2x Lekkere gezonde traktaties voor op school of voor thuis.

2x Lekkere gezonde traktaties voor op school of voor thuis.

Vandaag deel ik 2 lekkere gezonde traktaties voor op school, of als er vriendjes op bezoek komen. Mijn naam is Camiel Rooyakkers en regelmatig schrijf ik een stukje voor ElsaRblog. ElsaRblog is een lifestyle en foodblog met ook artikelen over favoriete vakantie bestemmingen.

Vind je het ook altijd moeilijk om voor school een traktatie te bedenken als je kind jarig is? Toen ik heel lang geleden zelf nog op de basisschool zat, werd het vaak afgedaan met een snoepzakje. Maar dat kan nu niet meer. Het moet tegenwoordig iets speciaals zijn. Het moet gezond en verantwoord zijn en het liefst zelf gemaakt zodat het uniek is. Tegelijk hebben we het met z’n allen steeds drukker dus waar halen we de tijd vandaan? Hieronder heb ik er 2 traktaties uitgelicht. De ene is supergezond, de andere iets minder maar ze zijn beiden heel origineel.

2x Lekkere gezonde traktaties voor op school.

Happy mandarijn traktatie.

Iedereen lust mandarijnen en ze bevatten ook nog eens veel vitamine C. Dus supergezond. Daarnaast bevat deze traktatie ook een paar minder gezonde ingrediënten. Omdat kinderen nu eenmaal ook van iets hartigs houden. Deze traktatie is super eenvoudig om te maken en erg origineel.

Voor deze traktatie heb je nodig: mandarijnen, zoute pepsels, dropveters, muntblaadjes en een chocolade decoratiestift

Schil de mandarijnen. Vervolgens maak je met de chocolade decoratiestift een blij gezichtje op de mandarijn. Steek een zoute pepsel in de bovenkant van de mandarijn en daarbij een muntblaadje. Als laatste knoop je een dropveter om de zoute pepsel heen.

2x Lekkere gezonde traktaties voor op school.

Paprika treintje.

Deze traktatie ziet er echt geweldig uit en je kan variëren met verschillende soorten fruit zodat er voor elk kind wel wat lekkers tussen zit.

Voor deze traktatie heb je nodig: 3 paprika’s, komkommer, snacktomaten, verschillende soorten fruit, mayonaise, tandenstokers, mes en schaar.

Snijd de paprika’s doormidden en maak goed schoon. Snijd 12 dikke schijfjes komkommer. Steek 4 tandenstokers in elke paprika. Steek de komkommerschijfjes op de tandenstokers. Dit zijn de wielen. Knip met een schaar de scherpe punten van de tandenstokers af.

De rest van de komkommer snijd je in lange dunne stukken en zet je rechtop in het eerste treintje. Dit is de “locomotief”. Vervolgens vul je de paprika’s met snacktomaatjes en verschillende soorten fruit zoals druiven, appels, peren. De keuze is aan jou. 1 treintje kun je gebruiken om er mayonaise in te doen of je gebruikt een gezondere dipsaus. Als er veel vriendjes op bezoek komen of de klas is net iets groter, dan maak je het treintje gewoon iets langer met meer paprika’s.

Hebben jullie al zin gekregen om de volgende traktatie voor je kind te maken?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

3 Reacties

  1. shiva
    16 april 2021 / 19:17

    Dat ziet er gezellig uit zo! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: