wel”. Ook ik heb me hier vaak aan schuldig gemaakt. Tegenwoordig is iedereen druk en lijkt druk zijn heel normaal. We staan constant aan. Ook dit heeft natuurlijk te maken met het fantastische leven dat we moeten leiden en de druk om altijd maar meer te moeten doen. Dit boek laat je daar weer even goed over nadenken en geeft je tips over hoe je de drukte de baas wordt. Er zijn zeker wat open deuren, maar toch goed om er zo af en toe even bij stil te staan.

The life changing magic of not giving a f*ck

Dit boek is heerlijk om te lezen! Met een goede dosis humor geschreven gaat het er eigenlijk om dat je je niet overal druk over kan maken. Je moet bepalen waar jij een ´f*ck´ om wil geven. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het boek soms een beetje grof kan zijn, daar moet je tegen kunnen. Je leert onder andere hoe jij de dingen doet die je zelf leuk vindt om te doen zonder de gevoelens van anderen te kwetsen. Niet meer dingen doen omdat je je verplicht voelt, maar alleen omdat je ze daadwerkelijk wilt doen. Door de humor leest dit boek lekker weg!

Zelfhulpboeken

Zoals je misschien hebt gemerkt, hebben veel van dit soort boeken een raakvlak met elkaar. Er staan vaak ook dingen in die je zelf kan bedenken, maar door het lezen van zo´n boek wordt je je daar toch weer wat meer van bewust. Uiteindelijk ben jij degene die iets aanpast in je leven of niet en daar is waar de verandering vandaan komt!

Wat zijn jouw aanraders qua boeken?

Dit artikel is geschreven door gastblogger Rosanne

Rosanne Kars
Rosanne Kars

Find me on: Instagram

21 Reacties

  • Rosanne Kars
   Auteur
   11 september 2020 / 08:30

   Yess leuk! Laat maar weten als je er eentje hebt gelezen 😉

 1. shiva
  12 september 2020 / 20:00

  Interessante boeken ik ga ze zeker opslaan voor een moment in de toekomst! Welke raad je zelf aan als favoriet van deze 4?

  • Rosanne Kars
   Auteur
   12 september 2020 / 21:54

   Dan zou ik gaan voor ´de kracht van kwetsbaarheid´ of ´uitblinkers´ 😉

  • Rosanne Kars
   Auteur
   15 september 2020 / 19:46

   Laat maar weten als je er eentje hebt gelezen en hoe je em vond 😉

 2. 14 september 2020 / 08:04

  Wat een mooi boekenlijstje met boeken die je gelezen moet hebben. Vooral het tweede boek dat je aanbeveelt, de kracht van kwetsbaarheid, lijkt mij wel wat.
  Ik vond “broeden op een fijner leven” van Jelle Hermus echt een heel leuk boek. Ken je die? Zo niet? Ook even lezen dus!! Super humoristisch geschreven. Daardoor leest het ook nog eens vlot weg. En wat je zelf ook aangeeft, soms is het een open deur. Weet je het uiteraard al lang. Maar je moet wel zelf effe door de deur heen stappen.
  Deborah onlangs geplaatst…Change of plans… My Profile

  • Rosanne Kars
   Auteur
   15 september 2020 / 19:48

   Oehh die heb ik nog niet gelezen, ga ik aan mijn lijstje toevoegen!

 3. Mieke | Miek's Mind
  15 september 2020 / 10:24

  Ik hoef mijzelf niet te verbeteren, ben blij met wie ik ben 🙂 ik ga mijzelf enkel verbeteren qua lichaam, maar dat is in de sportschool en niet aan de hand van een boek hihi

  • Rosanne Kars
   Auteur
   15 september 2020 / 19:49

   Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 4. Tania
  16 september 2020 / 11:39

  die laatste wil ik wel eens lezen. ik lees vooral beauty boeken of chicklits

  • Rosanne Kars
   Auteur
   19 september 2020 / 19:35

   Ook leuk!

  • Rosanne Kars
   Auteur
   19 september 2020 / 19:36

   Goeie! Die ga ik toevoegen aan mijn lijstje!

 5. 17 september 2020 / 09:09

  het zullen best fijne boeken zijn alleen ik lees niet dus ik zal er niet zoveel aan hebben 😉
  rachel onlangs geplaatst…Theemoment #11My Profile

 6. Caroline
  23 oktober 2020 / 08:28

  Het boek Fokking Druk heb ik ook gelezen en daar stonden mooie inzichten in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: