4 tips om je laminaatvloer zo lang mogelijk mooi te houden

4 tips om je laminaatvloer zo lang mogelijk mooi te houden

Overweeg je een nieuwe laminaatvloer aan te schaffen, maar ben je bang dat deze gauw lelijk gaat worden? Of heb je al een mooie laminaatvloer en wil je (verdere) slijtage zo veel mogelijk voorkomen? Met deze tips hoef je hier niet meer bang voor te zijn.

Of je nu een peperdure laminaatvloer of juist een mooie betaalbare laminaatvloer hebt, één ding is zeker: iedereen wil z’n vloer zo lang mogelijk mooi houden en slijtage zo veel mogelijk voorkomen. Gelukkig is dat vrij gemakkelijk waar te maken, zolang je rekening houdt met de volgende tips en regels.

1. Pas op met water en schoonmaakmiddelen

Laminaat en water gaan niet al te best samen. Het kan hierdoor gaan uitzetten, kromtrekken of beschadigen. Toch zal je van tijd tot tijd je laminaat willen dweilen. Dat kun je het beste doen door ten eerste zuinig te zijn met water en dus geen al te natte dweil gebruiken en ook geen plasjes of druppels water op de vloer achter te laten. Daarnaast moet je goed opletten welke schoonmaakmiddelen je gebruikt en hoeveel. Veel standaard schoonmaakmiddelen kunnen namelijk een bijtende werking hebben. Gebruik dus het liefst een milde of biologische variant, of eentje speciaal voor laminaatvloeren.

2. Regelmatig stofzuigen

Maar voordat je gaat dweilen kun je natuurlijk het beste eerst even goed stofzuigen om zo het grove vuil en zand weg te halen. Dit is erg belangrijk, want zand kan krassen veroorzaken op je laminaat. Bijvoorbeeld als je er overheen loopt, maar ook als je er met de dweil overheen schuift.

3. Maak gebruik van viltjes

Tot slot is het heel belangrijk om viltjes onder je meubels te verplaatsen. En dan hebben we het niet alleen over meubels die je regelmatig verschuift, zoals stoelen bijvoorbeeld, maar ook over meubels die je nauwelijks verplaatst. In dat laatste geval voorkom je met viltjes namelijk dat er deuken in je laminaat ontstaan.

4. Op de juiste manier vlekken verwijderen

Buiten de gebruikelijke dweilbeurten wil het natuurlijk ook nog wel eens voorkomen dat er een vlek op je laminaat ontstaat. Hiervoor is meestal geen paniek nodig, maar wel een snelle handeling. Verwijder de vlek zo gauw je kan. Hoe? Dat is afhankelijk van het type vlek. Zitten er bijvoorbeeld zwarte schoenstrepen op het laminaat, dan kun je die over het algemeen makkelijk verwijderen met een gum, een microvezeldoek of een stoffen doek. Ook hoor je vaak dan mensen een stoomreiniger gebruiken om vlekken van laminaat te verwijderen, maar dat kun je eigenlijk maar beter niet doen. Ja, de vlekken gaan makkelijk weg, maar de stoom kan ervoor zorgen dat de onderkant van je laminaat vochtig wordt en hierdoor kromtrekt.

Heb jij nog tips om je laminaatvloer mooi te houden?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: