6 Fashion items die het waard zijn om voor te sparen

6 Fashion items die het waard zijn om voor te sparen

Er mooi en stijlvol uitzien, zonder elke keer nieuwe kleding te kopen? Dat kan! Door voor een aantal fashion items te sparen, zie je er altijd goed en verzorgd uit. Wij vertellen je welke dat zijn en geven je een paar goede tips.

Een mooi paar schoenen van goede kwaliteit

Schoenen heb je altijd aan, men zegt niet voor niets dat ze je outfit kunnen “maken of kraken”. Je fijn voelen in je schoenen is belangrijk, ze zijn het dus waard om iets meer aan uit te geven. Schoenen van goede kwaliteit gaan een stuk langer mee dan goedkope varianten, dit voorkomt dat je vaak nieuwe moet kopen. Onze tip luidt dan ook: koop een aantal paar stevige schoenen van goede kwaliteit en behandel deze goed. Op deze manier kun je er jaren plezier van hebben, in plaats van elke paar maanden een nieuw paar moeten schaffen.

Fashion items die het waard zijn om voor te sparen

Een handige tas waar alles in past

Nog iets dat je altijd bij je hebt: een tas. Je kunt hier natuurlijk eindeloos in variëren, maar de meeste mensen hebben één favoriete tas. Een tas waar al je belangrijke dingen in passen: je portemonnee, zonnebril, sleutels en een flesje water. En misschien zelfs je laptop en je agenda, als je buiten de deur werkt. Omdat je deze tas altijd bij je draagt, wil je dat hij van goede kwaliteit is. Want goede kwaliteit betekent dat hij langer mee gaat en je dierbare spullen langer beschermt. Ga dus niet voor een “wegwerp”-model, maar kies voor een duurzame variant. Een goede tas van goed (imitatie)leer bijvoorbeeld, met genoeg vakken voor al je spullen.

Een fijne, warme jas

Ook je jas draag je iedere dag, en vaak zelfs meerdere keren. Het is niet alleen belangrijk dat deze mooi is, maar ook dat hij warm is en lekker zit. Je kunt daarom overwegen om hier eenmalig wat meer aan uit te geven. Je hebt namelijk maar één warme winterjas nodig, hier doe je vervolgens jaren mee. Kies voor een tijdloos model en kleur, iets dat je over een tijdje
ook nog mooi zult vinden. Een jas met panterprint vind je nu misschien leuk, maar vind je dat over twee jaar nog steeds? Bovendien past een panterprint-jas niet bij al je andere kleding, een effen kleur wel.

Fashion items die het waard zijn om voor te sparen

Een zonnebril die altijd goed staat

Er wordt vaak gedacht dat je bij elke outfit een andere zonnebril moet dragen, maar niets is minder waar. Met een tijdloos model heb je aan één mooie zonnebril genoeg. Ga dus niet voor een té experimenteel montuurtje, hier raak je sneller op uitgekeken. Hetzelfde geldt voor de kleur: een fel roze bril staat niet bij elke outfit. Met een mooie groene, bruine of zwarte bril kom je een heel eind. Daarnaast is het bij een zonnebril extra belangrijk dat hij van goede kwaliteit is, omdat je er door kijkt. Een bril met slechte (of erger: geen) UV-bescherming kan je ogen zelfs aantasten. Informeer je dus goed, wanneer je een bril aanschaft. Een hoge prijs betekent namelijk lang niet altijd dat hij je ogen ook goed tegen zonlicht beschermt.

Een goed paar jeans

Jeans zijn altijd een goede keuze. En het mooie is: een goed paar jeans hoeft niet per se nieuw te zijn. Je hebt ook veel vintage varianten die heel betaalbaar, maar nog wel goed van kwaliteit zijn. Levi’s is één van die klassiekers. Dit merk vind je bij ongeveer elke tweedehands kledingwinkel, in alle mogelijke vormen. Let bij het tweedehands shoppen wel op de staat van de broek. Je wil geen vlekken, gaten, of slijtageplekken. Maar is de broek als nieuw? Inslaan die handel. “Denim is a love, that never fades”, zei Elio Fiorucci ooit. En wij geven hem gelijk: met een goed paar jeans, kun je je leven lang doen. Mits je hem goed behandelt natuurlijk – echte jeans-lovers zweren bij het niet wassen van hun broek. Enkel
buiten uithangen is volgens hen genoeg.

Fijn zittende lingerie

Onze laatste tip: gun jezelf mooie en lekker zittende lingerie. Echt, dat is het geld waard. Veel mensen proberen te besparen op lingerie, omdat het van zichzelf een duurder product is. Naar ons idee kun je beter op andere kledingstukken besparen en investeren in goed ondergoed. Ten eerste omdat het gewoon veel lekkerder zit. En wanneer je kleding lekker
zit, straal je dit uit. Je voelt je er mooier en zelfverzekerder door, en beweegt je vrijer. Daarnaast gaat goede lingerie veel langer mee dan goedkope ondergoed-setjes. En het laatste pluspunt? Lingerie van goede kwaliteit heeft stof die beter ademt: veel fijner voor je lichaam.

Sparen met de app van Dyme

Nu je weet welke fashion items het waard zijn om voor te sparen, kun je gaan beginnen. Hoe? Download de Dyme spaardoelen app en het gaat vanzelf. Stel je spaardoelen in en de app motiveert je om deze te behalen. Daarnaast helpt de app je ook bij het besparen van geld. Door je een overzicht van je financiën te geven weet je precies wat je inkomsten en
uitgaven zijn en waar je op kunt besparen. Geef je ergens meer dan gepland aan uit? Dan krijg je hier een melding van. En betaal je te veel voor een abonnement of lidmaatschap? Dyme zegt deze graag voor je op.

Wat zijn jouw favoriete fashion items?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

10 Reacties

 1. corrina
  19 maart 2021 / 08:43

  die tassen wat een mooierds ook qua kleur, ik ben gek op dat soort kleuren maar ook het model van die grote

 2. Tania
  21 maart 2021 / 12:41

  Mooie handtassen zijn helemaal mijn ding. Heb er een prachtige en dure gekocht voor mezelf voor mijn 40ste verjaardag binnenkort

 3. 22 maart 2021 / 11:11

  Ik heb iets met de handtassen van desigual.
  Ze zijn ook duur en je moet er dus ook voor sparen, maar ik vind ze het zo waard. Zeker ook omdat ze daarna echt wel jaren meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik.

 4. 22 maart 2021 / 13:10

  Inderdaad, helemaal met je eens. Dit soort dingen moeten in de kast en (uiteraard) tas, terug te vinden zijn.
  De App ken ik verder niet. Maar voor de mensen die moeite hebben met het inzichtelijk houden of krijgen van hun uitgaven is dit wel erg handig.
  Deborah onlangs geplaatst…Waar is Poownie?My Profile

 5. 27 maart 2021 / 21:25

  Wij zijn het helemaal met je eens! Hoe gelukkig kun je worden van een mooie tas?! Dat is het wat ons betreft echt wel waard om ervoor te sparen.

 6. Mieke | Miek's Mind
  30 maart 2021 / 07:37

  Ik heb een tassen tik, dus ik kan nooit tassen genoeg hebben, ander kleurtje, ander merk, andere grootte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: