Handgemaakte stoffen dieren van Carapau

Handgemaakte stoffen dieren van Carapau

Natuurlijk mag er ook mee geknuffeld worden. Maar eigenlijk zijn de dierenfiguren van het Portugese designlabel Carapau ontworpen als stijlvolle interieuraccessoires. Elk dier is vervaardigd van traditionele Portugese burel. Een stof gemaakt van 100% wol en bewerkt volgens een ambachtelijk proces dat zijn oorsprong kent bij de vroegere bergbewoners. Vervolgens worden ze zorgvuldig met de hand genaaid en opgevuld. Het resultaat mag er zijn: een bijzonder dierenfiguur dat niet alleen prachtig staat in een kinderkamer, maar eigenlijk in elke ruimte een bijzondere eyecatcher vormt.

De dierenfiguren van het Portugese designlabel Carapau zijn wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit. En verkrijgbaar bij gerenommeerde winkels als het Japanse Ioya, Goodeeworld, Nordstrom en Barneys New York. En sinds kort is mippe.nl aan dit lijstje toegevoegd. Zodat je deze bijzondere interieuraccessoires nu ook gewoon in Nederland kunt kopen.

Handgemaakt

Elk dier wordt in het atelier van Carapau met de hand gezeefdrukt, genaaid en opgevuld. Zodat geen twee figuren precies hetzelfde zijn. Bovendien worden alle producten duurzaam vervaardigd en wordt van elk verkocht dier 3% gedoneerd aan organisaties gericht op het behoud van wilde dieren. Zo help je met de aanschaf van jouw Carapau luiaard, zeehond of koala tegelijkertijd ook dieren in het wild. Voor elk interieur is er wel een passend formaat, zo zijn de dieren in verschillende afmetingen verkrijgbaar, variërend van zo’n 18 cm tot maar liefst 1m50 groot.

Traditionele Portugese burel

Alle Carapau dierenfiguren zijn vervaardigd van burel, een traditionele Portugese stof op basis van 100% wol. Nadat deze is gewassen, gesponnen en geweven, wordt de wol fijngestampt en met zeer heet water behandeld, waardoor deze compacter wordt. Dit ambachtelijke proces komt oorspronkelijk van de bewoners van het Portugese hoogland. Die bijvoorbeeld herdersmantels van burel vervaardigden om zich te beschermen tegen de regen, sneeuw en koude wind in de bergen. Burel is dan ook een zeer hoge kwaliteit stof: slijtvast, brandvertragend én waterafstotend.

MK staat voor de designcombinatie Michiel en Katelijn. Michiel won al diverse designprijzen, waaronder een Best of the Best Red Dot award. Hij verwerkt techniek en materiaal op fabuleuze wijze en kan alles maken wat hij ziet én wat Katelijn hem vraagt. Katelijn volgt sinds ze kan lezen alle trends in design en woonbladen. Ze heeft het juiste gevoel voor trends en kwaliteit, en houdt van kleur. Niet alleen ontwerpen ze samen hun eigen Dutch Design producten onder de naam MK by mippe. Zoals bijvoorbeeld het bijzondere SWEET modulair wandsysteem- ze spotten ook bijzondere interieuraccessoires van andere internationale ontwerpers. Tezamen vormt dit hun bijzondere collectie interieuraccessoires, verkrijgbaar via mippe.nl

De Carapau dierenfiguren zijn verkrijgbaar vanaf €55,- via www.mippe.nl 

Wat vind jij van deze handgemaakte dieren?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge