Je badkamer onder handen nemen? Denk aan deze tips!

Je badkamer onder handen nemen? Denk aan deze tips

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in jouw huis als het gaat om het algemeen woongenot. Je maakt je namelijk elke dag weer schoon in jouw eigen badkamer. Als jij dit doet in een badkamer waar je ontevreden over bent, dan zul je hier elke dag weer een vervelend gevoel aan overhouden. Ben jij dus niet tevreden over de inrichting van jouw badkamer? Doe hier dan direct wat aan. Hoe sneller je dit hebt opgelost, hoe eerder jij er ook weer van kunt genieten. Wil jij je badkamer aanpakken maar kun je niet helemaal de vinger op de zere plek leggen? Lees dan snel verder. In deze blog geef ik je namelijk enkele tips die jou kunnen helpen bij het creëren van jouw droombadkamer.

Nieuwe betegeling

De betegeling is grotendeels verantwoordelijk voor de uitstraling van de badkamer. Dit komt met name omdat ze, van al het interieur in de badkamer, het grootste deel van het zichtveld innemen. Het is juist hierom erg belangrijk dat jij tevreden bent over de betegeling. Het hertegelen van de badkamer is dan ook een klus die veel voldoening kan geven. Nadat je de badkamer van nieuwe tegels hebt voorzien zal de volledige kamer als nieuw aanvoelen. We raden je overigens wel aan om hierin altijd te kiezen voor neutrale tegels. De kans dat je deze over een jaar of tien nog steeds mooi vindt is namelijk het grootst. Het zou natuurlijk zonde zijn als je nu heel graag donkergroene tegels wilt en je hier over 3 jaar alweer helemaal op uitgekeken bent. Het betegelen van de badkamer is immers een grote klus die je niet al te vaak moet willen uitvoeren. 

Ventilatie

De ventilatie dient altijd perfect te zijn. De badkamer is namelijk een van de en misschien wel de vochtigste plek van jouw woning. Zonder voldoende ventilatie is de kans op schimmel in badkamer enorm en dit is het laatste wat je moet willen. Je komt er om jezelf te wassen en als er in dezelfde ruimte schimmelvorming plaatsvindt, dan zul je je nooit echt schoon voelen nadat je jezelf hebt gewassen. Je kunt ervoor kiezen om deze ventilatie zelf te installeren, maar je kunt dit ook overlaten aan een professionele partij. Dit laatste is iets wat we over het algemeen de meeste mensen aanraden. Dit komt omdat het een klus is die met veel precisie uitgevoerd dient te worden. Als de ventilatie bijvoorbeeld op 90% van ideaal geïnstalleerd wordt, dan is de kans op schimmelvorming nog steeds erg groot. Dit is overigens alleen het geval als je in je eigen woning woont. Mocht je momenteel nog in een huurwoning verblijven, dan is dit over het algemeen een klus die je aan je huis baas over kunt laten. Het is zijn of haar verantwoordelijkheid om de badkamer schimmelvrij te houden.

Ben jij tevreden over jouw badkamer?

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: