Vakantietip in Limburg | Recreatiepark de Leistert

Vakantietip in Limburg | Recreatiepark de Leistert

Eindelijk mogen we weer wat dingen doen in Nederland. We kunnen weer een beetje shoppen, we mogen op een terrasje zitten, en langzamerhand mogen we ook weer reizen. Nou ben ik zelf echt van de verre reizen maar persoonlijk wacht ik daar nu toch nog even mee. Maar naar een recreatiepark gaan is dan wel weer een ander verhaal. Het enige waar Kenji tot nu toe op vakantie is gegaan was Duitsland en dat was ook maar voor twee daagjes. Nu is hij wat ouder en mobieler en lijkt het me leuk om met heel het gezin een paar dagen op vakantie te gaan dit jaar.

Dus in plaats van een ver land had ik het idee om naar een recreatiepark te gaan. En nou was ik al met een paar parken bekend omdat ik daar vroeger ben geweest. Maar ik wil nu eigenlijk wat anders, zodat het ook voor mij nieuw is zeg maar. Bij collega bloggers heb ik al vaker tips voor verschillende vakantieparken in Nederland voorbij zien komen. En daar heb ik ook een beetje onderzoek naar gedaan. Vandaag laat ik jullie één van de tips zien die ik ben tegen gekomen.

Recreatiepark de Leistert

Bij De Leistert kan je op verschillende manieren overnachten. Dat kan bij Buitenhof de Leistert of bij Camping de Leistert. Of je nou gaat slapen in een bungalow, een kampeerplaats of een kleurrijke of avontuurlijke  verblijfaccommodatie. Er is voor iedereen wel wat wils, want er is een ruime keuze aan verschillende soorten huisjes! Al vind ik hun safari & glamping tenten er echt super uitzien. Ik zou zelf toch eerder voor de Bungalow gaan. Als ik op vakantie ben wil ik toch even dat extra luxe & comfort. Dit recreatiepark is in Limburg gevestigd. Je hebt verschillende vakantieparken in Limburg maar met de titel ANWB Topcamping behoort het park tot één van de mooiste campings in Nederland èn Europa. Het is een kindvriendelijke camping met 5 sterren, en een enorm aanbod aan parkfaciliteiten.

De Parkfaciliteiten

Wat kan je nou eigenlijk allemaal doen in dit recreatiepark? Op hun website zie ik een grootschalig aanbod van verschillende activiteiten die je kan doen, en een aanbod van verschillende eetgelegenheden. Het eerste wat mij opviel was dat er ontzettend veel te doen is voor kinderen. Ze hebben verschillende soorten speeltuinen zowel binnen als buiten. De La Selva Playground trok gelijk mijn aandacht. Een indoor speeljungle waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven, en waar je als ouders zijnde even lekker op het terras kan zitten. Ideaal voor als je op vakantie gaat en het weer even mee zit. Dan kunnen de kinderen toch nog lekker ravotten.

Naast dat je kan golven, fietsen, en bowlen heb je ook een Subtropisch zwembad en een Buitengolfslagbad. Dat is voor mij altijd heel belangrijk want ik hou van zwemmen. En met deze twee opties hoef je je ook geen zorgen te maken over het weer. Mocht het nou prachtig weer worden kan je ook naar het Roeivijver/Dagstrand of naar de Waterspeelzone. Ik denk dat Kenji die helemaal geweldig zou vinden.

Alle Faciliteiten:

 • Binnenspeeltuin bij La Selva
 • Binnenspeeltuin in de Plaza
 • Subtropisch binnenzwembad
 • Buitengolfslagbad
 • Bowlingbaan
 • Fietscrossbaan
 • Cafetaria Mr. Friet
 • Adventure Golf
 • Adventure Sportveld
 • Aventuria
 • Fiets & skelter verhuur
 • Grote speeltuin
 • Het Klushuis
 • Jeu de Boules baan
 • Tafeltennis
 • La Selva Food & Drinks
 • Plaza
 • Roeivijver/dagstrand
 • Sportvelden, voetbal, basketball, volleyball
 • Verschillende visvijvers
 • Restaurant Grillo / Restaurant Via Verde / Via Verde to go
 • Waterspeeltuin / Watertoestellen
 • Supermarkt

Naast alle speeltuinen en zwemgelegenheden heb je ook het Klushuis. Misschien dat Kenji daar net iets te jong voor is, maar dat ligt ook een beetje aan de activiteiten. Er worden daar namelijk verschillende creatieve klus- en knutselactiviteiten georganiseerd. Er worden meerdere keren per week geknipt, geplakt, getimmerd, gezaagd en nog veel meer.

Natuurlijk mag een enthousiast, actief en sportief recreatieteam ook niet ontbreken op de Leistert. Hun recreatieprogramma staat altijd vol leuke activiteiten tijdens alle weekenden en de Nederlandse en Belgische schoolvakanties. Het recreatieprogramma is ingedeeld in leeftijdscategorieën. Super handig, want dit voorkomt drukte bij populaire activiteiten en zo maak je gemakkelijk vriendjes met je leeftijdsgenoten! Afhankelijk van je verblijfsperiode kunnen er activiteiten georganiseerd worden in de categorieën 0+, 4+, 8+, 12+, 14+ en volwassenen.

Dit lijkt me een super park om met (kleine) kinderen naar toe te gaan, hij staat ook zeker hoog in ons lijstje om een keer een vakantie te boeken.

Ben jij weleens naar een Recreatiepark geweest?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

11 Reacties

 1. Tania
  15 mei 2021 / 17:00

  Ziet mij er toch een hele leuke plek uit voor de kinderen. Net als jij heb ik het meer voor comfort en luxe

 2. Jouvence
  15 mei 2021 / 20:11

  Zo te zien is er in ieder geval genoeg te doen daar voor de kinderen!

 3. 16 mei 2021 / 19:16

  We gaan regelmatig naar vakantiepark. Oa drenthe is favoriet bij ons
  Prachtige natuur. Heerlijk genieten

 4. 17 mei 2021 / 09:18

  Dit ziet er uit als een top locatie!! Hier zou ik mij als kind heel erg vermaakt hebben vroeger (en misschien nu nog steeds wel) Als kind zou ik gaan voor de tent! Maar als ik nu moet kiezen zou ik ook gaan voor een huisje (met mogelijk airco?!) De activiteiten spreken mij wel aan en ook de omgeving is daar erg mooi. Ik zou niet langer twijfelen maar gewoon lekker boeken als ik jullie was. Ik denk dat je je kinderen niet blijer kunt maken door hier naar toe te gaan haha.
  Deborah onlangs geplaatst…Anekdotes van thuiswerken #2…My Profile

 5. Mieke | Miek's Mind
  18 mei 2021 / 11:07

  Ik denk dat deze locatie vooral fijn is voor gezinnen, zelf zou ik er niet heengaan. Een recreatiepark kies ik dan ook niet snel om te bezoeken, tenzij het een mooie locatie voor koppels is en ze gave accommodaties hebben

 6. 18 mei 2021 / 16:35

  i love limburg, maar ik zou niet zo snel naar een recreatiepark gaan, veel te druk

 7. Evelien
  25 mei 2021 / 12:32

  Ik kon dit park nog niet, maar ziet er wel erg leuk uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: