De droom van ieder kind: een houten speelhuisje

De droom van ieder kind: een houten speelhuisje

Educatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook de reden waarom er veel speelgoed met een educatief aspect in de schrappen van speelgoedwinkels liggen. Denk bijvoorbeeld aan spellen voor kinderen van 0 tot 12 jaar om al spelenderwijs de klok te leren lezen of sommen te maken en oplossen.

Ook ouders vinden het belangrijk om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Maar wist je dat kinderen zich ook ontwikkelen door gewoon te genieten van kind kunnen zijn? Ravotten in de tuin of met vriendjes klimmen in een houten speelhuisje in de tuin. Het is de droom van ieder kind. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van deze investering voor je op een rijtje. Lees je verder?

Welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Speelhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een speelhuisje van massief hout, maar er zijn ook uitvoeringen van staal tot kunststof. Kunststof is wat minder fraai voor het oog en zal door de vrolijke kleuren al snel opvallen in je tuin. Plastic speelhuisjes zijn meestal geschikt voor de allerkleinsten. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar we kunnen niet ontkennen dat plastic een slecht ecologisch evenwicht heeft. Tevens is plastic zeer gevoelig voor de zon. Hierdoor zullen de vrolijke kleuren van het speelhuisje na verloop van tijd vervagen. Je kunt daarom misschien beter op zoek gaan naar een verantwoord alternatief voor de lange termijn, zoals een houten speeltoestel of een hout speelhuisje.

De droom van ieder kind: een houten speelhuisje

Duurzaam toestel

Houten speelhoesjes kunnen, mede dankzij het materiaal en de levensduur, een duurzame aankoop genoemd worden. Tevens zijn deze toestellen voor verschillende levensfases geschikt. Daarbij zijn houten speelhuisjes snel en gemakkelijk aan te passen aan jouw esthetische voorkeuren. Geef het speelhuisje bijvoorbeeld een andere kleur door een likje verf, of ga het toestel beitsen om het een nieuwe look te geven. Hout is een natuurproduct en zal gedurende de jaren alleen maar mooier worden.

Heeft jouw kind een houten speelhuisje?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

7 Reacties

 1. 11 maart 2021 / 10:33

  wij hebben er een gehad toen de meiden klein waren maar er werd niet naar omgekeken hihih we hadden ook een plastic ding en dat vonden ze leuker
  Rachel onlangs geplaatst…BARTS x Ethnic GeometricMy Profile

 2. Mieke| Miek's Mind
  12 maart 2021 / 10:36

  Ik denk dat alle jonge kinderen wel blij worden inderdaad van een houten huisje in de tuin, kun je lang plezier van hebben!

 3. 13 maart 2021 / 17:43

  Wij zijn druk aan het sparen voor een speelhuisje in de tuin voor onze zoon! Hopelijk gaat het dit jaar lukken… Dan het liefst met een schommel en glijbaan erbij. Leuk voor hem, maar ik vind het stiekem ook super tof!
  Nadia onlangs geplaatst…Een ode aan de pakketbezorger en postbode?!My Profile

 4. 5 april 2021 / 12:45

  Mijn kleindochter heeft ook zo een speelhuisje gehad en ze heeft er veel plezier aan gehad 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: