5 tips voor de eerste uitstap met je baby

5 tips voor de eerste uitstap met je baby

Eindelijk is het zo ver! Na negen lange maanden, ben je thuis met je baby. Wil je graag voor de eerste keer op stap met je baby maar vind je dat een beetje spannend? Geen nood, wij helpen je op weg voor een geweldige eerste uitstap met de allerkleinste!

Negen maanden lang leef je naar de bevalling toe en dan is het plots zo ver: je bent thuis met je baby. En hoewel je intens geniet van de knuffelmomentjes in de zetel, zou je er ook graag samen op uit trekken. Is je baby voldoende aangekomen en gaan de voedingen goed? Dan ben je klaar om erop uit te trekken! Weet je niet wat je allemaal moet voorzien? Geen nood. Met deze 5 tips helpen wij je zo op weg!

Tip 1: Overlaad je verzorgingstas niet

De eerste horde is wellicht het klaarmaken van je rugzak of verzorgingstas. Want wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Hoewel de aantallen afhangen van jouw baby, zorg je best dat je steeds enkele propere tetradoeken bij de hand hebt, pampers, een reserve-outfit voor wanneer er een ongelukje gebeurt, zalf voor de billetjes en een fopspeen. Geef je melk uit een flesje? Vergeet dan zeker ook geen papfles, poeder en water mee te nemen. En vergeet jezelf niet! Neem dus zeker ook een flesje water en eventueel wat lekkers mee.

Tip 2: Eenvoudig en compact

Trek je er liever wat verder op uit? Kies dan voor een buggy die je snel en eenvoudig kan plooien tot een klein pak. Zo past die verzorgingstas nog bij in de kofferbak en is er nog voldoende ruimte over in je wagen. De Metro+-wandelwagen van Ergobaby plooi je in 10 seconden op tot een klein plat vierkant. Geen gedoe meer met Tetris-gewijs puzzelen in je kofferruimte. Je wandelschoenen, verzorgingstas en rugzak passen er moeiteloos bij. Ingeladen? De volgende stap is natuurlijk je baby in de wagen zetten.

Tip 3: Van de wagen op de buggy in 1-2-3

Zorg voor een veilig en comfortabel autostoeltje, zodat je zorgeloos kan rijden terwijl je baby een dutje doet. Als je een wandelwagen gaat kopen, kun je het beste vragen of je autostoeltje erop past. Zo hoef je je kleintje niet wakker te maken na een autorit, en kan je het stoeltje in één vloeiende beweging uit de auto en op het onderstel van je kinderwagen klikken, zodat je meteen aan je wandeling kunt beginnen. Met dit idee in het achterhoofd hebben Ergobaby en BeSafe hun krachten gebundeld en stellen ze samen de Ergobaby x BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size Autostoel voor. Dankzij de 5-puntsgordel en de Dynamic Force Absorber-technologie kan je kind veilig en beschermd reizen in het autostoeltje vanaf de geboorte tot het één jaar oud is.

Gunnar Dahl, Managing Director, EMEA en APAC bij Ergobaby: “De samenwerking met BeSafe is een van de zeldzame gelegenheden waar 1+1 gelijk is aan meer dan 2. Met beide producten volledig ondersteund door certificering van derden voor ergonomie is dit een perfecte match voor ons en we zijn verheugd om met BeSafe samen te werken aan deze lancering. Bij onze beide merken staan ergonomie en comfort centraal en we zijn dan ook trots om dit tot leven te zien komen in het Metro+ x BeSafe reissysteem.”

Magnus Hjertø Tollefsen, CEO bij BeSafe: “We zijn meer dan tevreden met onze strategische samenwerking met Ergobaby.  Hiermee breiden we onze reeks kinderwagensamenwerkingen uit met een ander premium merk. De combinatie van de expertise van Ergobaby op het gebied van kinderwagens en ergonomie met onze expertise in innovatief ontwerp van autostoeltjes met geavanceerde veiligheidskenmerken en ergonomie zijn een perfecte match. Samen bieden we ouders het eerste gecertificeerde ergonomische reissysteem.”

Van pasgeborene tot dreumes, verplaatsen van auto naar stad kan niet eenvoudiger en zonder verlies van ergonomie, want zowel het autostoeltje als de Metro+ zijn gecertificeerd door Aktion Gesunder Rücken (AGR); dat betekent dat ze rugvriendelijk zijn voor jou en je baby. Bovendien kan je gemakkelijker de eerste hongersignalen in de gaten houden of zien of je kind het te warm of te koud heeft, omdat je baby met het gezicht naar jou toe zit. Dit is een mooie aanvulling op de positiemogelijkheden die de Metro+ biedt, zoals het newborn nest en de verstelbare rugleuning.

Tip 4: Een draagzak tegen (huid)honger

Hoewel je op pad bent met je buggy, is het toch best steeds een draagzak mee te nemen. Wanneer je kindje honger heeft of nood aan huidcontact, kan je hem of haar uit de wandelwagen nemen en dicht tegen jou aan dragen terwijl jullie rustig verder wandelen. Kijk daarom steeds voor een buggy met voldoende opbergruimte zodat je de draagzak kan opbergen wanneer die niet nodig is. Zo heeft de Metro+ een handig opbergvak onder het zitvlak.

Is het koud of staat er veel wind? Geen probleem! Speel dan met de accessoires van uw wandelwagen. Zo kan je de regenhoes bovenhalen als het plots begin te regenen, een voetenzak gebruiken zodat je baby zich knus en warm voelt, of de zonnekap aanpassen voor een betere bescherming tegen de wind. Om meer kleuren aan uw uitstapjes toe te voegen, verwelkomt de Metro+ twee nieuwe kleuren zonnescherm: Azure en Sea Glass, zodat u naar wens kunt wisselen.

Tip 5: Wees niet te streng voor jezelf

Of het nu je eerste uitje is met je baby of je tiende. Doe wat goed voelt voor jullie. Merk je dat je kleintje moe wordt? Of zou je zelf liever huiswaarts keren? Leg dat dan eerlijk uit aan je gezelschap en stap de knusse auto in. Je vrienden en familie zijn al lang blij dat ze jullie hebben gezien. Je hoeft daarvoor geen 20 kilometer samen te wandelen.


De Ergobaby iZi Go Modular X1 by BeSafe Autostoel is te koop vanaf 24 februari 2022 voor € 269,90 en beschikbaar in twee pakketten. De autostoel, inclusief Metro+-wandelwagen heb je al voor € 599. Wie daarnaast ook de Isofix-basis wil, betaalt in totaal € 799.

Marushi
Marushi

Welkom op mijn blog, en wat leuk dat je dit artikel heb gelezen. Ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Volg je me ook al op mijn andere kanalen?

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: