Mijn soldier terrariums van Plant Rebelz

Mijn soldier terrariums van Plant Rebelz

Naast dat ik planten in huis helemaal geweldig vind, ben ik nu helemaal in de ban van de terrariums. Op de een of andere manier sterven planten altijd bij mij, en ik heb geen idee wat ik verkeerd doe. Dus toen ik een keer in een tuincentrum liep en langs de terrarium afdeling liep was ik ook helemaal verkocht. Dit zou de manier zijn waarop ik planten in huis kon hebben en dat ze niet gelijk dood zouden gaan.

Met kerst kreeg ik mijn eerste terrarium van mijn familie, en ja hij leeft nog steeds! Ik vind het er zo gaaf uitzien. Je hoeft er niet veel aan te doen, je heb toch groen in je huis, en het blijft leven. Ideaal! Toen Plant Rebelz mij benaderde voor een samenwerking wist ik ook gelijk wat ik ging kiezen, een terrarium! Of eigenlijk zelfs twee terrariums. Ik ging voor de Teeny soldier en de Bold soldier. Het enige verschil van deze terrariums en diegene die ik al thuis had was dat deze zelf in elkaar moest zetten. Een DIY terrarium dus.

De Verpakking

Het pakketje werd al snel nadat ik besteld had bezorgd, en wat een grote doos was het! Het was echt keurig netjes verpakt, alles zat in aparte zakjes gescheiden van elkaar. En de plantjes zagen er ook na de reis nog goed uit.

DIY Terrarium

Het enige wat ik vond dat er miste was een handleiding. Hoe moeilijk kan het zijn denk je, maar mij kennende zou ik het helemaal verkeerd doen (zover dat mogelijk is) en zouden ze toch nog allemaal sterven. Op het briefje stond dat je online op de site kon kijken voor tips & tricks. Maar bij het stukje dat ze schreven dat er een filmpje gemaakt was kon ik dat filmpje nergens op de site vinden. Toen ben ik zelf maar even gaan speuren en kwam ik via hun youtube kanaal toch nog het filmpje tegen.

Mijn soldier terrariums van Plant Rebels

Teeny soldier & Bold soldier

Mijn soldier terrariums van Plant Rebels

Het in elkaar zetten van de terrariums vond ik erg leuk! Maar ik kan nou niet met 100% zekerheid zeggen dat het een succes was. Het zijn kleine terrariums en er zaten grote zakken met aarde, mos en steentjes bij. Dat zou nooit allemaal in dat kleine terrariumpje gaan. Dus ik ben zelf maar een beetje gaan doktoren met de afmetingen.

Maar uiteindelijk had ik er teveel aarde in gedaan. En toen dacht ik bij de tweede nu ga ik er minder in doen, maar daar deed ik er ook teveel in. Dus het was wel handig geweest als de zakjes afgemeten waren, of dat er een handleiding bij zat waarin stond hoeveel en hoe hoog je het erin moet doen. Mijn terrariums verdienen dan geen schoonheidsprijs, maar ik vond het erg leuk om te doen.

Mijn soldier terrariums van Plant Rebels

En zo zien ze eruit bij elkaar. De grootste die heb ik gehad van mijn familie met kerst, en die was al kant en klaar haha. Dat kan je ook wel zien. Ik vond het erg leuk om te doen, maar ik mag zeker wel wat meer gaan oefenen hierin. Nou even wachten om te kijken of ze het overleven en anders ga ik het opnieuw doen maar dan wel met de juiste proporties 😉

Wat vind jij van terrariums?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

11 Reacties

  • Marushi
   Auteur
   12 februari 2021 / 09:44

   Er staat van niet. Ze zorgen voor eigen zuurstof, wat weer voor condens zorgt. Beetje zonlicht geven, en als er geen condens is klein beetje water 😀

 1. 16 februari 2021 / 00:39

  Ik vind ze er wel super leuk uitzien – ik ben ook helemaal geen kei in dat soort dingen 🙂

 2. 17 februari 2021 / 21:29

  Wat tof! Ik heb niet zulke groene vingers, maar dit ziet eruit alsof ik het ook kan. 🙂

 3. 18 februari 2021 / 17:28

  Super leuk om het zelf te doen! Dit zou ik ook met mijn dochtertje kunnen doen. Zij is dol op dit soort dingen.

 4. 25 februari 2021 / 21:22

  • Wat leuk is deze..
  Ik zelf heb een dat we zo gekocht hebben, en hij is nog steeds mooi.
  Heidi onlangs geplaatst…Fijne weekend #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: