Een beter internet abonnement afsluiten omdat je kids meer zelf gaan internetten?

Een beter internet abonnement afsluiten omdat je kids meer zelf gaan internetten?

Kinderen worden ouder, en er komt een moment waarop ze zelf willen bepalen hoe ze hun tijd invullen. Dan is het niet meer altijd samen televisiekijken, omdat je kind zijn of haar eigen plan trekt. Bij dat eigen plan kan ook extra internet gebruik komen kijken. Op dat moment is het voor jou van belang om te overwegen of het misschien nodig is om een beter internetabonnement af te sluiten met meer bandbreedte in de vorm van een hogere downloadsnelheid. We bespreken in dit artikel in welke gevallen dat een verstandig keuze kan zijn. Je kunt online abonnementen voor internet thuis vergelijken.

DSL-internet

Heb je nu een internetabonnement dat je zelf zou classificeren als ‘goedkoop’, dan heb je waarschijnlijk DSL-internet. Oftewel internet via de telefoonlijn. Dit wordt door een veelheid aan aanbieders aangeboden en is de minst stabiele soort internetverbinding met de laagste maximale downloadsnelheid. De kans bestaat dat je om voor beter internet in huis te zorgen zult moeten overstappen op een abonnement voor kabelinternet of glasvezelinternet, als dat laatste al mogelijk is op jouw adres.

Online gamen

Wil je kind online kunnen gamen? Dan heeft hij of zij naast een goede computer ook een snelle internetverbinding nodig. Bij online gaming wordt veel data binnengehaald en verstuurd, en dat vraagt nogal wat van de internetverbinding. Je kind zelf heeft er waarschijnlijk het meeste last van als het internetabonnement daar niet in voorziet, omdat de gameplay daardoor beroerd kan worden en de lol er dan snel vanaf is. Om online gamen te faciliteren, is een downloadsnelheid van minimaal 100 Mbps aan te raden. Dan kom je al snel uit bij kabelinternet of glasvezelinternet.

Tegelijkertijd Netflixen

Als je kind meer voor zijn of haar eigen entertainment gaat zorgen, is het zeker ook denkbaar dat er regelmatig door meer mensen in huis tegelijkertijd gebruikgemaakt wordt van streamingsdiensten als Netflix, YouTube, Disney+ of Amazon Prime. Dan is het erg vervelend als je onvoldoende bandbreedte op je internetverbinding hebt. En het beeld geregeld stopt omdat er onvoldoende in het vooruit geladen is. Of je krijgt als gevolg van te weinig bandbreedte slecht beeld voorgeschoteld. Om met één persoon tegelijkertijd gebruik te maken van streamingsdiensten, is een downloadsnelheid van 30 Mbps aan te raden. Voor elke extra persoon is het verstandig om daar 20 Mbps bij op te tellen. In theorie kun je dan nog uit de voeten met DSL-internet. Maar let wel even op de maximaal haalbare snelheid op jouw adres. Naar mate je verder van de wijkcentrale af woont, neemt de capaciteit van de verbinding af.

Appen en surfen

Het toenemend internetgebruik van je kinderen kan ook gaan om appen en surfen. Ook hun smartphone is thuis immers verbonden met de wifi. Tenminste: als je niet wilt dat het datategoed in de belbundel zo op is. Voor hun huiswerk moeten je kinderen mogelijk ook meer zelf het internet op om informatie te vinden. Beide zaken leiden niet tot veel extra belasting van de internetverbinding. En vormen niet direct een reden om alleen hiervoor een internetabonnement te nemen met meer bandbreedte. In combinatie met de bovenstaande zaken natuurlijk wel.

Kinderen kosten geld, ook op manieren waar je misschien nog niet direct rekening mee gehouden had. Ook extra belasting van de internetverbinding door je kinderen kan voor hogere kosten zorgen. Maar dat heb je er natuurlijk wel voor over!

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: