Review | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets | Thomas Stofzuigers

In een huishouding met twee kleine kindjes, en twee katten word er veel stof gezogen. Bijna dagelijks ben ik wel met de stofzuiger in de weer. Plus dat we daarnaast ook nog eens drie verdiepingen hebben kan je wel zeggen dat de stofzuiger een trouwe vriend van mij is. Nou mocht ik van Thomas de Cycloon Hybrid stofzuiger uitproberen. Hier was ik heel erg enthousiast over want deze cycloonstofzuiger heeft namelijk geen zak. Hij helpt bij de twee belangrijkste problemen bij het houden van huisdieren: nare geurtjes en haren.

Deze Cycloon Hybrid stofzuiger verwijdert vuil en dierenharen en verfrist de lucht 100% merkbaar. De stofzuiger wordt geleverd met twee boxen, de EasyBox en de Aqua-FreshAir-Box. Deze kan je gebruiken op harde vloeren, tapijten en stoffering. Met de easyBox kan je makkelijk elke dag stofzuigen, en je hoeft je niet meer druk te maken over volle stofzuigerzakken die je moet vervangen. Met de Aqua-Freshair-Box kan je zelfs de lucht verfrissen en je huis ontdoen van onaangename geurtjes.

Unboxing

Toen ik de doos uitpakte zag ik allemaal verschillende hulpstukken tevoorschijn komen. Ik moet zeggen dat ik het er eerst een beetje overweldigend uit zag zien. Die twee boxen en welke was nou voor wat? Dus ik pakte de handleiding erbij, en raad eens, geen Nederlands. Ik heb echt drie keer gekeken maar het stond er echt niet bij, zelfs geen Engels. Nou ken ik een aardig woordje Duits maar eerlijk, ik had echt totaal geen zin om alles te gaan vertalen zodat ik een stofzuiger kan gebruiken. Gelukkig kom je met het internet heel ver, en daar zag ik uiteindelijk de Nederlandse handleiding.

Er worden meerdere soorten zuigkoppen geleverd. Een omschakelaar vloermondstuk voor dierenharen, turbomondstuk, zuigborstelbevestiging, een extra lange kierenzuigmond en een kleine zuigmond. Uiteraard zit er ook de handleiding bij die niet in het Nederlands of Engels is haha.

De Easybox

De easyBox van de cycloonstofzuiger heeft een systeem met een dubbele kamer waarbij allergeen fijnstof van dierenharen en grofvuil gescheiden wordt. Daarbij leiden twaalf roterende cyclonen de fijnste vuildeeltjes naar twee fijnstofkamers. Daar worden ze veilig opgevangen. Het gescheiden grofvuil en de dierenharen worden opgevangen in de middelste kamer. De grofvuilkamer kan heel eenvoudig worden geopend en eenvoudig boven de vuilnisbak worden leeggemaakt. De fijnstofkamers kunnen gemakkelijk met water worden gevuld en uitgespoeld zonder dat in aanraking komt met het allergene fijnstof. De easybox vind ik erg fijn werken, en deze gebruik ik ook bijna dagelijks. Je ziet echt al het stof en vuil wat je opgezogen heb. En hij is heel makkelijk leeg te gooien en schoon te maken.

De Aqua-Freshair-Box

Je kan de easyBox gewoon vervangen door de meegeleverde Aqua-FreshAir-Box en hiermee extra grondig stofzuigen. Hierbij worden dierlijke geuren en stof opgezogen en in het water gebonden. De lucht wordt 100% merkbaar verfrist. Opgezogen stof, dierenharen, allergenen, mijten, vuil en andere stofdeeltjes die in het water worden gebonden, worden gewoon met het vuile water afgevoerd. Bij het stofzuigen met de cycloonstofzuiger wordt er vier keer gefilterd en het stof wordt veilig gebonden: een HEPA 13-filter een micro-luchtafvoerfilter, een pollenfilter en vooral het water binden zelfs hele fijne stofdeeltjes en pollen en creëren zo een allergievriendelijk klimaat in alle ruimtes.

Ik heb een paar keer met de Aqua-FreshAir geprobeerd te stofzuizen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er (nog) niet echt een fan van ben. Ik vind het niet fijn om mee schoon te maken, dit omdat het door de combinatie van water & stof & vuil zo ontzettend vies word. Misschien dat ik er later op terug kom, maar voor nu blijf ik gewoon lekker met de Easybox stofzuigen.

Conclusie

Het eerste wat me opviel was dat de slang heel licht is. Ik had geen probleem om de stofzuiger door de kamer heen te trekken. Deze stofzuiger is groter dan mijn oude, maar toch een stuk lichter. Daarentegen vind ik dat deze stofzuiger net iets meer herrie maakt, maar het stoort me niet. Vice had de stofzuiger ook gebruikt. En het enigste minpuntje dat hij had was dat hij het jammer vond dat er geen handvat aan de bovenkant zat zoals bij onze oude stofzuiger en het liefst gebruikt hij de kleinere zonder snoer. Nou moet ik ook zeggen dat ik het toch wel een beetje eng zou vinden om de stofzuiger aan dit handvat naar boven te moeten sjouwen. Het zou op zich wel moeten kunnen, maar ik zou gewoon bang zijn dat hij misschien open springt en dan alles afbreekt of naar beneden valt.

Al met al ben ik heel tevreden over deze stofzuiger. Hij zuigt goed en haalt al het vuil en alle dierenharen weg. Het grootste pluspunt vind ik dat ik geen gebruik meer hoef te maken van zakken. Gewoon even de box legen en hij is weer klaar voor gebruik. Super snel en makkelijk! In de strijd met onze oude stofzuiger heeft deze dus echt een eerste plek verdiend. Deze stofzuiger blijven we dan ook lekker voor beneden gebruiken waar het meest geleefd word. De Cycloon Hybrid stofzuiger kost €299.

Wat voor soort stofzuiger gebruik jij?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

12 Reacties

 1. 6 mei 2021 / 12:02

  Ik ben helemaal dol op mijn robotstofzuiger die ik dagelijks gebruik. Ik vind hem echt ideaal. Daarnaast hebben we nog een soort bouw stofzuiger die op Noonoo uit de Teletubbies lijkt.
  nicole onlangs geplaatst…Als een dierbare sterftMy Profile

  • Marushi
   Auteur
   6 mei 2021 / 13:48

   Hahah ik moest hier erg om lachen. En wist ook gelijk wat voor soort stofzuiger je bedoelt haha

 2. Jouvence
  6 mei 2021 / 15:33

  Ik heb een zakloze stofzuiger van Samsung en ook een van Thomas (met dweilfunctie). Ik zou nog graag een robotstofzuiger willen hebben.

 3. Mandy
  8 mei 2021 / 19:58

  Zelfs zo’n stofzuiger staat leuk bij jou op zo’n foto haha! Wat voor stofzuiger wij hebben, geen idee.. ik woon nog thuis dus zou het niet weten, voor mijn kamer gebruik ik vaak een robot stofzuiger lol

  • Marushi
   Auteur
   9 mei 2021 / 20:14

   Haha dankjewel! 😀 Ja zo’n robot stofzuiger lijkt mij heel handig, alleen met katten denk ik beter een grotere stofzuiger
   ^^

 4. 9 mei 2021 / 13:31

  Ik heb een stofzuiger van Philips, heel erg tevreden van eigenlijk, ook met de dieren hier.
  Ik vind een stofuiger wel echt nodig in een huishouden. Ik ken mensen die dat amper gebruiken, terwijl het zoveel meer wegdoet dan gewoon vegen..

 5. Evelien
  25 mei 2021 / 12:33

  Dat lijkt me een hele fijne stofzuiger. Ik heb zelf twee honden, dus wel interessant voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: